Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Konya'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Konya'da

Arınç: "Zannediyorum 1 ay içerisinde Irak merkezi hükümet başbakanı Türkiye'yi ziyaret edecek.

21.11.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Zannediyorum 1 ay içerisinde Irak merkezi hükümet başbakanı Türkiye'yi ziyaret edecek. Gerilemiş olan ilişkilerimiz biraz daha iyiye, hatta çok daha iyi bir noktaya inşallah gelmiş olacak" dedi.

AK Parti Konya İl Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığı tarafından Dedeman Otel'de düzenlenen "7. Tanıtım Medya Günleri"ne katılan Arınç, güvenoyu aldıktan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yaptığını, kendisinin de bu ziyarete katıldığını hatırlattı.

Daha sonra Azerbaycan'ı, geçtiğimiz günlerde de Avustralya'yı ziyaret ettiklerini dile getiren Arınç, "Avustralya ziyareti Türkiye için bir iftihar vesilesidir. Çünkü dünyanın gelişmiş 20 ülkesinin temsil edildiği G-20 Toplantısı'nda dönem başkanlığı Türkiye'ye geçti" diye konuştu.

Bir yıl boyunca yapılacak etkinlikler ve en sonunda 15-16 Kasım'da Türkiye'deki final toplantısıyla G-20 dönem başkanlığınının devredileceğini belirten Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun orada dünya liderleriyle ikili ve çoklu görüşmeler yaptığını, Türkiye'nin tezlerini, içinde bulunduğu ekonomik durumu ve diğer konuları anlattığını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu'nun Irak ziyareti

Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun dün Bağdat'ta merkezi hükümeti, bugün de Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesel yönetimini Erbil'e giderek ziyaret ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"İtiraf etmek lazım ki 2009'dan bu yana Irak ile ilişkilerimizde büyük bir soğuma ve gerileme olmuştu. Maliki'nin Başbakanlığından kaynaklanan ve mezhepçi tutumuyla pek çok sorunun ortaya çıkmasına yol açan bir takım gelişmeler, Suriye'de yaşanan, daha sonra Irak'ta devam eden terör olayları... Ayrımcılık, mezhepçilik, Türkiye ile Maliki hükümetleri arasında bir soğukluğa yol açmıştı. Birkaç ay önce yeni bir hükümet iş başına geldi. Yeni hükümet, yeni meclis başkanı ve yeni cumhurbaşkanı Türkiye ile ilişkilerini düzeltmek ve güçlendirmek istedi. Aynı istek bizde de vardı. Önce onlardan Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi geldi. Şimdi sayın Başbakanımız ziyaret ediyor. Zannediyorum 1 ay içerisinde de Irak merkezi hükümet başbakanı Türkiye'yi ziyaret edecek. Gerilemiş olan ilişkilerimiz biraz daha iyiye, hatta çok daha iyi bir noktaya inşallah gelmiş olacak."

Ermenek'teki maden kazası

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'de üzüntü verici bazı olayların da yaşandığına dikkati çekerek, önce Soma'da 301 madencinin vefatıyla sonuçlanan acı bir olay yaşadıklarını hatırlattı.

Arkasından iş kazalarının tekrar gündeme geldiğini, asansör faciası ve başka olaylarda birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Onların acısı henüz dinmemişken bu sefer Ermenek'te 18 madencimizin hayatını kaybetmesiyle büyük bir acıyla karşı karşıya geldik. 10 madencimizin cesetleri çıkarıldı, cenazeleri kaldırıldı. 8'inin de bugün yarın herhalde cesetlerine ulaşmış olacağız. Bu çok büyük bir acıdır. Ölenlere ne kadar rahmet ve sabır diliyorsak, kalanlara, yakınlarına, gözü yaşlı anne babalarına ve tüm milletimize de başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bir taraftan da Yalvaç'ta 17 bayan işçimiz hayatını kaybetti."

Son yıllarda çok üzüntü verici kazalara rastlanıldığını, bunların şüphesiz tesadüfi olmadığını belirten Arınç, "Yani ben kendi kendime düşündüğüm zaman, 'Ya Rabbi üzerimizde bir şey varsa bunları bu milletin üzerinden kaldır, bu kadar da büyük acı yaşatma' diyorum. Gerçekten tahammül edilecek şeyler değil ama şüphesiz Cenab-ı Hak'ın takdiri içindedir. Allah bizim hesabını veremeyeceğimiz veya acısına katlanamayacağımız acılarla imtihan etmesin, daha beterinden korusun. Bu kazalarla da bir daha bizi karşı karşıya getirmesin. Tabi ve semavi afetten Allah memleketimizi, tüm islam beldelerini muhafaza etsin" diye konuştu.

- Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Konya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement