Başbakan Erdoğan 'Twitter'ın Kökünü Kazıyacağız' - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan 'Twitter'ın Kökünü Kazıyacağız'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter konusunda mahkeme kararı çıktığını belirtti.

20.03.2014 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter konusunda mahkeme kararı çıktığını belirterek, "Uluslararası komplolar bunun içinde. Bu Twitterlar var ya, mahkeme kararı çıktı. Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle alakası yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, Gökdere’de coşkulu kalabalığa hitap etti. 30 Mart’ta milletin, hile, iftira ve montajlara geçit vermeyeceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "30 Mart’ta sadece AK Parti’ye değil sizler kendi iradenize, kendi ülkenize istikbalinize sahip çıkacaksınız. Bursa sultanların olduğu kadar, alimlerin şehridir, evliyanın şehridir. Gönül insanlarının şehridir. Bursa gerçek alim kimdir bilir. Bursa gerçek evliyayı bilir. Bir tek ceketim var deyip, holdingleri şirketleri milyar dolarları yönetenden alim olmaz. Pencere kenarlarında yattım diye övünüp ananaslarla tespihler, rafineri ihale, şantaj, tehditle meşgul olana alim denmez. İnsanların telefonlarını gizlice dinleyenden, bunları şantaj olarak kullanandan derviş, gönül insanı, hizmet eri olmaz. Memleketine fitne sokandan, dostunu arkadan vurandan, kardeşini kuyuya atandan, insanların mahremini gözetleyenden münzevi olmaz. Her türlü kirli işe bulaşan memleketin her meselesine burnuna sokandan asla din adamı, alim, muteber insan olmaz. Bir başbakanı bir cumhurbaşkanını, bir bakanı dinleyemezsiniz. Mahkeme kararı alamazsınız. Bunlar bütün bunları yaptıkları gibi devletin kurumlarını, güvenli hat diye Başbakan, Cumhurbaşkanı’na verilen kriptolu telefonları dinleyecek kadar adiler, alçaklar" dedi.

"TWITTER’IN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Uluslararası komploların da organizasyonun içinde olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, "Bu Twitterlar var ya, mahkeme kararı çıktı. Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü görecekler, bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek, devletin sırlarını bu tür kanallarla uluslararası yerlere fitnelemek değildir. Buna fırsat vermeyeceğiz. Süratle bu adımı atıyoruz. Ülkemin güvenliği burada söz konusu. Ülkeme fitne fesat sokmak isteyen, ister ulusal uluslararası olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti ve bizi bulacaktır. Zaten sizin bize verdiğiniz güç olmasa bu adımları atabilir miyiz? Siz bize bu gücü verdiniz. 4 bakanla ilgili fezleke dediler. Dün parlamentodaydılar. 10 gün sonra seçim var. Bundan sonra yapsaydınız olmaz mıydı. Ruh ikizleri bir araya geldiler. Pensilvanya da dahil. MHP, CHP, BDP, Pensilvanya hepsi bir arada. Meclisin kapısını bilmeyenler dün oradaydı. Zannettiler ki AK Parti gelmeyecek. Nasıl gelmeyiz" diye konuştu.

"BAYRAK REKLAMINI YARGI YASAKLADI, KILIÇDAROĞLU BİZE BAYRAK DERSİ VERİYOR, SEN GİT YAT YA, SEN GİT HAKKARİ'DE TÜRK BAYRAĞI AÇ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kılıçdaroğlu çıkmış bize bayrak dersi veriyor. Sen git yat ya. Sen önce Hakkari'de bir tane Türk bayrağı dalgalandıramadın 2010 mitinginde. Sana müsaade etmediler Türk bayrağını dalgalandıramadın Hakkari'de. Sen önce onu konuş" dedi.

Bursa’da Gökdere Meydanı’nda halka hitap eden Erdoğan, her yerde mitinglerde büyük kalabalıklar olduğunu belirterek, “Türkiye, milli iradeye sahip çıkıyor. ‘Benim milli irademize çalamazsın, beni Pensilvanya’dan yönetemezsin’ diyor. ‘Buna milli irade hırsızlığı denir’ diyor. 81 vilayette, 77 milyonlar yürüyoruz. Biz mazlumlarla, mağdurlarla yürüyoruz, kaymak takımla değil. Onlar belli. Onlar varsın onlarla yürüsünler. Biz bu yola sizinle çıktık. Siz bizi hiçbir zaman yalnız koymadınız. Biz garip gurabayla, yetimle, öksüzle olduk. Kahire’deki, Şam’daki, Filistin’deki mazlumlarla yürüdük. Manşetlerin gölgesinde yürüyen bir parti değiliz. Takiyyecilerin, sermaye çevrelerinin verdiği güçle yürüyen bir parti değiliz. Sahte alimlerin dizlerinin dibine oturan fitnecilerle, uluslar arası örgütlerin maşası olmuş sahtekarlarla değiliz. Bize millet yeter, Allah yeter. Milletin partisine, AK Parti’ye karşı çok farklı çevreler saldırı başlattı. Aslında bu saldırı salt AK Parti’ye yönelik değil, hükümete, şahsıma, başbakana yönelik bir saldırı değil. Bu saldırı doğrudan doğruya Türkiye’ye yapılıyor. Bu saldırı devlete yapılıyor. Milli güvenliğimize yapılıyor. Bize ekonominiz çok büyüdü, ülkenizin gücü çok arttı. Ülkenizin itibarı yükseldi. Dünyadaki mazlumlara niçin sahip çıkıyorsunuz? Mısır, Suriye, Filistin’e sahip çıkıyorsunuz. Terörü durdurdunuz, kanı, gözyaşını durdurdunuz diyorlar. Biz bundan rahatsız oluyoruz. Bunu hazmedemiyoruz diyorlar. İşte bu saldırı büyük Türkiye’yi hazmedemeyenlerin saldırısıdır. 30 Mart’ta bu hilelere, bu darbe girişimlerine, bu iftiralara, bu montajlara geçit vermiyoruz diyeceğiz. 30 Mart’ta sizler sadece AK Parti’ye değil, kendi iradenize, istikbalinize sahip çıkacaksınız. Bursa alimlerin, gönül adamlarının şehridir. Bursa gerçek alimleri, evliyayı bilir. Bursalı Niyazi Mısri, gerçek bir alimin nasıl olacağını anlatmış. Bir tek ceketim var deyip holdingleri, şirketleri, milyar dolarları yönetenden alim olmaz. Pencere kenarlarında yattım diye övünüp, ananaslarla, rafinerilerle, ihalelerle, şantajla, tehditle meşgul olana alim denilmez. İnsanların telefonlarını gizlice dinleyenden derviş olmaz,gönül adamı, hizmet eri olmaz. Millete fitne sokandan, kardeşini kuyuya atandan, insanının mahremini gözetenden münzevi olmaz. Ülkenin her meselesine burnunu sokandan alim de olmaz, insan da olmaz" diye konuştu.

"ULUSLARARASI KOMPLO BU İŞİN İÇİNDE"

Paralel yapının Başbakan, Cumhurbaşkanı ve bakanlara verilen kriptolu telefonları dinleyecek kadar adi ve alçak olduğunu kaydeden Erdoğan, "Uluslararası komplolar bu işin içinde. Twitterlar var ya. Şimdi mahkeme kararı çıktı. Twitterlerin kökünü kazıyacağız. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek değildir. Devletin sırlarını uluslararası yerlere paylaşmak değildir. Ülkeme fitne fesat sokmak isteyen ister ulusal, ister uluslararası olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, bizi bulacaktır. Zaten bize verdiğiniz bu güç olmasa bu adımları atabilir miyiz? Siz bize bu gücü verdiniz. Biz de gereğini yapacağız" diye konuştu.

“MECLİSİN KAPISINI BİLMEYENLER DÜN ORADAYDI”

Meclisin dün olağanüstü toplanmasını değerlendiren Erdoğan, “4 bakanla ilgili fezleke dediler. Şurada seçim var, seçimden sonra bunu yapsak olmaz mıydı? Hepsi bir araya geldiler. Pensilvanya da dahil. MHP, CHP, BDP, hepsi bir arada. Meclisin kapısını bilmeyenler dün ordaydı. Zannettiler ki AK Parti gelmeyecek. Girdiler, toplantı açıldı, bizimkiler de girdi. Konuşmalar, şunlar, bunlar ortalığı bir karıştırdılar, her zamanki gibi. Oylamaya gelince onlarda 151 kişi kaldı. AK Parti 259’la derslerini verdi. Ama bunlar uslanmaz, bunlar haddini bilmez. Bunlar Erzurum’un Teo pehlivanı gibi. Yenilmeye doymaz bunlar. 4 arkadaşımız, kendilerine soruşturma istiyoruz diye önerge verdi. Biz hiçbir yerde herhangi bir şeyin kapalı kalmasını istemiyoruz. Bunun adımını atacağız” dedi

“CHP VE MHP ARKADAN NAL TOPLUYOR”

Kılıçdaroğlu’nun yalan söylemekte mahir olduğunu savunan Erdoğan şunları söyledi:

“CHP’nin genel başkanı Bursa’ya gelmiş. Aldığım habere göre buradan daha çok kalabalık toplamış. Hangi mahallede? SSK mı açtı? Bu yalanda çok mahirdir. Burada da yalanlarını söylemiş gitmiş. Kum gider, izi kalır. Bursa’da ne dedi? ‘ Söz veriyorum, namus sözü, Kemal Kılıçdaroğlu sözü’ dedi. Kılıdaroğlu sözü ne demek biliyor musunuz? Bir örnekle anlatayım. 2011 seçimlerinde Bursa’da bir yerel kanala çıktı. ‘Yüzde 40 oy alamazsam istifa ederim’ dedi. Ne kadar oy aldı? Yüzde 26. İstifa etti mi? Medya! Siz kayıtlarınızı, arşivlerinizi inceleyin bakalım. İstifa etti mi? Sözünü tuttu mu? Aradan 3 yıl geçti, yine namus sözü veriyor. Bursa Kılıçdaroğlu’nun sözünü ne kadar tuttuğunu biliyor. Ondan sonra ‘Yalancıdan başbakan olmaz’ diyor. Bu çok doğru. Tek doğru söylediği bu. Yalancıdan başbakan olmaz. Onun için, 3 seçime girdin, arkamızdan nal topluyorsun, nal. Bu millet seni hiçbir zaman başbakan yapmaz. Senden öncekileri de yapmadı zaten. Bu millet CHP’yi çok iyi tanır. Bu seçimde birinci parti olarak çıkmazsak ben genel başkanlığı bırakırım. Benim bir farkım var. Ancak Kılıçdaroğlu birinci parti olamazsa bırakacak mı? O zaman CHP’ye gönül verenler bunun arkasından niye gidiyor? Bahçeli’ye gönül verenler niye onun arkasından giderler. Bildim bileli o partinin genel başkanı. Hep arkadan nal toplar. Millet bunlara itimat etmiyor. Bunların olduğu yerde hizmet yok. Ama AK Parti’nin olduğu yerde hizmet var.”

“CHP VE MP GEÇMİŞTE PARALELE AĞIR HAKARETLER EDİYORDU”

CHP ve MHP’nin geçmişte Pensilvanya’ya ağır hakaretler ettiğini belgelerle anlatan Erdoğan, “Pensilvanya’ya bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Bu CHP tarih boyunca hep dindarlara eziyet etmiştir. En çok da Bursa’da camileri yıkmış, kapatmış, türbeleri tahrip etmiştir. Ben birilerine haşhaşi dedim. Ama bu CHP de haşhaşidir. Bu CHP, Kur’an-ı kerimleri, kitapları toplatan, ezan-ı muhammediyi Türkçe okutan değil mi? senelerce başörtüsüne zulmetmedi mi? Şimdi İstanbul’da bir müftü müsveddesini aday koymuş. Bunu istismar etme. Bediüzzaman Said-i Nursi’nin hem dirisine, hem ölüsüne zulmeden bu CHP’dir. Van’da yapılan Bediüzzaman sempozyumu hakkında suç duyurusunda bulundular. Risaleler okullarda okutuldu diye ortalığı ayağa kaldırıyor. Kılıçdaroğlu’nun açtığı karikatür sergisinde Pensilvanya’daki örgüt hakkında çok ağır ithamlarda bulunuluyor. Baykal, meclis önergesi açılmasını istiyor. Emniyet teşkilatında hukuk dışı bir kadrolaşma var diyorlar. Burada da CHP genel müdürünün imzası var. MHP’nin de aynı şekilde okyanus ötesi hakkında çok büyük hakaretleri var. Bütün bunlar unutuluyor, el ele, omuz omuza veriyor. Tek dertleri var; AK Parti’yi acaba nasıl çökertiriz” diye konuştu.

“SANDIK GÖREVLİLERİ ŞAFAK SÖKERKEN ORADA OLSUNLAR”

Başbakan Erdoğan, 30 Mart'ta sandıklarda görevli müşahit ve sandık kurulu üyelerinin de çok dikkatli olmasını isteyerek, "Sandık kurulu üyeleri, muhakkak sandıklarda görevlerine ilk önce onlar gitsinler. Daha şafak sökerken orada olsunlar. Orada kuş uçurtmayacaksınız. Sandığa sahip çıkacaksınız. Tutanaklar alınırken, müşahitler sandık kurulu üyeleri imzalı tutanakları muhakkak alacaksınız. Sandıklarda adeta demokratik bir ders vereceğiz 30 Mart akşamı. Biz yakmak, yıkmak için gelmedik. Biz inşa etmek için geldik. Bizim farkımız bu. Ak Partiyi diğerlerinden ayıran bu. Çok büyük hizmetler yaptık. Adeta uçurumun kenarındaki Türkiye'yi aldık her alanda dünya ile yarışan Türkiye inşa ettik. İlklerle tanıştırdık. İstikrar, huzuru inşa ettik. Çok daha fazlasını yapacağız. Şimdi hedef 2023. Şeyh Edebali'nin öğütleriyle hareket edeceğiz. Bursa'nın emaneti olan bu Türkiye Cumhuriyeti'ni büyütmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU BİZE BAYRAK DERSİ VERİYOR, SEN GİT HAKKARİ'DE TÜRK BAYRAĞI AÇ"

Başbakan Erdoğan, yola çıkarken, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet dediklerini hatırlatan Erdoğan, "Bugünlerde bir bayrak reklamı oldu. İzlediniz mi, nasıl buldunuz? Yargı onu da yasakladı. Neymiş bu da yasaklara girermiş. Ya yeter ki diğer partiler de bayrağın reklamını yapsınlar. Bayrak duygusunu aşılasınlar. Bu çok önemli. Ben yavrularıma ilkokulda şiir okuma yarışmasında. Hangi şiiri okuyayım dediklerinde. Şunu tavsiye ettim. Gelin siz, Arif Nihat Asya'nın bayrak şiirini okuyun. Öyle gittiler. Ben burada Arif Nihat Asya'nın bayrak şiirinin bir bölümünü okuyalım. Bursa'nın şu güzelliğine bakın. Kılıçdaroğlu çıkmış bize bayrak dersi veriyor. Sen git yat ya. Sen önce Hakkari'de bir tane Türk bayrağı dalgalandıramadın 2010 mitinginde. Sana müsaade etmediler Türk bayrağını dalgalandıramadın Hakkari'de. Sen önce onu konuş. Bayrak sevgisi kim sen kim ya?”

"KILIÇDAROĞLU'NUN OMURGASI YOK, DÜN DEĞİŞİK DEĞİŞİK İŞARETLER YAPMIŞ"

Devlet içinde devlet ve paralel yapıya asla müsaade etmeyeceklerini kaydeden Erdoğan, "Devlet içinde devlet, paralel yapı asla olmayacak. Bunlar temizlenecek. Biraz sabır. Asla buna Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde müsaade etmeyiz. Milli güvenliğimizi tehdit eden gelişmelere karşı tüm tedbirleri alırız. Hiç bunun lamı cimi yok. Ameliyata müsaade etmeyiz. İşte bu Rabia bunları içeriyor. Kılıçdaroğlu da bu işareti yapıyor. Ama Kılıçdaroğlu yapar. Dün bir yerde gezerken değişik değişik işaretler yapmış. Nasıl oldu bilmiyorum. Her işareti yapıyor. Çünkü göründüğü gibi olan değil, olduğu görünen değil. Nereden ne gelirse toparlayabilir miyim diyen birisi. Omurgalı olmak lazım siyasette. Omurgasızdan bir şey olmaz" diye konuştu.

BURSA MİTİNGİNİ 150 BİNİ AŞKIN KİŞİ TAKİP ETTİ

Gökdere Meydanı'nda tarihi günlerden birisi yaşandı. Bursa'nın 17 ilçesinden 150 bini aşkın insan alanı saatler öncesinden doldurdu. 112 ekipleri fenalık geçirenlere müdahale etti, ekipler su dağıttı. Mitingden saatler öncesi arka caddeler bile doldu. Kurtuluş Caddesi, Gökdere, Haşimişcan Caddesi'nde insan seli yaşandı. Çevredeki bütün binaların çatısına ve balkonlara insanlar çıktı. Polis de geniş güvenlik önlemi aldı. "Ebreheler gibi üzerine gelseler de, ebabiller gibi yanındayız usta. Darbecilerin farkındayız, ustamızın yanındayız. Hoşgeldin gönüllerin sultanı. Her türlü kayıt için paralelsel, Made in Pensilvanya. Dost olur sanma her yüze 'gülen'i. Seninleyiz cesur adam. Ecdat seninle gurur duyuyor" pankartları dikkat çekti.

Erdoğan, mitingin sonunda Bursa'ya yaptıkları 12 katrilyonluk yatırımdan övgüyle söz etti. Timsah Arena'nın bitmesiyle, mevcut stadın meydan olacağını, şehir hastanesinin yakında temelinin atılacağının müjdesini verdi. Erdoğan, büyükşehirin sınırlarının gelişmesiyle Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe'nin çok güzel hizmetler yapacağını, geçmişte de bunun örneklerini verdiğini kaydetti.

ABDULLAH ÇİBİR-AHMET FARUK ÇABUK-ONUR AKTAŞ-OSMAN AKIN

Başbakan Erdoğan \'Twitter\'ın Kökünü Kazıyacağız\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan 'Twitter'ın Kökünü Kazıyacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement