Başbakan Erdoğan: Saldırıyı PKK Değil PYD Yaptı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Saldırıyı PKK Değil PYD Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı sonrası yaptığı açıklamada Ceylanpınar'daki saldırının PKK tarafından değil, PYD tarafından yapıldığını söyledi.

28.07.2014 09:36  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan, bayram namazının ardından basın mensuplarının karşısına geçerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde çıkan çatışmada 3 askerin şehit olması olayıyla ilgili bir soru üzerine Erdoğan "Saldırıyı PKK değil PYD yapmıştır" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları

Dayanışma içerisinde inanıyorum ki geleceğin Türkiye'sini çok daha farklı şekilde hazırlayacaklardır. Ben sizlere de teşekkür ediyorum.

MUHABİRİN SORUSUNU DÜZELTTİ

- 3 askerimiz şehit oldu. TSK, PKK'nın yaptığını açıkladı. Yorumunuz nedir?

PKK mı yoksa PYD mi? Orada bir yanlışınız var Benim bildiğim PYD diye açıklandı. Kuzey Suriye'de PYD ile IŞİD arasında yapılan bir mücadele var. Bu mücadele neticesinde sızma gayreti içerisinde olanların askerlerimize karşı böyle bir saldırı oldu. Bizden üç şehit olurken, karşı taraftan 6 terörist

- 49 kişinin sorguları sürüyor. Bundan sonra paralel yapıyla mücadelede nasıl bir süreç bizi bekliyor?

Bu başlayan süreç elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun şekilde devam edecektir. Buradan geriye adım atmak gibi bir şey söz konusu değil. Bu bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir çalışmaydı. Biz oradaki kardeşlerimizi sağ salim kurtarmak için belli hassasiyetleri gözeterek bunları gözetiyoruz. Bunu kaybedersek kardeşlerimizin başlarına bir şey gelebilir. Gecikme ondandır.

Türkmenlerin durumu belliydi. Kızılay'yın yardımlarıo ulaştı. Onlara yönelik bir mesajınız olur mu?

Türkmen kardeşlerimizi operasyonun içinde görüyoruz. Suriye'deki Irak'taki türkmenler var. Hepsine yardımları ulaştırıyoruz. Irak'taki Türkmenlerin ihtiyaçlarının tamamına yakınını biz karşılıyoruz. Stratejik konularda desteğimizi veriyoruz.

"ADALET BAKANI'NA GEREKLİ ŞEYLERİ SÖYLEDİM"

- Gözaltı süresinin bittiğini ancak bırakılmadıkları açıklamaları yapıldı. Bazı bağımsız vekiller de açıklama yaptı?

Şöyle aylar öncesine gittiğimizde, paralel yargı-devlet içindeki yapılanma, bunlara yönelik ne diyordu bunların yandaş medyaları? Bizim bunlarla alakamız yoktu diyordu değil mi? Şimdi ne oldu da bu alaka ortaya çıktı? Bizim adliyenin önündeki gösterileri kendileri yaptıkları gibi, yasa kanun dinlemeden, adliye sarayının içerisine girmek suretiyle biliyorsunuz zanlılarla poz vermeler, resim çektirmeleri bunların hiçbirisi yasalar içinde yer alan konular değildir. Bunların hepsi suçtur. Dün akşam da anlattım. Anayasamızın 138'nci maddesi açıktır. Bunlara uygulaması gerekir. Siz hangi sıfatla olursa olsun yargı mensuplarını baskı altına alamazsınız.

Şu anda bir çoklarının elinde cep telefonunun olduğu haberini aldım. Adalet Bakanı'na gerekli şeyleri söyledim. Böyle bir şey olabilir mi? Olamaz. Bunlar mafyanın çetelerin telefonu olduğunu biliriz de, paralel güvenliğin elinde bu tür telefonların şunların bunların olması, kendi yazarlarının çizerlerinin, bağımsız diye söylenen bağımlı vekillerin buraya gidip poz vermesi neyin ne olduğu bakımından çok önemli. Bunlar da eminim dosyanın içinde yer alacaktır.

"EKİBİMLE BİR ARAYA GELECEĞİZ"

- Gazze savaş altında bayrama giriyor...

Burada İsrail devamlı hava değiştiriyor. Hamas da bunlara inanmıyor. Ateşkes ilan edildikten sonra İsrail bakıyorsunuz saldırılarını devam ettiriyor. Benim teklifim bir hafta geçici ateşkes imzalansın, sadece oraya bir şart konsun. O şartta insani yardım konusunda, yardımların Gazze'ye Filistin'e ulaştırılması olsun. Bu konuya olumlu bakış vardı, sonra 24-24-24 devam ettirelim diye haber verdi. Dışişleri Bakanım Doha'daydı, sonra Paris'e geçtiler. MİT Müsteşarım oralardaydı. Sürekli olarak irtibat halindeyiz görüşüyoruz.

Temennim odur ki bir kaç gün içerisinde bu ateşkes sağlanır ve buradaki ölümler son bulur. Bu bayramda hem yakınlarımızı büyüklerimizi ziyaret edeceğimiz gibi halkımızla beraber olacağız. Bu akşam saat 18:00'de teşkilatımızla buluşmamız var. Ekibimle bir araya geleceğiz. Bayram sonrası program daha da yoğunlaşacak. Artık işin finiş denilebilecek, final anlarına geliyoruz.

- İhsanoğlu yüzde 60 oy alacağını söylüyor?

İnanıyor musunuz? Sizin kamuoyu araştırmalarınız yok mu? Siz bunları yakından takip ediyorsunuz, biliyorsunuz; bunların hepsini 10 Ağustos akşamı görürüz.

Başbakan Erdoğan: Saldırıyı PKK Değil PYD Yaptı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Saldırıyı PKK Değil PYD Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • SUSMAMMMM: yaw BUNU PKK üstlendi yaa SAYIN BAŞBAKAN :) 14 5 Yanıtla
  • Orhan..: PKK çıkıpta açıklama yapıyor biz yaptık diye halaa daha neyi kimi savunuyorlar anlamıyorum. . . PKK=PYD 12 4 Yanıtla
  • Aklını kullan kukla olma: Başbakan doğru söylüyor bu zamana kadar pkknın böyle bir eylemi olmadı gerçi yanlış demiş bu kesinlikle paralelin işi pkk temiz bir örgüt bu kadar alçalamaz 10 5 Yanıtla
  • BEYTÜŞŞEBAP73: PYD ve PKK Aynıdır, PYD, yi Pusuya Düşürdüler, Bu mevcut olan Ateşkesi bozma Girişimidir. 7 8 Yanıtla
  • Pehlewan: PKK kürtleri var etti ve özgürleşmek için zemam bu zeman 5 10 Yanıtla
  • yalan mi: çatışan tsk değildi taip çatıştı. Ondan biliyor. Aklınca orduyu yıpratacak. 12 2 Yanıtla
  • tunaa: ikiside aynı kapıya çıkıyor ha pyd ha pkk sadece isimleri değişik 13 0 Yanıtla
  • MEMUR TEOMAN: GAZİTECİ YASAL SÜREYİ SORMUŞ, CEVAP ALAKASIZ VERİLMİŞ. . BU KADAR MİLLETİ APTAL YERİNE KOYMAK İYİ DEĞİLDİR. HERKES BİLİYOR Kİ BU GÖZALTILAR YASADIŞI UYGULAMALAR BİR ANLIK İHTİRAS VE KİNLE YAPILABİLECEK ŞEYLER. . . ÜÇ BEŞ DALKAVUK ALKIŞLIYOR DİYE YAPILANLARI DOĞRU KABUL ETMEK NE HUKUK DEVLETİ İLE BAĞDAŞIR NE İNSANİ DEĞERLERLE BAĞDAŞIR. . ŞAKŞAKÇILARI MUTLU EDECEK DİYE HAK'TAN AYRILMAK BU DÜNYADA DA AHİRETTE DE SORUMLULUK GEREKTİRİR. . . ÖFKEYLE KIZGINLIKLA YAPILACAK HER HAREKET ZARAR GETİRİR. . ZULÜM ASLA EBEDİYETE KADAR DEVAM ETMEZ, ZULÜM ZULMEDENİ DE ZULM GÖRENİ DE SARSAR. . . ALLAH BİZLERE HEM RAHMETİYLE HEM DE ADALETİYLE MUAMELE EYLESİN 10 1 Yanıtla
  • CHP: PYD üstlendi. . Anf' ye baksana. . . 0 0
  • :): pyd ne laa :) 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement