Başbakan Erdoğan: Türkiyeyi Karıştırma Çabası İçine Girdiler - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Türkiyeyi Karıştırma Çabası İçine Girdiler

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Ordu mitinginde muhalefeti eleştirmeye devam etti.

24.03.2014 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Ordu mitinginde muhalefeti eleştirmeye devam etti. CHP iktidarının ardından Menderes döneminde, insanın ilk kez insan yerine konduğunu belirten Başbakan Erdoğan, CHP, MHP ve BDP Pensilvanya'nın ceketine girdiğini ve Türkiye'yi karıştırmanın çabası içerisine girdiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Ordu mitingde "Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle" sloganlarıyla karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Erdoğan, bundan sonra Ordu'nun Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak anacaklarını söyledi.

1940'lı yıllarda Ordu ilinin çok büyük çileler çektiğini, yoksulluk çektiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, "Evlerde ekmek yok. Elektrik zaten yok, gaza yok, gaz lambası yok, ekmek bile yok. Ne var CHP var. CHP demek yoksulluk demektir, CHP demek yokluk demektir, CHP demek susuzluk demektir, CHP demek karanlık demektir" dedi.

-"CHP BUNU KABULLENEMİYOR"-

Başbakan Erdoğan konuşmasını söyle sürdürdü:

"Bu durum merhum Adnan Menderes'in gelmesiyle tamamen tersine döndü. Ekonomi büyüyor, refah artıyor, köylünün yüzü gülmeye başlıyor, zulüm sona eriyor, köylü şehirli, ekmek görüyor, gaz görüyor, elektrikle ile tanışıyor, yolla tanışıyor, CHP zulmünün ardından, insan ilk kez insan yerine konuyor. Bu CHP bunu kabullenemiyor. Bunu hazmedemiyor, merhum Menderes'e iftiralar atmaya başlıyor. Sokakları germeye, öğrencileri sokağa dökmeye başlıyorlar, her yerde tahriklerle, provakasyonlarla sokak eylemleri ile ülke tahrip ediliyor. Nihayetinde müdahale yapılıyor. Merhum Menderes ve 2 bakanı idam ediliyor."

-"CHP BİRŞEY YAPMAZ YAPILMASINI İSTEMEZ"-

CHP hiçbir zaman yapmanın tarafında olmadı, CHP hiçbir zaman inşa etmenin imar etmenin tarafında olmamıştır. CHP yapmaz, bir şey yapılmasını da istemez, CHP iş üretmez iş üretilmesini de istemez, vatana, millete hizmet etmez, hizmet edilmesini de istemez. Şuanda CHP yanında MHP onlarla birlikte BDP Pensilvanya'nın ceketinin cebine girdiler. Oradan Türkiye'yi karıştırmanın çabası içerisindeler. 12 yıldır Türkiye istikrarla büyüyor. Huzurla büyüyor. Emin adımlarla geleceğe gidiyor. Bu şer ittifakı 1960'ta olduğu gibi, komplo ile yalanla iftirayla Türkiye'yi durdurmaya çalışıyor."

90 yaşındaki Ordulu, Mahmut Eraslan, kendisine yönelik dualarını içeren videoyu internette gördükten sonra kendisini aradığını anımsatan Başbakan Erdoğan, "Birileri Pensilvanya'dan beddua ediyor, Mahmut amca gibi milyonlar da bize dua ediyor" diye konuştu.

-"BİZİM MESELEMİZ MİLLET MESELESİ"-

Başbakan Erdoğan, Trabzon mitinginin ardından Ordu'da da partisinin 1. parti olmadığı takdirde siyaseti bırakacağını söyledi ve muhalefet partilerine de aynı konuda çağrısını tekrarladı.

Başbakan Erdoğan konuşmasında, "Bizim meselemiz millet meselesi, bayrak meselesi, vatan meselesi ve biz sizlere efendi değil hizmetkâr olmaya geldik. Bizim farkımız bu. 30 Mart'a çok önemli bir tercihte bulunacaksınız. 30 Mart'a ya vesayet, ya siyaset bir tercih yapacaksınız. 30 Marta Çetelerle, demokrasi arasında bir tercih yapacaksınız, ya eski Türkiye diyeceksiniz ya da yeni Türkiye diyeceksiniz. 30 Mart'a ya vesayet kazanacak, ya kaset kazanacak, ya montaj kazanacak, ya şer ittifakı kazanacak ya da siyaset kazanacak, millet kazanacak, yeni Türkiye kazanacak" ifadelerini kullandı.

-"ONUN DA ŞANTAJ KASETLERİ VAR"-

AK Parti'den istifa eden eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i de isim vermeden eleştiren Başbakan Erdoğan, "Ordu'da bizim aramızda tutunamayan bazıları sahaya çıkmış. İçlerinde bir tanesi benim 45 yıl beraber olduğum, tanıdığım, bildiğim, partimde kurucu yaptım, Genel Başkan Yardımcısı yaptım Bakan yaptım. Bu seçimde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamayınca, istifa edip ayrıldı. Neden ayrıldı biliyor musunuz? Onun da şantaj kasetleri var. Onu da açıklayacaklar diye korkarak kaçtı biliyorum. Ahlakı olmayan siyasetin millete ülkeye faydası olmaz" dedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kasetle gittiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, Pensilvanya CHP ve MHP'nin eline kasetler verdiğini ve onları sahaya sürdüğünü söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Türkiyeyi Karıştırma Çabası İçine Girdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement