"Başbakan Erdoğan Taşeron İşçilerin Sorununa El Attı" - Son Dakika
Güncel

"Başbakan Erdoğan Taşeron İşçilerin Sorununa El Attı"

"Başbakan Erdoğan Taşeron İşçilerin Sorununa El Attı"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de kamuda taşeron olarak çalışanlara insani bir ücret verilmediğini söyleyerek, Başbakan Erdoğan'ın konuyla ilgili çalışma yapılması yönünde talimat verdiğini belirtti.

24.03.2012 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de kamuda taşeron olarak çalışanlara insani bir ücret verilmediğini söyleyerek, Başbakan Erdoğan'ın konuyla ilgili çalışma yapılması yönünde talimat verdiğini belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın katılımıyla 2012-2014 yılları arasını kapsayan toplu iş sözleşme töreni yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve İncesu ile KASKİ'de çalışan bin 470 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşme töreninde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kamuda çalışan taşeron işçilerin sıkıntılarından bahsetti.

Taşeron işçilerin sıkıntıları ile ilgili büyükşehir belediye başkanlarının çabaları olduğunu dile getiren Özhaseki, "Bu konuda hakikaten sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Genelde kamuda çalışan taşeron işçi arkadaşlarımızın aldığı insani bir ücret değil. İhale üzerine kendilerine verilen para asgari ücretin üzerine bile çıkmayınca yemek ve otobüs parası ekliyoruz ama onu da 100 veya 200 liranın üzerine çıkaramıyoruz. Onların derdi de bizim problemimiz. Büyükşehir belediyelerindeki arkadaşlarımızla bunu

gündem maddesi olarak getirdik. Daha sonra ameliyat olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyarete gittiğimizde belediye başkanı arkadaşlarımız farklı konular dile getirdi. Ben de orada bu konuyu açtım. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ise o an hemen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e talimat verdi. İnşallah çalışma arkadaşlarımızın yüzünü güldürecek bir düzenleme yapılır" diye konuştu.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, Kayseri ile yapılan uyumlu çalışmaların bir model olduğunu söyleyerek, sendikalaşma sürecinin özel sektöre de taşınması gerektiğini belirtti.

Kamuda 450 bin taşeron işçi bulunduğunu söyleyen Başkan Arslan, kendilerine bu konunun bir an önce çözüme ulaştırılması hususunda işçilerin başvuruda bulunduğunu kaydetti. Arslan, "Bu konu ile alakalı elbette düzenlemeler yapılması gerekir. Taşeronlaştırma konusu ve orada çalışan arkadaşlarımızın sorunu tüm illerimizde var. Belediye işçisi ile yan yana çalışan ama sendikalı ve toplu sözleşme sisteminin dışında kalan kadrolu arkadaşlarımız kadar emek veren arkadaşlarımızın ücretleri ile belediyede çalışan

arasında büyük bir fark var. Bu herkesi rahatsız ediyor. Buna bir çözüm bulmamız gerekiyor. Bizim imkanlarımızın olduğuna inanıyorum. Onların da gencecik yaşlarında gelecek ile ilgili beklentileri var. 'Sendikasınız, bizim sorunlarımızı çözün' diyorlar. Çalışma Bakanımız Faruk Çelik'ten aldığım en son rakamlara göre kamuda 450 bin çalışan var. Bunların büyük çoğunluğu kıdem tazminatı hakkını kullanamıyor. Bu da Türkiye'ye yakışmıyor. Türkiye'deki insanları daha iyi imkanlarda çalıştırma durumumuz var. Bu

konuda hassasiyet gösteren ve konuyu Başbakan Erdoğan'a ileten Başkan Özhaseki'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, toplu sözleşmeyi imzaladı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Başbakan Erdoğan Taşeron İşçilerin Sorununa El Attı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement