Başbakan Erdoğan Ünye'de Konuştu - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan Ünye'de Konuştu

Başbakan Erdoğan Ünye\'de Konuştu

Başbakan Erdoğan, Ünye şehir meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

21.12.2013 14:02  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Toplamda, bugün Ordu'ya 632 trilyon liralık eser kazandırıyoruz." dedi.

AK Parti'yi kurdukları, hükümet yetkisini aldıkları andan itibaren milletin, ülkenin hizmetinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, 11 yıldır yollarda bulunduklarını, şehirlerde, ilçelerde, köylerde, hatta yaylalarda insanlara hizmet taşımanın mücadelesi içinde olduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sadece 3 ay içerisinde 15 şehrimizde toplam 12 katrilyon liralı eseri, hizmeti, yatırımı, şehirlerimizin, o şehirlerdeki kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın, özellikle de çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetine sunduk. İstanbul'da 5,5 milyar lira bedelli Marmaray'ı, Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanlığımız 3 milyar liralık baraj, gölet, sulama yatırımlarını açtık. Sadece 3 ay içinde 20,5 milyar liralık yatırımı şehirlerimize, ülkemize kazandırdık. Yani eski rakamla 20,5 katrilyon. Biz bu rakamlara sizlere hizmet etmek, sizlere hizmetkar olmak için geldik. Bu makamlara efendi olmak için değil hizmetkar olmak için geldik. Biz bu makamların hakkını verdiğimiz için, sizin emanetinize sahip çıktığımız için, siz de bize güvendiğiniz için 11 yıl içinde 7 seçimde de bize oy verdiniz, bizi desteklediniz.

Burada, Ünye'de, Ordu'da bir hususu çok net, çok kararlı, çok samimi şekilde tekrar ifade ediyorum, yolsuzluğa 11 yıl boyunca asla müsamaha göstermedik ve göstermeyiz. Biz yola çıkarken '3 Y' ile mücadele dedik, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar. Yolsuzlukların üzerini hiçbir zaman örtmedik, örtmeyiz. Yolsuzluk yapanlara da hoşgörü göstermedik, göstermeyiz. Nereden gelirse gelsin. Milletin parasına, milletin kaynağına, milletin alın terine el uzatanlara, devletin kasasına, kesesine el uzatanlara göz yummadık, göz yummayız. AK Parti'yi AK Parti'yi yapan, onu ak yapan yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir."

Ülkenin milli gelirinin iktidara geldiklerinde 230 milyar dolar olduğuna işaret eden Erdoğan, milli geliri şu anda 3 kattan fazla artırarak 800 milyar dolara yükselttiklerini belirtti.

Erdoğan, "Soruyorum, yolsuzlukların olduğu bir ülkede bu milli gelir, buradan böyle gelir mi? Yolsuzlukla bu mümkün olur mu? Şu Karadeniz sahil yolu, bugün açılışını yapacağımız çevre yolu, yolsuzluk batağından biz çekip aldık ve bunları yaptık ve hala yapıyoruz." diye konuştu.

İktidara geldiklerinde Karadeniz sahil yolunun yüzde 35'inin bittiğini, 4 yılda kalanını tamaladıklarını anlatan Erdoğan, "Daha sonra da Ordu'da çevre yolunu başlattık, şurada artık az bir şeyimiz daha kaldı, İnşaallah. Bugün 13,5 kilometrelik yolu açıyoruz, zaten hizmetinizde. 14 kilometrelik diğer yolun da inşallah bitimi yakın. Türkiye çapında tam 17 bin kilometre yol yaptık, 11 yılda. Bizden önce 79 senede 6 bin kilometre." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan Ünye'de Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement