Başbakan Erdoğan: Şahsıma, Aileme Hakaret Edenler, Önce Onlar Benden Özür Dilesin - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Şahsıma, Aileme Hakaret Edenler, Önce Onlar Benden Özür Dilesin

Başbakan Erdoğan: Şahsıma, Aileme Hakaret Edenler, Önce Onlar Benden Özür Dilesin

Başbakan Erdoğan Erdoğan, tartışmalara neden olan HSYK düzenlemesinin geri çekilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

24.01.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan Erdoğan, tartışmalara neden olan HSYK düzenlemesinin geri çekilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı. Erdoğan, Meclis'te AK Parti'li Oktay Saral'ın CHP'li Bülent Tezcan'a yumruk atmasıyla ilgili özür dilemeyeceğini vurgularken "Şahsıma, aileme hakaret edenler, önce onlar benden özür dilesin" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara'da gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, HSYK düzenlemesi hakkında, "HSYK'yı geri çekmek gibi bir şey söz konusu değil" dedi.

Komisyon çalışmalarında bazı düzenlemelerin yapıldığına değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"O düzenlemeler, onların da talepleri, tavsiyeleri üzerine olan düzenlemelerdi. Bunlar zaten komisyonda geri çekildi. HSYK'yı geri çekmek gibi bir şey sözkonusu değil. Arzu ederdik ki HSYK ile ilgili bu düzenleme anayasal bir düzenleme olsun. Bu anayasal düzenleme ile ilgili olarak biz muhalefete gerekli çağrımızı yaptık. Hatta Adalet Bakanım, Grup Başkanvekilleriyle gidip görüştü, bu ziyaret esnasında nelerin yapılıp yapılmaması gerektiğini anlattılar. Ama oradan Anayasal değişiklikle ilgili olumlu bir netice gelmedi. Olumlu bir netice gelmeyince bir defa biz yasal düzenleme ile ilgili çalışmamıza devam ettik ve komisyonlarda da tabi arzu edilmeyen maalesef fili bazı durumlar meydana geldi. Bütün bu fili durumlara rağmen komisyondan bu düzenleme geçti. Şimdi Genel Kurul'dayız. Genel Kurul'da gördüğünüz gibi dün arzu edilmeyen bazı durumlar meydana geldi. Fakat orada da çalışmalar kararlılıkla devam ediyor.

Şimdi ne olabilir deyince, arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede en azından Adalet Akademisi ile ilgili 22 maddeyi bir defa Genel Kurul'dan geçirmekte kararlıyız, bu geçecek. Onun dışında belki iki üç madde daha geçebilir. Bu iki üç maddenin dışındaki kısmı şimdilik şöyle kenara çekip donduracağız. Ama ileride herhangi bir gereklilik olursa tekrar Genel Kurul'da bu süreci devam ettirebiliriz. Şu anda sadece ağırlıklı olarak Adalet Akademisi ile ilgili 22 maddelik kısmı tamamlayacağız. Belki bir iki madde daha buna ilave olur, ondan sonra bu süreci şimdilik kapatacağız."

-"ÇEKİN TALEBİ SÖZ KONUSU DEĞİL"-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den "Teklifin geri çekilmesi yönünde" bir talep olup olmadığının sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, "Tabi Cumhurbaşkanımızla da bu konular enine boyuna müzakere ettik. Cumhurbaşkanımızın bu çekin istikametinde bir talebi söz konusu değil. İçeriği hakkında bazı görüşmelerimizi başından beri yaptık" diye konuştu.

Erdoğan, yeniden yargılanma konusunda ise "Arkadaşlarımız şu anda çalışma yapacak. Daha sonra bunlar değerlendirme şansımız olacak. Arkadaşlarımız çalışsınlar gelsinler biz zaten açıklarız" dedi.

Erdoğan aday belirleme çalışmaları hakkında da bilgi verirken, "Hafta sonu itibariyle büyükşehirler bitebilir. İllerinki de önümüzdeki hafta biter" açıklamasında bulundu.

-"TAHRİK VAR"-

Genel Kurul'daki yumruklu kavganın sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:

"Keşke bu noktaya hiç gelmemiş olsa. Genel Kurul'un kürsüsünden bir partinin genel başkanına, Başbakan'ın ailesine bu hakaretlerin yapılması herhalde bir tahrik unsurudur. Şunu unutmayalım sebep neticeyi doğurur. Onun için de herkesin tahrik unsurlarından kaçınması gerekir. Eğer bu tür tahrik unsurlarından kaçınmadan biz parlamento içinde bu tür müzakereleri yapacak olursak, gelecekte de bu tür şeyler çok yaşanır. Nitekim bütçe müzakerelerinde de adeta savunmamızı yapıyoruz, her türlü eleştiriyi sükunetle dinliyoruz, ondan sonra biz kendi hakkımızı kullanacağız, hakkımızı kullanırken ve bütün iddialara cevap verirken bakıyoruz; Ana muhalefetin masasından durmadan bağırmalar, çağırmalar, masaya vurmalar Bunların bir defa Meclis oturumlarındaki adabı, edebi öğrenmeleri lazım. Bunlar adabı, edebi öğrenmediler. Adeta sipariş üzerine buraya getirilmiş olan tipler. Tahriklerle böyle şeyleri yaşıyoruz. Temenni ederim ki bir daha böyle tahrikler olmaz. Bu tahriklerin karşısında da bu durumlarla karşı karşıya kalmayız. Hoş bir durum değil, arzu etmezdik ama maalesef böyle bir durum oldu. Asla özür diye bir düşüncem yok. Böyle bir şey de beklemiyorum. Çünkü şahsıma, aileme hakaret edenler, önce onlar benden özür dilesin."

Erdoğan başka bir soru üzerine ise Hükümetin gündeminde bedelli askerlik konusunun bulunmadığını vurguladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Şahsıma, Aileme Hakaret Edenler, Önce Onlar Benden Özür Dilesin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement