Başbakan Talimat Verdi: KPSS Kalkıyor - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan Talimat Verdi: KPSS Kalkıyor

Erdoğan'ın talimatı ile başlayan çalışma kapsamında, merkezi sınav sistemi yerine bakanlıklara kendi sınavlarını yapma hakkı verilecek.

25.04.2014 07:58  Güncelleme: 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümet, devlete memur alımında uygulanan merkezi sınav KPSS'yi kaldırmaya hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yapılan çalışma kapsamında, merkezi sınav sistemi yerine bakanlıklara kendi sınavlarını yapma hakkı verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, son Bakanlar Kurulu toplantısında bakanlık çalışmaları ve Meclis'e sevk edilmek üzere hazırlanan yasa taslakları hakkında bilgi verdi. Sunumdaki en önemli konulardan birini KPSS ile ilgili yapılan hazırlık oluşturdu. Mevcut sisteme göre, devlete alınacak personel ile ilgili ÖSYM tarafından belirli aralıklarla sınav yapılıyor. Atamalar bu sınavda en yüksek puanı alandan aşağıya doğru sıralanarak gerçekleştiriliyor.

SÖZLÜ SINAV DA YAPILABİLECEK

Başbakan Erdoğan'ın isteği doğrultusunda başlayan çalışma kapsamında KPSS kaldırılacak. Bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarının ÖSYM tarafından yapılan tek bir sınav ile personel alması dönemi sona erecek. Yapılan çalışmaya göre; merkezi sınav sistemi yerine tüm bakanlık ve kurumlara kendi ihtiyaçlarına göre alacakları personel için sınav yapma hakkı verilecek. Üzerinde çalışılan sisteme göre, her kurum alacağı personel için kendi sınavını açıklayacak. Alınacak personel için duyuru yapılacak. Başvuranlar, kurumun ihtiyaç duyduğu kadroya uygun soruların yer aldığı yazılı sınava girecek. Gerek duyulursa sözlü sınav da söz konusu olacak.

EN AZ 3 YIL KALACAK

Memur olarak göreve alınanların özlük hakları ve çalışma şekilleri ile ilgili de bazı düzenlemeler gündeme gelecek. Sınav kazanıp ataması yapılan bir kişi, atandığı yerde en az 3 yıl çalışmak zorunda olacak. Örneğin; Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavı ve gerekli eğitim programlarından geçip öğretmen olarak Güneydoğu başta olmak üzere ülkenin herhangi bir yerine atanan kişi burada en az 3 yıl kalacak. Bu süreden önce tayin isteyemeyecek. (Kaynak: Takvim)

Başbakan Talimat Verdi: KPSS Kalkıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Başbakan Talimat Verdi: KPSS Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • ALİ BALKAN: heryerde torpil yere torpil. Lafa değil gerçekten icraata bakıyorlar bravo. ( Millete çektirdiğiniz stres yetmiyormuş gibi bide böyle , bariz torpilli memur alımı yapın ne güzel ! ) allah bu çektirdiklerinizin 2 katını çıkarsın sizden ! 33 0 Yanıtla
  • karsLI: beyler memur alımları ak parti il yönetimi tarafından il başkanı insiyatifiyle yapılacaktır..duyrulur..nerden biliyorsun diyenler OKUDUGUNU ANLAMIYORMUSUN BE CAHİL ! 29 1 Yanıtla
  • tekniker: arkadaslar sınavı anladıkta ama sozlu olursa işler degişir anlayacagımız dayısı olan kadroya gecerrr yalansa yalan degin :) 25 5 Yanıtla
  • derin uyku: Tum kadrolarin, yandaslarca doldurularak, devleti tamamen ele gecirmenin altin vurusudur.uyu halkim uyu. 28 1 Yanıtla
  • kars: AÇIK açık görülüyor topril olacak millet bunu yazıyor gene eksi puan verecek partizan görüşte insanlar var siz düşünen canlı değilsiniz gidin güdülmeye devam edin 25 1 Yanıtla
  • uğur: Var ya yorumalrın ? cemaat olduğununa ? eminim işiniz kolaylaşınca oy verin şimdide torpil torpil diye kötüleyin bir mühendisin tarihle çoğrafyayla ne işi olabilir bu zekaya sahipsiniz ama malesef insanlık olarak pek de düşünmüyorum.Savunmam ne millet ne akp sadece ve sadece sınav sistemi makineciye makine soracaksın tarih adamlarını değil Torpil olayıde zaten hep her zaman oluyor ama zaman geçtikçe artık bu torpiller sona erecektir.artık herkez adam gibi çalışsın hakkı neyse kazansın sağa sola ağlayıp yalancı çocuklar gibi davranmanın bir anlamı yok siyasi bir görüşümde yok en başta dediğim gibi eğer ?ı cemaatse bu sayfanın ininize girecez yalancı dindar ve din adamlarının bu ülkede işi yok sizin işiniz hakkıyla yaşıyarak islamiyeti anlatmaktır göreviniz budur eğer cemaatseniz tabi yoksa müslümanlık adına kendi çıkar doğrultusunda çalışan akpartide olsa cemaatte olsa türk kürt laz çerkez kim olursa olsun ininize girecem ve girecez !!! 5 20 Yanıtla burak: Daha 'HERKES' yerine 'HERKEZ' yazan birisisin ve eğer sen mühendissen zaten atanma ülkenin başına. Önce Ülkenin dilini yazım kurallarını öğrenmelisin. 0 0
  • derin ak: desenize Torpilin alası geliyor..... geliyor geliyor ak torpiller geliyor... 24 1 Yanıtla
  • erhan: Ve torpilde geri geldi 24 1 Yanıtla
  • yaşa EY TÜRK !: aynı sey kpss daha mantıklı gene tek sınavla birçok yere başvuru yapıyon şimdi millet düşüp sınav parası yatırıp sınavdan sınava mı kosacak ki sözlü sınav diyor da İYİ BİLİYORUZ ADAMIN VARSA SENDE VARSIN bu ilke akp yönetimine aittir YANİ ADAM GAYIRMAYA DEVAM GARDAŞIM 23 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı
    16:41 Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı

    Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na katıldı. Türk heyeti, etkinlikte iş insanları, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulundu. Forumda döngüsel ekonominin önemi vurgulandı ve sektörün sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak projeler üzerinde çalışmalar yapıldı.

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı'da Mart ayında 118 adet konut satışı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azaldı. Kastamonu'da ise Mart ayında 365 konut satıldı ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 8,1 azaldı.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı
    16:24 Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı

    Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenine katılarak, belediyenin ürünlerini sergiledi.

  • Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı
    16:15 Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı

    Hanönü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, köylere yapılan hizmetlerin artırılması amacıyla kanal kazıcı ve yükleyici araç satın aldı. Kaymakamlık önünde düzenlenen törende dua edilerek, yeni araç hizmete girdi. Kaymakam Tolga Değirmenci, yeni araçların ilçeye ve millete hayırlı olmasını temenni ederek, 'İnşallah almış olduğumuz bu makine köylerimizde güzel hizmetler verecek.' dedi. Programa Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, kurum amirleri ve muhtarlar da katıldı.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    16:10 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu'na Balkanlar ve Trakya'dan 240 firma katıldı. Edirne Valisi Yunus Sezer, iş insanlarına bürokratik işlemlerde yardım edileceğini belirtti.

  • Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı
    16:08 Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı

    Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, desteklemek amacıyla ilçedeki üreticilere 7 bin 680 domates ile 4 bin 320 biber fidesi dağıttı. Fide dağıtım programında üreticilerle sohbet eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, bol ürünlü bir sezon temennisinde bulundu.

  • TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi
    16:01 TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi

    Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş, tek aday olarak girdiği seçimde 64 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Demirtaş, genel kurulda yaptığı konuşmada tarım sektöründeki sorunları ve tarım politikalarının önemini vurguladı.

  • Denizli Ticaret Odası Meclisi Toplantısında Üye Sayısı Arttı
    16:00 Denizli Ticaret Odası Meclisi Toplantısında Üye Sayısı Arttı

    Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclisi, aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, meclis üyelerine sektörlerdeki son gelişmeleri ve odadaki projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Erdoğan, geçen ay DTO'ya 121 üye daha kaydedildiğini ve şehirde kurulan şirket sayısının da arttığını açıkladı.

  • Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü
    15:55 Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Düzce'de bir önceki yıla göre konut satışı Mart ayında düşüş gösterdi. 2024 yılı Mart ayında 508 konut satılırken, geçen yıl bu rakam 604 olarak kaydedilmişti.


Advertisement