Başbakan Yardımcısı Akdoğan Cihanbeyli'de - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Cihanbeyli'de

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Cihanbeyli\'de

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Özal’dan sonra 2002’nin sonuna kadar, Başbakanımız Tayyip Erdoğan’a kadar bir fetret dönemi yaşandı” dedi.

17.05.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Özal'dan sonra 2002'nin sonuna kadar, Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a kadar bir fetret dönemi yaşandı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, partisinin Kulu ilçesinde düzenlediği mitingin ardından Cihanbeyli ilçesine geçti. Mitingde Başbakan Yardımcısı Akdoğan'a AK Parti Konya milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, parti Konya milletvekili adayları, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ve partililer eşlik etti.

"ÖZAL'DAN SONRA BAŞBAKANIMIZ TAYYİP ERDOĞAN'A KADAR FETRET DÖNEMİ YAŞANDI"

Mitingde konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "7 Haziran seçimleri öyle bir seçim ki referandum gibi. Sadece kimin iktidar olup olmayacağını belirlemeyecek. Türkiye'nin mukadderatını belirleyecek. Ülkemizin kaderini belirleyecek bir seçim yapıyoruz. Niçin bu seçim bu kadar önemli? Çünkü eski Türkiye'ye dönmek isteyenlerle yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında büyük bir mücadele var. Bu mücadelede eski Türkiye'ye dönmek isteyenler cephesi, statükocular, değişime karşı çıkanlar, ileri demokrasiye karşı çıkanlar, 'AK Parti kaybetsin de Türkiye'ye ne olursa olsun' diye düşünüyorlar ve koalisyonlar dönemine Türkiye'yi geri götürmek istiyorlar. Hep darbe yapmışlar 10 yılda bir, vesayet düzeni kurmuşlar. İstememişler milletin dediği olsun. Milletin seçtikleri güçlü olsun istememişler. Siyaset kurumu hep zayıf kalsın demişler, iktidarlar muktedir olmasın istemişler ve vesayet düzeni kurmuşlar. Partiler, iktidarlar gelmiş gitmiş. 'Siz gidin varın oyalanın. Yol, kanalizasyon yapın, memleket meselelerine karışmayın, ülkenin geleceğinde biz söz sahibiyiz' demişler. Bu kandırmaca AK Parti'ye kadar hep böyle devam etmiş. Hatırlayın Özal'dan sonra 2002'nin sonuna kadar, Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a kadar bir fetret dönemi yaşandı. Konyalılar çok iyi bilir; 28 Şubat sürecinde ne zulümler yapıldığını, insanların neler kaybettiğini. Herkes her şeyini kaybetti. Yeşil sermaye dediler. Konya'da sermayenin güçlenmesine karşı yeşil sermaye dediler, üzerine gittiler. Vakıfların üzerine gittiler, dernekleri kapattılar. Cemaatler bir araya gelmekten korkar oldu. İki büyük kriz yaşandı, bunların beceriksizliği yüzünden. Türkiye uçurumun eşiğine gelmişti. AK Parti ortaya çıktı, millet yönetime el koydu, AK Parti'yi iktidara getirdi. Şimdi işte birileri o eski Türkiye'ye dönmek istiyor, 28 Şubat'ın Türkiye'sine" ifadelerini kullandı.

"HİZMET ETMEK İÇİN MÜCADELE ETTİK"

Diğer partilerin seçim beyannamelerini eleştiren Akdoğan, "Bakın CHP'nin beyannamesine. Önerdikleri eğitim sistemi, 28 Şubat'ın eğitim sistemi. İmam hatiplerin orta bölümünü kapatalım. Önerdikleri bu... Diğeri zaten din dersini kaldıralım, Diyanet'i kapatalım diyor. Bunlar bu anlayışta krizler ülkesi Türkiye'ye geri dönmek istiyorlar. AK Parti iktidara geldi. AK Parti çok kolay mı bu icraatları yaptı? Büyük yatırımlar yaptık. Türkiye'yi 3 kat büyüttük, dev projeler yaptık. 6 bin kilometre duble yolu, 24 bine kilometreye çıkardık. Şehir hastaneleri yaptık. Kolay yapmadık ama mücadele yaptık. Yani iş yapmak için bile mücadele etmemiz gerekti. Engel çıkardılar, sabote ettiler. Hizmet etmek için mücadele ettik. Yetmedi, milletin emanetine sahip çıkmak için mücadele ettik. Milletin iradesine tasallut ettiler" şeklinde konuştu.

"ÇATLASALAR DA PATLASALAR DA TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Seçim çalışmalarında çalmadık kapı bırakmayacaklarını ifade eden Akdoğan, "Türkiye, büyük bir devlettir. Türk Milleti, büyük bir millettir. Eskiden aileler kara kara düşünürdü, 'Ne olacak engelli çocuğum' diye. Fakir fukaraya kimse sahip çıkmazdı. Öksüzler, yetimler, şimdi devlet herkese sahip çıkıyor. Türkiye'deki muhtaçlar, fakir, fukaralar için, dünyadaki mazlumlar için AK Parti'nin bu seçimden çıkması lazım. Türkiye büyüyecek. Yeni Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Bakın geçmişte askerin elindeki piyade tüfeğini yapamıyordu Türkiye. Bugün tankını, topunu, uçağını, gemisini yapıyor. Bunları ve daha fazlasını yapacağız. Rahatsız olsalar da, çatlayıp patlasalar da yapacağız. Hep birlikte Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Ama bunun için seçimde çok çalışmak gerekiyor. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Herkes sandığa gidecek. Bunu anlatın eşinize dostunuza. Herkes sandığa gitsin" diye konuştu.

Akdoğan, konuşmasının ardından Cihanbeyli Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Akdoğan Cihanbeyli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement