Başbakan: "Köprüden Geriye 2 Sütun Kaldı" Diyenler Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Görsün - Son Dakika
Güncel

Başbakan: "Köprüden Geriye 2 Sütun Kaldı" Diyenler Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Görsün

"Yarından itibaren kamyon, otobüs ve TIR'lar şehir içine giremeyecek" diyen Başbakan, "Bir gazetede 'Köprüden geriye 2 sütun kaldı' dediler. Gelip Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü görsünler" dedi.

26.08.2016 17:39  Güncelleme: 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için açılış töreni düzenlendi. Toplam maliyeti 4.5 milyar lirayı bulan köprünün resmi açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, yarından itibaren kamyon, otobüs ve tırların şehir içine giremeyeceğini söyledi.

"2 SÜTUN KALDI" DİYENLER GELSİNLER KÖPRÜYÜ GÖRSÜNLER

Başbakan Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 39 ayda tamamlandığını hatırlatarak, 29 Mayıs 2013'te bu köprünün temelini attık. Abdullah Gül Bey ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu zaman dedik ki 'Bu köprü üç senede bitecek.' Bir gazetede 'Köprüden geriye 2 sütun kaldı' dediler. Bugün gelip Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü görsünler" dedi.

İSTANBUL TRAFİĞİNİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

Yıldırım, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu; şimdi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, tırlar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek." dedi

İşte Yıldırım'ın açıklamalarında satır başları:

"Ey ay yıldızlı bayrak dalgalandığın yerde ne korku ve keder gölgende bana da bir yer ver. Sabah olmasın gün doğmasın ne çıkar Türkiye'ye ay yıldızın ışığı yeter.

Bugün İstanbul için büyük bir gün, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü, Sultan Alparslan'ın ruhu şaadolsun. Sultan Fatih Mehmet Ağa'nın ruhu şaadolsun. 15 Temmuz'da Türkiye'nin geleceği için demokrasinin yaşaması için hayatlarını veren şehitlerin ruhu şaadolsun. Gazilerimize Allah şifalar versin.

Bugün büyük taaruzun yıldönümü. Büyük taaruzda Türk'ün esareti kabul etmeyeceğini gösteren gündür. Bugün Alparslan'ın Gazi Mustafa Kemal'in ordularının Fırat Kalkan'ın operasyonu yürüttüğü gündür.

Yahya Kemal ne güzel söylemiş; Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galib e, galip edecek inşallah ya Rabbi.

Bu eşsiz şehir 79 milyonun bir özetidir. Değerli kardeşlerim şunları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu sadece bir köprü değil bir sanat eseri, bir mühendislik harikasıdır.

En geniş köprüdür, en uzun köprüdür. En uzun eserleri, en geniş köprüleri, Marmaray gibi projeleri yapmak size yakışır, sizin evlatlarınıza, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yakışır.

11. Dönem Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül bey ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'la 3 yılda bitecek dedik, 2 yıl sonra gazete köprüden 2 tane direk kaldı dediler, o başlıkları atanlar bugün görsünler Yavuz Sultan Selim'i.

Biz sizinle gurur duyuyoruz. Padişah ne diyor biliyor musunuz? Cesaret insanı zafere, korkaklık ölüme götürür diyor, biz korksaydık 15 Temmuz gecesi bir daha aydınlanmayacaktı."




Başbakan: "Köprüden Geriye 2 Sütun Kaldı" Diyenler Yavuz Sultan Selim Köprüsü\'nü Görsün
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan: 'Köprüden Geriye 2 Sütun Kaldı' Diyenler Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Görsün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı
    10:10 Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı

    Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üzüm bağlarında rekolte kaybına yol açan 'Salkım güvesi' zararlısına karşı 'Japon Tuzağı' adı verilen feromon tel ve kapsül uygulama zamanının başladığını üreticilere hatırlattı. Üreticilere devlet desteği de sağlanmaktadır.

  • Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak
    10:05 Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Hüseyin Sert, evinin balkonunda bulduğu gergedan böceğini besleyip temizledikten sonra yeniden doğal hayat alanına bırakacak. Sert, böceğin koruma altına alındığını ve neslinin tükenmekte olduğunu öğrendikten sonra bakımını yapmış ve parazitlerini temizlemiştir. Ancak besleyebileceği bir canlı olmadığı için böceği ormanlık bölgeye salacak.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek destek sağlanacak ve toplamda 786 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:04 Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve etkinliklerle kutlayacak. Kortej yürüyüşü ve mahalle şenlikleri ile dolu bir gün geçirilecek.


Advertisement