Başbakan İsa Mustafa, Bakan Aleksandar Jablanoviç?i Görevden Almadı - Son Dakika
Güncel

Başbakan İsa Mustafa, Bakan Aleksandar Jablanoviç?i Görevden Almadı

Başbakan İsa Mustafa, Bakan Aleksandar Jablanoviç?i Görevden Almadı

Dha DIŞ HABER - Başbakan İsa Mustafa, Bakan Aleksandar Jablanoviç'i görevden almadı Kosova'da cumartesi günü yapılan protesto gösterisinde Başbakan İsa Mustafa'ya Sırp Bakan Aleksandar Jablanoviç'i görevden alması için 48 saat süre tanınmıştı.

26.01.2015 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Başbakan İsa Mustafa, Bakan Aleksandar Jablanoviç'i görevden almadı

Kosova'da cumartesi günü yapılan protesto gösterisinde Başbakan İsa Mustafa'ya Sırp Bakan Aleksandar Jablanoviç'i görevden alması için 48 saat süre tanınmıştı. Başbakan'ın protestocular ile muhalefetin taleplerini karşılamaması durumunda protesto gösterilerinin Salı günü tekrardan devam edeceği bildirilmişti.

Bu ültimatoma karşın Başbakan İsa Mustafa, Bakan Jablanoviç'i görevden almadı.

Kosova Hükümeti bugünkü toplantısında Dönüş ve Topluluklar Bakanı Aleksandar Jablanoviç'i görevinden almadı. Başbakan İsa Mustafa Hükümet toplantısında protesto hakkına saygı gösterdiğini ve ülkenin çok sayıda sosyal sorunlarla karşılaştığını belirtti. 'Hükümet protestocuların haklarına saygı göstermektedir. ve ülkenin yoksulluk ile işsizlik gibi çok sayıda sorunlarla karşılaştığını değerlendirmektedir' şeklinde konuşan Mustafa, çözüm bulunması için bu gibi tedirginlikler üzerinde çalışılacağını ifade etti. Mustafa bu vesileyle vatandaşlara olgunluk ve hoşgörü için, siyasi partilere de kendi emellerini seçimler sayesiyle gerçekleştirmeleri için çağrıda bulundu. Mustafa, aynı zamanda Hükümetin, kurumlara ve vatandaşlara karşı barbar saldırıları da sert bir dille kınadığını belirtti.

'Annelerin Çağırışı' derneği, protestolara katılmayacağını bildirirken, Cumartesi günü protesto sırasında meydana gelen şiddet olaylarını kınadı.

Kosova Hükümeti tarafından Geri Dönüş ve Topluluklar Bakanı Aleksandar Jablanoviç'in görevinden alınmamasına karşın, 'Annelerin Çağırışı 'Derneği Başkanı Nusrete Kumnova, Salı günü yani yarın düzenlenmesi öngörülen protestolara, şiddet olayları nedeniyle katılmayacaklarını bildirdi. 'Annelerin Çağırışı ' Derneği, gösteride patlak veren şiddet eylemlerini kınadı. Protestocular tarafından Başbakanlık binasının camlarının kırıldığı ve kafelere hasar verildiği şiddet eylemlerini tasvip etmediklerini kaydeden 'Annelerin Çağırışı ' Derneği Başkanı Nusrete Kumnova, protesto gösterisinin sonlarında meydana gelen şiddet eylemleriyle bu derneğin hiç bir ilgisinin olmadığını belirtti. Kumnova, Yakovalı annelerin, başbakanlık binasına yapılan taşlı saldırı nedeniyle derin üzüntü duyduklarını ifade etti. Bu arada, Vetevendosye Hareketi ve bazı muhalefet partileri yarın yeniden protesto düzenleyip ? düzenlemeyecekleri konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan İsa Mustafa, Bakan Aleksandar Jablanoviç?i Görevden Almadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement