Başbakan Yardımcısı Akdoğan'a İki Anlamlı İstek İletti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'a İki Anlamlı İstek İletti

Başbakan Yardımcısı Akdoğan\'a İki Anlamlı İstek İletti

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ana ocağı Bilecik’e yaptığı ziyaretler sırasında anlamlı isteklerde bulunan Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, bir saat kapının önünde bekledi.

21.10.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın ana ocağı Bilecik'e yaptığı ziyaretler sırasında anlamlı isteklerde bulunan Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, bir saat kapının önünde bekledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın ana ocağı Bilecik'e yaptığı ziyaretlerinin son ayağı olan Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezindeki sivil toplum kuruluşu toplantısı çıkışında Akdoğan'a dosya verebilmek için bir saat kapının önünde bekleyen Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar amacına ulaştı. Çınar, Akdoğan'a Bileci'te Kan Alma Merkezinin kurulması ve Yüksek Hızlı Tren ücretleri konusunda 2 ayrı dosyayı vererek, yardımlarını talep etti. Akdoğan, dosyaları alarak konuyla ilgileneceğini belirtti.

Verdiği dosyalar hakkında İHA muhabirine açıklamada bulunan Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, Bilecik'in hızla gelişmesi, üniversiteye yeni bölümlerin açılmasıyla öğrenci sayısının ve Bilecik'in nüfusunun artığını belirtti. Çınar, Akdoğan'a verdiği dosyada, "Nüfusa bağlı olarak ilimizde kan bağış oranının daha yükseltmek için haftada bir gün değil, her gün kan bağışının yapılarak kan bağışının ileri seviyeye gelmesi planlanmaktadır. Bilecik'te 2000 yıllarında 200-300 ünite arası kan bağışı alınırken 2003 yılından sonra alınan kan bağış sayısı 3 bin 500-4 bin üniteye yükselmiştir. İlimize yapılacak olan kan alma birimin kazanılmasıyla bu rakamın daha da yükseleceğini sizlere sözünü vermekteyiz. İlimizdeki kan bağışı yapacak olan vatandaşlarımızın bizlere daha kolay ulaşabilmeleri ve kan bağışının daha yüksek oranda olması için kan alma biriminin merkezi bir konumda bulunması önem taşımaktadır. Kızılay Kurumu elimizde hayata geçireceği projelerle Kan Alma Birimi kan ihtiyacı açığını büyük ölçüde kapatacak ve ilimize istihdam sağlamış olacaktır. Sonuç olarak, ilimize kan alma biriminin kurulabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığına ait olan Rehberlik ve Araştırma Merkez binasının veya Sağlık Bakanlığına ait olan Toplum Destekli Sağlık Merkezi binasının Türk Kızılay'ına tahsis edilmesini konusunda siz değerli hemşehrimizden desteklerinizi beklemekteyiz" ifadelerinin bulunduğunu söyledi.

Çınar, diğer dosyanın YHT ücretlendirilmesi ile ilgili olduğunu söyleyerek, "Yüksek Hızlı Tren güzergahlarının fiyat tarifesine bakıldığında, 74 kilometre olan Ankara- Polatlı arasındaki tarife ücreti 11 TL iken, 82 kilometre olan Bilecik- Eskişehir ulaşım ücreti 25 TL'dir. İki güzergah arasında çok fazla mesafe farkı olmamasına rağmen fiyat açısından belirgin bir ücret farkı görülmektedir. 'İlimizde KYK bağlı yurtların yetersiz olması sebebi ile sayıları artan öğrencilerimiz ev tutma zorunda kalmaktadır. Kızılay Şubesine başvuran öğrencilerimizin özellikle YHT abonman tarifesinin Eskişehir-Bilecik, İstanbul-Bilecik arasında fiyat avantajlarının uygulanması konusunda desteğinizi ivedilikle beklemekteyiz' diye yazdığım dosyası Başbakan Yardımcımıza vererek yardımları istedim" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Akdoğan'a İki Anlamlı İstek İletti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement