Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ'da (3) - Son Dakika
Politika

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ'da (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ\'da (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'daki mitinginde Trakya için önemli projeleri olduğunu söyledi.
Trakya için Trakya Gelişim Projesi'ni başlatacaklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, projenin Trakya için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

07.12.2013 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'daki mitinginde Trakya için önemli projeleri olduğunu söyledi.

Trakya için Trakya Gelişim Projesi'ni başlatacaklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, projenin Trakya için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Ergene'yi Haliç gibi temizleyeceklerini kaydeden Erdoğan, "Bizim Haliç'le ilgili attığımız adımı biliyorsunuz. Haliç'i temizlediğimiz gibi Ergene'yi de 2013-2017 yılları arasında temizleyecek, kurtaracak ve bölgenin verimli ovalarının sulanmasında kullanacağız. Trakya için önemli bir adımı atıyoruz. Bu adım kısa adıyla TRAGEV'dir. Yani Trakya Gelişim Projesi. Bunun da adımını atıyoruz. Ergene Havzası temizlenmesi dahil TRAGEV, toplam 10 katrilyon buraya yatırım yapacağız. Atık su arıtma tesislerini hızla inşa ediyoruz ve TRAGEV kapsamında Ergene Havzası'nda 12 belediyenin evsel atıkları Devlet Su İşleri tarafından inşa ediliyor. Katı Atık Bertaraf tesisleri kuruyoruz. Trakya'da artık bu vahşi depolamadan modern depolamaya geçiyoruz. Tekirdağ'da belediyelerin yapamadığını hükümet olarak biz yapıyoruz, biz yapacağız. Onların uğraştığını, neyle meşgul olduğunu, gündemlerinde nelerin olduğunu çok açık net biliyorsunuz. Bizim gündemimizde Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, demiryolları, karayolları var. İşte cumhuriyet tarihinde 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptılar biz 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Aramızdaki fark bu" dedi.

Havzadaki toplam belediye sayısının 53 olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Nüfus 1 milyon 150 bin kişi. Bu havzada 2 bin 37 adet sanayi tesisi bulunuyor. ve Ergene Havzası, Trakya çok hızlı şekilde kirleniyor, güzellikler hızlı bir şekilde bozuluyor. Belediyelerin bu meseleyi çözmesi gerekirdi. ve bunların da neredeyse tamamına yakını CHP belediyesidir ve bu belediyeler ne yazık ki sorunu çözmedi, çözemedi. Biz bu adımı atacağız dedik. Çünkü hiçbir proje üretmediler" diye konuştu.

"ÇEVRE DEYİNCE İSTİSMAR ETMEK İÇİN ÖNE ÇIKANLAR, BU KİRLİLİK KARŞISINDA NE YAZIK Kİ SUSTULAR"

"Bu konuda çevre deyince, yeşil deyince, ağaç deyince istismar etmek için öne çıkanlar bu kirlilik karşısında ne yazık ki sustular, konuşmadılar. Neredeydi Geziciler?" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Ergene Çayı'na gelip de niye görmediler. O kirliliği niye görmediler. Oralara atık şu atanları niye görmediler. Hani bunlar çevreciydi. Nerede bunların çevreciliği? Laf ola beri gele. Bunlar da böyle bir şey yok. Polise taş atmak, polise hakaret etmek, kanlı terör örgütleri ile birlikte hareket etmek konusunda maşallah çok becerikliler. Ama işe geline orada yoklar. Proje üretmeye gelince orada yoklar. Uygulamaya gelince orada yoklar. Yıllardır Trakya bölgesinde belediyelerin bir kısmını onlar idare etiği halde neredesiniz? Ergene boyunca hiçbir meseleye çözüm üretemediler. Hiçbir derde deva olamadılar. Taş üstüne taş maalesef koyamadılar. Edirne'de, Kırklareli'de, Tekirdağ'da eserleriyle, hizmetleriyle değil başka şeyleriyle konuşuluyorlar. Bize itham ediyorlar, bize iftira atıyorlar, çamur atıyorlar. Neymiş belediyelerde operasyonları hükümet yaptırıyormuş. Sevsinler sizi. Türkiye'de yargı bağımsızdır. İddiaya bakar, delile bakar, somut verilere bakar kararını ona göre veririz. Biz hükümet olarak belediyeler konusunda elimizdeki yetkiyi aynı şekilde somut verilere dayanarak kullanırız."

"Bugünlerde bir grup gazeteci, köşe yazarı üzerinde gizlilik belgesi olan ve Milli Güvenlik Kurulu'nun toplantılarındaki bilgilerin sızdırıldığı ortaya çıktı" diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi hükümeti fişlemekle suçlayanlara sesleniyorum. Hükümeti fişlemekle suçlayanlar öncelikle bu istihbari bilgileri, bu gizlilik bilgilerini, bu adamlarınıza, bu yandaşlarınıza kimler sızdırdı bunu ortaya koyun. Anayasamızda bu konularla ilgili çok açık, net yasaklar var. Yasaklar insanların fikir özgürlüklerinde olursa biz karşıyız. Ama devletin öyle mahremleri vardır ki bunları kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur. İnsanların da kendilerine ait mahremleri vardır. Onları da kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur.

İşte bununla ilgili olarak gerek Başbakanlık gerek MGK, gerek Milli İstihbarat Teşkilatı suç duyurusunu yaptı. Bakıyorum da bazı medya grupları el ele vermişler. Bunlar düne kadar bir araya gelemezlerdi. Şimdi maşallah bir araya geliyorlar. Bunu özgürlük olarak iddia ediyorlar. Bunun adı özgürlük değil. Bunun adı düpedüz bu ülkeye, bu vatana ihanettir.

Tekirdağ Belediyesi'yle ilgili olarak yargı sürecine müdahale etme yetkimiz yok. Yargı kararını verecektir. Ama ey muhalefet siz yolsuzluk diyordunuz. Hükümete çamur atıyordunuz, iftira atıyordunuz. Tekirdağ'da neredesiniz? Tekirdağ'ı neden konuşmuyorsunuz? Neden gündeme getirmiyor yorum yapmıyorsunuz. Yolsuzluk konusunda bunlar neyse, çevre konusunda, yeşil konusunda, temiz hava, temiz su konusunda da işte böyle samimiyetten uzaklar."

"EYLEM PLANI KAPSAMINDA HÜKÜMET OLARAK ERGENE'YE 3,2 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPIYORUZ"

1994'te belediye başkanı olmadan önceki İstanbul'un durumunu hatırlatan Erdoğan, "Susuzluktan kıvranıyordu. İstanbul'da büyükşehir belediyesi CHP'deydi. Susuzluk vardı, çöp vardı, hava kirliliği vardı. Ama biz görevi devraldık. 2 yıl içinde ne susuzluk, ne çöp ne hava kirliliği bunların hiçbiri kalmadı ve temiz bir İstanbul'u dünya gündemine taşıdık.

Şimdi de Ergene Havzası konusunda belediyelerin bir şey yapmadığını gördük o işe de el attık. Buradaki felaketi görünce Çevre ve Orman Bakanımız Veysel beyi aradım. 'Ne gerekiyorsa süratle bunu biz yapalım' dedim. Bütün bu Ergene Havzası'nı ele alarak kapsamlı bir eylem planı hazırladık. 2011'de eylem planını açıkladık. Eylem planı kapsamında hükümet olarak Ergene'ye 3,2 milyar lira yatırım yapıyoruz. Yani 3,2 katrilyon lira yatırım yapıyoruz. Ergene Havzası'na, Edirne,Kırklareli, Tekirdağ topraklarına atık su artıma tesislerinin inşası, genel ıslahı, ağaçlandırma ve erozyon kontrolü, katı atık bertaraf tesisleri gibi 15 ayrı proje uyguluyoruz. Ergene'nin 158 kilometresi ıslah edildi. Devam eden projeler sonucunda da ilave 160 kilometre yatak ıslahı gerçekleştirilecek. Toplamda 318 kilometre dere yatağı ıslahı yapılmış olacak. Ağaçlandırma çalışmalarına da hız verdiğimiz havzada kirlilik göstergelerinde önemli düşüş var. Bu gelişme bizleri, ziyadesiyle mutlu ediyor" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ'da (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement