Başbakan Erdoğan: Suriyeliler Geri Dönecek - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Suriyeliler Geri Dönecek

Gaziantep'teki mitingde konuşan Başbakan, "Şartlar olgunlaşıp Esad rejimi gittikten sonra ülkemizde kucak açtığımız Suriyeli kardeşlerimiz geri dönecek." dedi.

07.08.2014 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te düzenlenen mitinde halka hitap etti. Başbakan Erdoğan, "Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık. Bu kalıcı bir durum değil. Suriye'de o eli kanlı rejim gittiğinde buradaki kardeşlerimiz de şehirlerine, köylerine, evlerine geri dönecekler" dedi.

Erdoğan'ın Gaziantep'teki mitingindeki açıklamalarından satır başları:

"30 MART'TA SANDIĞA SAHİP ÇIKTIĞINIZ İÇİN SAĞOLUN"

"Allah sizi cennetine dahil etsin inşallah, Medine'nin ensar ashabına komşu eylesin. Rabbim bir kez dana hepinizden razı olsun. Bugün sizleri bir kez daha hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Gaziantep'e en son 14 Mart'ta geldik. Bu alanda muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. Ardından 30 Mart'ta sandığa gittik, yüzde 55 oy oranıyla adayımızı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı, Fatma kardeşimi Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiniz. 30 Mart'ta sandığa sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. 30 Mart'ta bir kez daha istiklal mücadelesine sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

SURİYELİ SIĞINMACILAR KONUSU

Bunun bazı külfetleri olduğunu biliyorum. Hepiniz bu külfetleri az ya da çok yaşıyorsunuz. Biz hiçbir zaman bencil bir millet olmadık. Hiçbir zaman sadece kendisini düşünen, kendisinden başkasına kayıtsız kalan millet olmadık. Şunu unutmayın bugün Suriye'deki kardeşlerimizin yaşadıklarını geçen yüzyılda, Balkanlar'daki Türkler yaşadı. Yüzbinlerce Türk, asırlardır yaşadıkları topraklardan koparıldı, sürgün edildi. Bulgaristan'da bir dönem yaşanan mezalim nedeniyle oradan binlerce aile ülkemize göç etti. Kafkasya'dan benzeri büyük göçler yaşandı. Onlar bizim kardeşlerimiz, akrabalarımızdı ve hepsine kucak açtık. 91'de Kuzey Irak'tan yüzbinlerce Kürt kardeşim zulümden kaçtı. Onlara da kucak açtık. Şu anda zor şartlar altında bulunan Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık. Bu ilelebet devam edecek durum değil. İnşallah Suriye'de şartlar düzeldiğinde, Suriye'de o eli kanlı rejim gittiğinde buradaki kardeşlerimiz de şehirlerine, köylerine, evlerine geri dönecekler. İşte o ana kadar ensar olmanın sorumluğunu yerine getirecek, inşallah ensar olmanın gururunu kendimizle de çocuklarımızda torunlarımızda her zaman yüreğimizde taşıyacağız.

İHSANOĞLU'NA ELEŞTİRİ

CHP, Esad'ın yanında durduğu için, Esad zulmünden kaçan ve buraya sığınanlara karşı da son derece merhametsiz ve vicdansız tavır takınıyor.

Hatay, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kayseri'yi karıştırmak için, buralarda nifak çıkarmak için hem Esad'in dostu CHP hem de onun kuyruğu haline gelen MHP birlikte çalışıyorlar. Kardeşlerim şimdi bunlara bir de monşer aday katıldı. O da aynı zihniyette. Zaten İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteriyken İslam coğrafyasındaki her meseleye kayıtsız kaldı. Bugün de coğrafyamızın her meselesini tam bir monşer tavrıyla uzaktan izliyor. Geçen gün Hatay'da ne diyor, Suriyeli kardeşlerimizi kast ederek, bakın burası çok enteresan, 'bunlara gelin dendi, geldiler' diyor. 'Kabahat bunları buraya getiren de' diyor. Düşünebiliyor musunuz, bu şahıs İslam İşbirliği Teşkilatı'nda genel sekreterlik yapmış şahıs, 8 sene bu görevi yaptı. İnsan 8 senede bir şey öğrenemez mi?

"21 YIL OLDU AMA HABERİ HALA MONŞER ADAYI ULAŞMAMIŞ"

Çekoslovakya Devlet Başkanı dostum, diyor. Dünya ile ilgisi bu kadar. Çekoslovakya iki ayrı devlet olalı 21 yıl oldu ama haberi hala bu monşer adaya ulaşmamış. Artık Çek Cumhuriyeti var. Sadece dünyaya değil kendi ülkesine de yabancı. Kendi ülkesine Fransız. İstiklal Marşı ile Çanakkale Şiiri'ni birbirinden ayıramayacak kadar bu toprakların yabancısı. İzlediniz mi, izlediniz değil mi?

"ÜÇ KOYUN VER, KAYBEDİP GELİRLER..."

SSK'nın genel müdürüyken hastanelerimizin halini gördünüz değil mi? Ah kardeşlerim ah... Bunlara üç koyun ver, kaybedip gelirler. Bunlardan da bir şey olmaz, bunlardan yönetici olmaz. Bunlar sadece hakaret etsin, saygısızlık yapsın. Şimdi millete bile küfür ediyorlar. Yaptıkları iş bu. Şimdi CHP çıkmış bir adaya oy istiyor, MHP çıkmış böyle bir adaya oy istiyor. Ya bunun neresine oy vereceksin? İstiklal Marşı'nı Çanakkale Şiiri'nden ayırt edemeyen bir adaya CHP'ye gönül veren kardeşlerim, MHP'ye gönül veren kardeşlerim oy mu verecek?

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

Bakın aynı şeyi Gazzeli kardeşlerimize yaptılar. Gazze ateş altındayken, Gazze bombalanırken oradaki çocuklar, bebekler, masum kadınlar ölürken, CHP, MHP ve bunların ortak adayı, bizim Gazze için sesimizi yükseltmemizden rahatsız oldular.

"PENSİLVANYA'DAKİ ŞAHSIN YAPTIĞINI GÖRDÜNÜZ DEĞİL Mİ"

Pensilvanya'daki şahsın yaptığını gördünüz değil mi? Pensilvanya'daki zat, ramazanda güya itikaftaymış, itikafdan çıkıyor Gazze için taziye yayınlıyor, İsrail'e bir tek söz söylemiyor. Gazze için yayınladığı taziyede kendi ülkesini, Türkiye'yi eleştiriyor. Sonra itikafa geri girmiş. İtikaf sona erince çıkınca da ülkesine, milletine, bu milletin hükümetine ağza alınmayacak ifadeler kullanıyor, beddualar ediyor. Normalde ilim erbabı, otururlar, çalışırlar, yeni eserler yazarlar, yeni kitaplar çıkarırlar. Bu sadece yeni beddualar çıkarıyor. Bunun eseri beddua. Lanet ediyor, bela okuyor. Sağa sola ateşler salıyor ama İsrail'e yine bir tek kelime yok. Gazze için bir tek kelime yok. Çok yazık. Saf zihinleri ben hocayım diye kandıran, ananas peşinde, rafineri peşinde koşan, Hazreti Peygamberi, Hazreti Cebrail'i, Hazreti Kur-an'ı hırsına alet eden herkese yazıklar olsun.

PARALEL OPERASYONU

Siz bize 30 Mart'ta talimat verdiniz. Bu ihanet şebekesiyle mücadele için bize sorumluluk yüklediniz. Ne dedik? Bunların inine girilecek, dedik. Girildi mi? Girmeye devam edeceğiz. Bunların bütün pisliklerini ortaya dökeceğiz, ülkelerine nasıl ihanet ettiklerini, başka ülkelerin hesabına nasıl casusluk yaptıklarını belgeleriyle ortaya koyduk, koymaya devam edeceğiz.

"HİÇKİMSE MAHALLE BASKISI YAPAMAZ"

Bunların sorumsuz, son derece tehlikeli açıklamalarına rağmen Türkmen kardeşlerimizi korumaya, kollamaya, her an onların yanında durmaya devam edeceğiz. Şunu bilmenizi istiyorum sevgili kardeşlerim, biz büyük bir devletiz. Ekonomisiyle büyük bir devletiz. Tarihimizle, medeniyetimizle vizyonumuzla, ecdadımızla büyük bir devletiz. Hiç kimse bize mahalle baskısı yapamaz. Biz hakkı savunurken hiç kimse bizi susturamaz. Artık hiç kimse, hiçbir odak bu ülkeye istikamet çizemez, gündem dayatamaz, gündemini belirleyemez. Allah'ın izniyle Gazze'yi de biz savunacağız, Mısır'daki mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Suriyeli kardeşlerimize kardeş olmaya, onlara ensar olmaya devam edeceğiz.

"CHP VE MHP'YE DERS VERİN"

CHP ile bu kadar ittifak yapanın sonu işte böyle olur. MHP'nin yol arkadaşı CHP. MHP'ye gönül vermiş arkadaşlarıma sesleniyorum. Pazar günü MHP'ye gereken dersi vereceğinize inanıyorum. Verin ki ibret alsınlar akıllarını başlarına toplasınlar.

2007 halk oylamasında %80 'evet' dediniz ve rekor kırdınız. 10 Ağustos'ta Gaziantep'ten rekor bekliyoruz. İnşallah bir rekor kıracağız.

Kimse bu vatan topraklarında ameliyat yapamaz. Yapmaya kalkarsa karşısında bizi bulur. Demir yumruğumuzu vururuz.

Huzura koşuyoruz, istikrara koşuyoruz. 12 yıl önce yani 2002 Kasım, neydi o zaman bizim milli gelirimiz 230 milyar dolar. Şimdi 820 milyar dolar. Nereden nereye... Devletin borçlanma faizi %63'tü, şimdi %9,3. Şimdi aradaki fark milletin cebinde. Artık yeni Türkiye'yi kuruyoruz. Proje üstüne proje yaptık. Tek gayemiz millete hizmet oldu. Konya- Karaman arası YHT hattı yapımı sürüyor.

"YENİ BİR MÜJDE VERİYORUM..."

Şimdi bir müjde daha veriyorum size. Gaziantep'e 1867 yataklı dev bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. Bu hastane modern bir sağlık kampüsü olacak. 3 yıl içinde tamamlayıp hizmetinize sunacağız.

Başbakan Erdoğan: Suriyeliler Geri Dönecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Suriyeliler Geri Dönecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • HAYAL: ESAD GİTMEYECEĞİNE GÖRE BİZ SURİYELİLERİ BESLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ DEMEKTİR BU. . 45 3 Yanıtla
  • ferhat dokgoz: yaptığın en büyük sıyasi hatandır . . . . . gelenler o kadar masum degıl defolsun gıtsınler 37 7 Yanıtla
  • TC KURT: TAYYIPI TURKIYEDEN SONSUZA KADAR GONDERELIM HAYIR KAZANMIS OLURUZ TURKIYENIN HUZURUNU BOZMAYA HAKKI XOK YOK TURKIYEYI SATAMAZ ALSIN AILESINI DEFOLSUN TURKIYEDEN SAYGILAR 33 7 Yanıtla
  • muratteyin: başbakanı hainler anlayamaz anlasada efendileri izin vermez 26 10 Yanıtla
  • uzaylı: suriyeliler kalsın. kemalla bahçeciyi kendi vatanlarına yolla yani israile. 3 29 Yanıtla Omer: kimse senin gibi vatan haini değil. . bak işine sen 0 0
  • Kaan: Sureyeden kaçıp TÜRKİYE'ye gelenlerin hepsi Vatan hainidir. Günahım kadar sevmiyorum. Çoğu yalancıdır. Sokakta dilenen Suriyeli birini çevirin ve sorun :'Sen Suriyenin neresindensin? ' diye. Emin olun çoğu cevap veremez yada saçmalarlar. Ve unutmayalım Kerkükteki Türkler, Doğu Türkistandaki Türkler, akrabalarımız, kanımız, canlarımız orda harab içindeyken bizim bu yaptıklarımıza bakın. Yok afrika ülkelerine yardım yok o yok bu. Bu siyasetçilere iç bir zaman güvenmeyin. Hepsi siyasi kişilik olarak bir yerlere gelmek için kan akıtmayı mübah görürler. 29 2 Yanıtla
  • akgençlik: andımız denen saçmalığı yasakladığın için oyum senin rte 10 20 Yanıtla memo...: yasak değil ki ! zorunlu değil o kadar :) 0 0
  • zig_zag: getirdiğin suriyelilere bakıyorum 5 tanesinden 3 tanesini çöpe atmak bile fazla. . . ayrıca çok beklersin esed hiç bi yere gitmez ölene dek. 26 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement