"Biz Kanunu Çıkardık Anamuhalefet Anayasa Mahkemesine Gitti" - Son Dakika
Politika

"Biz Kanunu Çıkardık Anamuhalefet Anayasa Mahkemesine Gitti"

"Biz Kanunu Çıkardık Anamuhalefet Anayasa Mahkemesine Gitti"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz ne dedik, Ordu'yu Büyükşehir yapacağız. Biz kanunu çıkardık, Anamuhalefet Anayasa Mahkemesine gitti." dedi.

21.12.2013 17:14  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz ne dedik, 'Ordu'yu Büyükşehir yapacağız.' Biz kanunu çıkardık, Anamuhalefet Anayasa Mahkemesine gitti. Dedi ki 'Olmaz', 'Olmaz' dedi. Şimdi bu Anamuhalefet, CHP'nin genel müdürü var ya, hangi yüzle Ordu'ya gelecek. Yani burada ne diyecek size? 'Ordu Büyükşehiri biz daha iyi yönetiriz' mi diyecek. Buna, bu meydanın şunu sorması lazım, 'Sen Ordu'nun Büyükşehir olmasını istemiyordun ki sen hangi yüzle geldin buraya.' Bunlar ancak belde belediye başkanlığı yapar, ilçe belediye başkanlığı yapar, il belediye başkanlığı yapar, bunlar anlamazlar büyükşehirden" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenlerine halka hitap etti. Erdoğan, bugün önce Ünye, ardından Fatsa, şimdi de Ordu merkezde büyük bir açılış coşkuşunu yaşadıklarını, hemşehrileriyle kucaklaştıklarını, hasret giderdiklerini söyledi.

Ordu'nun tamamına ahde vefalarından, coşkularından, heyecanlarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, "7 seçimde de siz bize güvediniz, bize inandınız, bize itimat ettiniz. 7 seçimde de bize en güçlü şekilde destek verdiniz. Ben biliyorum ki sadece destek vermekle kalmadınız, sadece oy vermekle kalmadınız, sabah akşam bizler için hayır dua ettiniz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

" Akkuş'un, Aybastı'nın, Çamaş'ın, Çatalpınar'ın, Çaybaşı'nın ninelerime, teyzelerime, annelerime hayır duaları için teşekkür ediyorum. Fatsalı, Gölküylü, Gülyalılı, Gürgentepeli, İkizceli, Kabadüzlü, Kabataşlı kardeşlerimin, amcalarımın, piri fanilerin, ak sakallı dedelerin seccadeleri üzerinde bizlere dualar ettikleri için teşekkür ediyorum. Korganlı, Kumrulu, Mesudiyeli, Perşembeli, Ulubeyli, Ünyeli çocuklara, gençlere, hanım kardeşlerime duaları için, umutları için, itimatları için şükranlarımı sunuyorum.

Sizin duanızla, sizin itimadınızla, sizin ahde vefanız, sizin desteğinizle Türkiye'yi büyüttük, 11 yılda sadece Ordu'ya 7 katrilyon liralık yatırım yaptık. Yaklaşık rakamlarla veriyorum, sadece ulaştırmada 2 katrilyon lira, orman ve su işlerinde 530 trilyon lira, eğitimde 475 trilyon lira, toplu konutta 363 trilyon lira, aile ve sosyal politiklarda 342 trilyon lira, KÖYDES projesiyle 235 trilyon lira, enerjide 176 trilyon lira, toplam 11 yılda 7 katrilyon lira tutarında Ordumuza yatırım yaptık."

Ordu'ya 2 bin 157 yeni derslik inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, "Ordumuzda üniversite var mıydı? Biz söz verdik ve 2006'da Ordumuza üniversiteyi kurduk. Kardeşlerim, sevgili gençler, anneler, babalar, okumaya kitap bulamıyorduk, kitap. Kırtasiyeciye giderdik, kitaplarımızı bulamazdık. Bunu bilerek ne yaptık? Dedik her yıl ilköğretimde, ortaöğretimde sıraların üzerinde okullar açılırken kitaplarınızı bulacaksınız. Ücretsiz olarak 11 yıldır kitapları veriyor muyuz? Türkiye'nin dört bir yanında yavrularımıza bunu veriyor muyuz?" diye konuştu.

Fatih Projesi'ni başlattıklarına işaret eden Erdoğan, "Artık tablet bilgisayarlarla yavrularımız okula gitmeye başlıyor. Kısmen okullarımıza dağıttık ve inşallah 3 yıl içerisinde 10 milyonu aşkın ihaleyi yapıp, bütün okullarımızda akıllı tahtalar, bilgisayarlarla, tüm donanımlarıyla beraber eğitim sistemimizi güçlü hale getiriyoruz" dedi.

Erdoğan, "Gençler sizlere sesleniyorum, biz geldiğimizde üniversite bursu neydi biliyor musunuz? 45 liracık. Biz bunu 280 liraya çıkardık. 1 Ocak'tan itibaren bunu 300 lira yapıyoruz. Kredi Yurtlar Kurumunda kalanlar bir de beslenme yardımı alıyorlar. Bu 200 liraydı, şimdi tabii bu da artıyor" ifadesini kullandı.

-"Ferhat olanın, Şirin'e aşkı olanın gerçekleştirdiği bu olur"

Ordu'da sağlıkta da yeni bir adım attıklarını bildiren Erdoğan, kamu özel ortaklığı finansman modeliyle 258 trilyona mal olacak 600 yataklı şehir hastanesini kuracaklarını ifade etti.

Toplu konutta Ordu'da 3 bin 653 konut üreterek, Orduluları modern hayatın konforuyla tanıştırdıklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Karadeniz sahil yolu biz geldiğimizde yüzde 35'ti, biz tamamladık. Şimdi Ünye-Fatsa arasında iki tünel. Bir saatlik yol şimdi 5 dakikaya, 10 dakikaya düştü. Hizmet budur, lafla hizmet olmaz, sözle hizmet olmaz. Gerçekten idealleri olanın, millete hizmet aşkıyla yananın, Ferhat olanın, Şirin'e aşkı olanın işte gerçekleştirdiği bu olur. Biz dağları dele dele geliyoruz. İnşallah Ordulu kardeşlerimiz, bu bölgede, adeta tüneller bölgesi, sadece burada 12 tünel vardı 14 oldu. Ama Samsun'dan Sarp'a 42 tünel. Burada yaptığımız yatırımlarla hamdolsun bir taraftan Karadeniz sahil yolunda denizi seyrediyoruz, tünellerden geçerken de o yeşilin bütün çeşitlerini izliyoruz.

Sizlerin bu heyecanı, heyecanımıza farklı güç katıyor sizin bu coşkunuz bize farklı coşku katıyor. İnşallah 30 Mart bir milat olacak bunu görüyorum. İnşallah yeni bir Ordu, gerek merkezi yönetimiyle, gerek büyükşehriyle yeni bir Ordu. Biz ne dedik, 'Ordu'yu büyükşehir yapacağız.' Dediler ki 'Olmaz.' Biz kanunu çıkardık, Anamuhalefet Anayasa Mahkemesine gitti. Dedi ki 'Olmaz', 'Olmaz' dedi. Şimdi bu Anamuhalefet, CHP'nin genel müdürü var ya, hangi yüzle Ordu'ya gelecek. Yani burada ne diyecek size? 'Ordu Büyükşehiri biz daha iyi yönetiriz' mi diyecek. Buna, bu meydanın şunu sorması lazım, 'Sen Ordu'nun büyükşehir olmasını istemiyordun ki sen hangi yüzle geldin buraya.' Bunlar ancak belde belediye başkanlığı yapar, ilçe belediye başkanlığı yapar, il belediye başkanlığı yapar, bunlar anlamazlar büyükşehirden."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Biz Kanunu Çıkardık Anamuhalefet Anayasa Mahkemesine Gitti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement