Başbakan Yardımcısı Akdoğan: (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: (2)

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Kürt meselesi' denilen sorun yumağının içerisindeki birçok meselenin çözülmesinde bu hükümet çok önemli adımlar attı" dedi.

31.10.2015 00:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Kürt meselesi' denilen sorun yumağının içerisindeki birçok meselenin çözülmesinde bu hükümet çok önemli adımlar attı" dedi.

Akdoğan, Number1 TV, Number1 Türk TV, Number1 FM ve Number1 Türk FM'in "Seçim Özel" ortak yayınında gündeme dair soruları yanıtladı.

Çözüm Süreci'nde vatandaşları muhatap aldıklarını, haklarını ve özgürlüklerini geliştirmek için 13 yıl boyunca çalıştıklarını belirten Akdoğan, "Kürt meselesi' denilen sorun yumağının içerisindeki birçok meselenin çözülmesinde bu hükümet çok önemli adımlar attı. Vatandaşın günlük yaşamını rahatlatacak, normalleştirecek, hakkını, hukukunu geliştirecek. Hem hizmet hem yatırım hem de reform yaptık. Olumsuz devlet algısını değiştirdik, devlet-millet kaynaşmasını sağladık" diye konuştu.

Akdoğan, halkın terör örgütü PKK'nın çağrılarına cevap vermediğini ifade ederek, "Bugün terörle mücadelede devletin yanında yer alıyor. Operasyonlarda yüzde 70 civarı halk desteği var. Operasyonlarda halk desteğinin yüksek olması örgütün çağrılarına da insanların karşılık vermemesi, devletin 12-13 yılda yaptıklarıdır. Halk görüyor, kim hizmet ediyor? Kim tehdit ediyor? Kim yatırımı yapıyor? Kim baskı yapıyor?" değerlendirmesinde bulundu.

Güvenlik birimlerinin hayatları pahasına mücadele ederken teröristlerle vatandaşları birbirinden ayırdığına dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Akdoğan, şunları kaydetti:

"İnsani hassasiyetle hareket eden güvenlik güçlerimiz, en az şekilde kayıp hassasiyeti kadar 'sivillere de bir zarar gelmesin' diye hukuk içinde bir mücadele yürütüyor. 90'lı yıllara benzemiyor, insani duyarlılıkta bir mücadele yürütülüyor. Vatandaşın talebi üzerine, vatandaşın ihtiyacı ve hakkını, hukukunu korumak için bir mücadele verildiği için toplumsal bir destek var. Bu süreçte Mehmetçik ve polislerimiz kahraman bir şekilde mücadele ediyorlar, halk da onların yanında."

"Hepimizin yüreği bu millet için atıyor"

Akdoğan, cumhuriyetin 100. yılında AK Parti olarak 2023 Vizyonu doğrultusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

"Bu hedeflere millet olarak yürümemiz lazım, bunu başarmamız" diyen Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerimiz kendilerine inansınlar, ülkelerine güvensinler. Umudu yeşertmek önemlidir. Eğer bir toplumda insanlar geleceğe dair ümit besliyorlarsa, plan-proje yapıyorlarsa, hayal kurabiliyorlarsa en önemli değer, kazanç budur ama insanlar karamsarsa, yarını göremiyorsa, bir hayal kuramıyorsa onlar bile ortadan kaldırıldıysa o ülke hiçbir yere varamaz. AK Parti'nin en büyük başarısı insanların kendisine, ülkesine güvenmesi, umutlarının yeşermesi, geleceğe dair planlar-projeler yapması, bir hayal kurmaya başlamasıdır."

Hayal kurmanın çok önemli olduğunu bildiren Akdoğan, "Gençlerimize kızarlar, 'Hayal kurup durmayın.' Hayal kurmayan insan hiçbir şey başaramaz. Gençlerimiz hayal kursunlar, geleceğe ümitle baksınlar, kendilerine inansınlar, ülkelerini ve birbirlerini sevsinler. Herkes birbiriyle kucaklaşsın, dost olsun. Farklı partileri destekleyebiliriz ama hepimizin yüreği bu millet için atıyor. Bizim aidiyetimiz bu cumhuriyetedir, bu ülkeyedir, bu milletedir ve ortak geleceği hep birlikte inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Ülkenin mukadderatı için önemli bir seçim"

Bölgesel gelişmelerin ürettiği bazı olumsuzluklar yaşandığını aktaran Akdoğan, bataklık durumundaki Suriye ve Irak'ın yarattığı birtakım olumsuzluklar bulunduğunu anlattı.

Vatandaşlar, olumsuzlukları "hissetmesin" diye çok çaba harcadıklarını, bütün bunlara rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini belirten Akdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2,5 milyon insana kucağımızı açtık, Avrupa, '10 tane göçmen gidecek' diye panikatak geçirdi, 'Ben ne yapacağım' diye korkudan ölüyor. Bu, Türkiye'nin büyüklüğünü gösteriyor. 'Terör üzerinden bunu nasıl baskılarız, AK Parti'yi devirirsek, kurtulursak hepsinden kurtuluruz, Türkiye'de de bir vesayet düzeni kurarız, dış politikayı değiştiririz, istediğimiz gibi bir rota çizeriz, istikamet veririz Türkiye'ye.' Bütün dertleri bu. Ülkenin mukadderatı için önemli bir seçim. Sadece bir parti meselesi değil, Türkiye'yi bir uydu ülke haline getirmek, bir eksene oturtmak istiyorlar.

Bu noktada AK Parti'nin iktidar olup olmamasından önemli bir mesele önümüzde duruyor. Meseleye böyle bakmak lazım."

Ortak sevinçlerin ve acıların paylaşılmasının önemli olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Ankara'daki patlamada kimin öldüğü önemli değil, o Türkiye'ye yönelik saldırı, onlar bizim vatandaşlarımız ve bizim canlarımız. Bu acıyı hep birlikte paylaşmak, ortaklaştırmak önemli" dedi.

"Yaşlı bir amcanın hayır duasını almak rahatlatıyor"

Akdoğan, seçim çalışmalarının yoğun geçtiğini dile getirdi.

Ankara'nın ilçelerini gezerken bir çocuğun gözündeki parıltıyı görmek ya da yaşlı bir amcanın hayır duasını almanın kendisini rahatlattığını dile getiren Akdoğan, "Manevi tatmin önemli. Bu, millete, ülkeye hizmet davası görmekle, ülkeyi, devleti, vatanı sevmek gibi milliyetçi birtakım duygulara sahip olmakla alakalı. Bugün siyaset marifetiyle bunları yapıyorduk, geçmişte de aynı anlayışla yapıyorduk" ifadelerini kullandı.

28 Şubat döneminde yaşananlara da değinen Akdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"O dönemde bin yıl süreceği iddia ediliyordu. 'Biz ne yaparsak manevi bir tatmin olur? Niye mücadele edelim? Bir amacımız olsun.' O zaman amacımız şuydu, bu sorunlardan kurtulalım, şu terör belası bitsin, insanlarımız kaybetmeyelim, akan kan dursun, bu başörtüsü sorunu çözülsün, imam hatip katsayıları, evlatlarımızın bir kısmı ikinci sınıf insan muamelesi görmesin, herkes eşit olsun, onurlu bir yaşam sürsün. Bunları yapsak 'Hamdolsun yaşadık ama bir şeyler yaptık deriz' diyorduk. Birçoğunu yaptık. Birçok toplum kesiminin önemli meseleleri aşıldı.

Eskiden insanlar Alevilikle ilgili konuşmaktan çekiniyordu. Şimdi çalıştaylar düzenledik, her kesim geldi, düşüncelerini açıkladı, devleti eleştirebilir, farklı şeyler isteyebilir ama meseleler konuşulur hale geldi."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Akdoğan: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement