Başbakan Yardımcısı Akdoğan: (1) - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: (1)

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "HDP neden kendini kullandırtıyor.

01.06.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "HDP neden kendini kullandırtıyor. Zaten 40 tane vekilin var senin, 50 tane olsa ne olacak, onlarda marjinal sol zaten. Meclise Kürtlerden girmiş olmayacak. Bu maceraya girmesinin tek sebebi, 'bu kriz ortamında acaba özerlik ilan edebilir miyiz?' düşüncesidir" dedi.

Akdoğan, Kanal 24 televizyonunda katıldığı canlı yayının gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara'daki seçim atmosferi ve çalışmalara ilişkin soruya Akdoğan, uzun zamandır seçim kampanyasını başlattıklarını, diğer partilerin ise sadece son birkaç haftadır kampanyalarını sürdürdükleri yanıtını verdi.

Akdoğan, ilçe, köy ve mahalleleri gezdiklerini ve diğer partilerin ortalıkta olmadığına dikkat çekerek, "Partilerin araziye bütün gücüyle yüklenmesi gerekir ama hiç kimse ortalıkta yok. Bu aslında yeni bir durum, daha önceki seçimlerde böyle olmazdı. Bu seçim de liderler miting yapıyor, birtakım reklamlar ve 'PR' çalışmasıyla yürüyen bir kampanya var. Teşkilat ve adaylar olarak arazide yoklar" diye konuştu.

"Birbirlerine oy kaydırma çabaları var"

Muhalefet partileri arasında ciddi bir işbirliği olduğunu vurgulayan Akdoğan, bazı il ve ilçelerde birbirlerine oy kaydırma çabalarının olduğunu belirtti. Akdoğan, "Bunların aktörleri, araziye çıktığı zaman ister istemez bir elektriklenme oluyor ve bunu istemiyorlar. Normalde bunların siyasi kimlikleri, ideolojileri, kitleleri farklı özellikte insanlar. Ama buna rağmen bir işbirliği var. Bunlar çok fazla sokağa çıkarsa yani görünür olursa o zaman bu işbirliğinde bir çatlama meydana geliyor" ifadesini kullandı.

Akdoğan, halkın olumlu olumsuz tüm söylemlerini AK Parti'ye yönelttiğini ve insanlarda "yaparsa AK Parti yapar" anlayışının var olduğuna işaret ederek, vatandaşlardaki "seçim heyecanı yok" söyleminin de muhalefet partilerinin alana inmemesinden kaynaklandığını bildirdi.

Bu seçime Başbakan Ahmet Davudoğlu başkanlığında girilmesinin nasıl bir etkisi olacağına yönelik soruya Akdoğan, bir parti için genel başkanını ve yönetimini değişmesinin kolay olmayacağı cevabını verdi.

Akdoğan, AK Parti'deki geçiş sürecinin başarılı olmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik başarısından kaynaklandığını anlatarak, Başbakan Ahmet Davudoğlu'nun da partideki genel başkan ve başbakanlık boşluğunu doldurduğunu aktardı.

"AK Parti'yi devirmek için yeni bir kaos planı geliştirdiler"

AK Parti iktidara geldikten sonra birlikteliği bozmak için her yolun denendiğine işaret eden Akdoğan, "Bu seçimlerde AK Parti'yi devirmek için yeni bir kaos planı geliştirdiler. Darbeci vesayetçi anlayış, 'siyaset kurumu etkisiz kalsın, ülkeyi biz yönetelim' diyen anlayış, bu sefer HDP'yi zorladı ve parti olarak seçime soktu. Bunlar hiçbir zaman parti olarak barajı geçeceklerine inanmıyorlardı, büyük bir ızdırap içindeydiler. Şimdi 'barajı getirtirsek, AK Parti'yi engelleyebilir miyiz?' diye bir düşünce var" dedi.

Akdoğan, seçimlerde Paralel Yapı'nın HDP'yi kullandığına dikkati çekerek, bu partinin şuan, içinde Çözüm Süreci olmayan bir senaryonun figüranı olarak ortaya çıktığını ifade etti.

Paralel Yapı'nın Çözüm Süreci'ne karşı ve bu barış sürecini bitirmeye çalışan bir anlayış olduğunu vurgulayan Akdoğan, şöyle devam etti:

"HDP neden kendini kullandırtıyor. Zaten 40 tane vekilin var senin, 50 tane olsa ne olacak, onlarda marjinal sol zaten. Meclise Kürt'lerden girmiş olmayacak. Bu maceraya girmesinin tek sebebi, 'bu kriz ortamında acaba özerlik ilan edebilir miyiz?' düşüncesidir. Şimdi herkes 'HDP meclise girmezse çıkıp alternatif parlamento kuracaklar, ortalığı birbirine katacaklar' diyor. Batıya da 'bakın Kürt'ler temsil edilmiyor' diyecekler. Barajı geçmeleri halinde tam tersi 'bakın bütün bu güney doğu bizim rengimize büründü, ortalık da karışık, kantonlaşmaya gidebilir miyiz?' diyecekler. Bu PKK'nın hedefidir. Şuan bu PKK'nın bir şekilde hedeflerini gerçekleştirmek için basamak olarak görünen bir proje. Buna millet izin vermez. Biz seçim güvenliği açısından da barajı geçsin geçmesin devlet burada gereken tedbirleri alır. Vatandaşlarımı müsterih olsun, böyle bir şey kesinlikle tutmaz. AK Parti güçlü bir şekilde iktidarını koruyacaktır."

"Çözüm Süreci ve yeni Anayasa, biz olmazsak olmaz"

Akdoğan, Çözüm Süreci'ni AK Parti'nin başlattığını belirterek, sürecin devamının AK Parti'nin tek başına iktidar olup olmayacağına bağlı olduğunu söyledi.

Seçimlerden sonra AK Parti'nin öncelikli konusunun Çözüm Süreci ve yeni Anayasa olacağını vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Çözüm Süreci ve yeni Anayasa biz olmazsak olmaz, bunu yapacak aktör biziz. Seçimden sonra çok hızlı bir şekilde bu süreçte de bir netice alacağımızı düşünüyorum. İmralı'ya giden milletvekili olmayan kişilerde var. Belki bu aktörleri yeni baştan düşünmemiz de gerekebilecek. Çünkü bunlar hep sabote ettiler. Öcalan, 4 Şubat'ta kongre toplayın diye talimat verdi. 28 Şubat'a kadar açıklama yapmadılar, her türlü engellemeyi yaptılar. Öcalan'ın çağrısını karşılıksız bıraktılar. Bir şekilde ayak direyen bir Kandil var. Bunun görünmesi lazım."

(sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Akdoğan: (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement