Akdoğan, Silahların Bırakılma Tarihi Olarak Nevruz'u İşaret Etti - Son Dakika
Güncel

Akdoğan, Silahların Bırakılma Tarihi Olarak Nevruz'u İşaret Etti

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, PKK'nın silah bırakmasıyla ilgili "Nevruz, bu süreçte önemli bir kilometre taşı olacaktır diye düşünüyorum." dedi.

11.03.2015 15:36  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm süreciyle ilgili, "Nevruz bu süreçte önemli bir kilometre taşı olacaktır diye düşünüyorum. Nevruz'da inşallah tüm çatışmayı, şiddeti, silahı demokrasi ateşinde yakacağız ve hep birlikte demokrasi ateşinin üzerinden atlayacağız" dedi.

Akdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde, Doğu Anadolu Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları'na hitap etti.

Oda başkanlarının reel sektörün içerisinden geldiğini ve ekonomik istikrarın önemini çok iyi bildiklerini belirten Akdoğan, ekonomik istikrarın, demokratik istikrarla birlikte sürebileceğini, her ikisinin temelinin huzur ve güven, temel hakların yaşanabildiği güvenlik zemini olduğunu söyledi.

Akdoğan, güvenlik ve huzur olmadan büyüme, ekonomik kalkınma, demokratik gelişme olamayacağını dile getirerek, bu açıdan çözüm sürecinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

"SİLAH BIRAKMA VURGUSU TARİHİ ÖNEMDEDİR"

Çözüm sürecinde önemli bir aşamaya gelindiğini ifade eden Akdoğan, şöyle konuştu:

"HDP heyetiyle birlikte yaptığımız açıklamada yapılan silah bırakma vurgusu tarihi önemdedir. Öncelikle şunu kabullenmek durumundayız, her türlü sorunun konuşulma, tartışılma, çözülme zemini siyasettir. Demokrasimiz bugün her türlü sorunu çözebilecek imkan ve kabiliyete ulaşmıştır. Bunu daha da geliştirmek bizlerin elindedir. Demokrasiye inanmak her şeyin temelidir. Karanlık, ışığın olmama halidir. Işık varsa karanlık yoktur. Demokrasi, karanlığı ortadan kaldıran ışıktır. Demokrasi varsa silaha yer yoktur. Silah varsa demokrasiye inanç yoktur. Nevruz bu süreçte önemli bir kilometre taşı olacaktır diye düşünüyorum. Nevruz'da inşallah tüm çatışmayı, şiddeti, silahı demokrasi ateşinde yakacağız ve hep birlikte demokrasi ateşinin üzerinden atlayacağız."

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 44 bin insanın hayatını kaybettiği bu sorunun el birliğiyle çözülmesi gerektiğini belirterek, bu noktada herkese büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

"SÜREÇTE MİLLETTEN DE MECLİS'TEN DE KAÇIRILAN HİÇBİR ŞEY YOK"

Sivil toplum örgütlerinin sürecin önemli bir paydaşı ve muhatabı olduğunu ifade eden Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir konuyu konuşmaktan, tartışmaktan çekinmemek durumundayız. En aykırı görüşler, hiç kabul etmediğimiz düşünceler bile demokrasi zemininde özgürce konuşulabilir. Bu yüzden demokrasi bir tahammül rejimidir. Çözüm sürecinde milletten kaçırılan hiçbir şey yoktur ve olmayacaktır. Bu süreci milletin rızası ve desteğiyle sürdürüyoruz. Köklü adımlar zaten Meclis'in iradesiyle hayata geçirilebilir. Yani Meclis'ten de bir şey kaçırılamaz. Herkes o noktada müsterih olmalıdır. Yeni anayasa kronik sorunlarımızın çözümünde önemli bir fırsat ve zemin olacaktır. Bu meseleyi seçime kurban etmeden, kısır çekişmelere, siyasi polemiklere boğmadan götürmek durumundayız."

"ÇÖZÜM, KAYBEDENİ OLMAYAN BİR SÜREÇTİR"

Yalçın Akdoğan, "AK Parti iktidarı olarak her zaman söylediğimiz, 'Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız' ifadesidir. Çözüm, kaybedeni olmayan bir süreçtir. Sorunlardır herkesin kaybetmesine sebep olan" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de hiçbir zaman etnik temelde bir çatışmanın olmadığını vurgulayan Akdoğan, şöyle devam etti:

"Türk, Kürt kardeşliği binlerce yılı aşan bir tarihi geçmişe sahiptir. Geçmişte yaşanan sorunlar, toplumsal birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi sarsamamıştır. Bu önemli bir zenginliktir. Bunu hep birlikte geliştirmek, güçlendirmek, pekiştirmek durumundayız. AK Parti olarak paradigmayı değiştirdik. Sorunların üzerine kararlılıkla gittik. Ancak büyük sorunlar, zihniyet devrimi gerçekleşmeden çözülemiyor. Bu noktada herkesin olumlu yönde bir değişim geçirmesi gerekiyor."

Yalçın Akdoğan, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Çözüm Süreci konulu toplantıya katılacağını anımsatarak, "Burada bölgelerden gelen arkadaşlarımızın aktaracağı hususları, vereceği raporları da aynı zamanda bu Çözüm Süreci toplantısına da taşıma imkanımız olacak" diye konuştu.

Akdoğan, Silahların Bırakılma Tarihi Olarak Nevruz\'u İşaret Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdoğan, Silahların Bırakılma Tarihi Olarak Nevruz'u İşaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Vatandas: Size inat mhp diyecem 9 7 Yanıtla
  • SevİmLi BozKurt: Kahrolsun PKK ve yandaşları. 9 5 Yanıtla
  • Türk: Pkk kac defa bıraktı silahı ben sayamadımda sözde geçen seçimdede bırakmıştı 11 2 Yanıtla
  • pkk neden silah bıraksın?: bölücü senin babandır. Asıl bölücülük ruhunuzda var. türk- kürt kardeştir. fakat bu kardeşler arasında adalet yok. önce eşitlik sonra kardeşlik. . . 11 1 Yanıtla
  • Mıho Marburg: Hükümeti hiç samimi bulmuyorum bu bir seçim propagandasır, özgürlükçü kürtlerin gözlerini açması şart!! 10 2 Yanıtla
  • ÖMER: PKK DENEN HAİN ÖRGÜT AMERİKA VE İSRAİLİN MAŞASIDIR. NE VERİRSENİZ VERİN ASLA TAM ANLAMINLA SİLAH BIRAKMAZ HALEN BUNU ANLAMAYAN ZİHNİYETLER VAR. YIL 1999-2001 İMRALIDAKİ HERİF TEK TARAFLI ATEŞKES KARARI ALIYOR CÜNKÜ PKKYA AĞIR DARBE VURULUYOR. YIL 1999 İMRALIDAKİ HAİN KORKUSUNDAN DEVLET İÇİN CALIŞIRIM DİYOR. 5 6 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: HANİ BAŞKA BİR BAKAN DA BU ON YEDİ ARALIK SES KAYITLARIYLA İLGİLİ ŞÖYLE DEMİŞTİ:'BEN BAKTIM KESİNLİKLE MONTAJ YANİ ARAŞTIRMAYA GEREK YOK'. . . . BU DA ONA BENZEDİ:D 9 0 Yanıtla
  • Toroslu..: Ulan akp,hayatın masal!!.bu milleti böyle palavra vaadlerle,yıllardır uyutuyorsun!!..ama bundan sonra yemezler naaah sana oy,alırsın bir daha!.. 7 1 Yanıtla
  • can: çözüm sürecinin bir tarihi olması çok önemli bencede çünkü her yıl aynı konu gündeme gelmeye devam edemeyecek.ak parti bu durumu iyi bir noktaya kadar getirdi bundan sonrada diğer partilerin destek olması gerekiyor.uzak durarak çözüm bulmaya çalışıyorlar 3 5 Yanıtla
  • Ali: Pkknın silah bırakacagına inananlar size acıyorum bir yandanda gülüyorum 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi
    10:45 Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Menzilahir Mahallesi'nde vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Ayrıca Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi'ni ziyaret eden Sezer, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen iftar programına katılarak vatandaşlarla iftar yaptı.

  • Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı
    10:45 Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, oy güvenliği çerçevesinde il genelinde toplam 5 bin 626 kolluk kuvveti görev yapacak.

  • Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu
    10:45 Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu

    Düzce'de düzenlenen 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları sonucunda Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü şampiyon oldu. Ligde 16 kulüp ve 72 sporcu yer aldı ve 11 gün süren müsabakaların ardından Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü, Zirve Gençlik ve Spor Kulübü'nü finalde mağlup ederek şampiyonluk elde etti.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı
    10:43 Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, eşi Pınar Aslan ile birlikte Düzce'de Sosyal Hizmet tesisleri kazandıran hayırseverlerin katılımıyla, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar sofrasında buluştu. Aslan, iftarda evlatlarımızın her zaman yanlarında olduklarını ve olacaklarını belirterek, sağlıkla kavuşmayı temenni etti.

  • Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi
    10:43 Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Orman Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon' çalıştayında, yaban hayatı rehabilitasyonu ve yaban hayatı yönetimi konuları ele alındı. Çalıştayda, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yaban Hayat Danışmanı Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü ve Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özkan Evcin konuşmacı olarak yer aldı. Çalıştayın ikinci gününde ise Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda arazi uygulaması gerçekleştirildi.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok
    10:42 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral yapılması konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek projelerin içinde olmadıklarını vurguladı.

  • Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı
    10:41 Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı

    Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Seongbuk bölgesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 13 araç karıştı ve 17 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan kamyon sürücüsü ve bir araç sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen ekipler, kullanılamaz hale gelen araçların kaldırılması için çalışma başlattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi
    10:40 Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi

    Niğde'de 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 1647 kolluk kuvvetinin görevlendirildiği bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, seçim günü ve öncesi alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü belirtildi. Seçimlerin güvenliği için Seçim Güvenliği İl Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

  • Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrencilere Ücretsiz İftar Veriyor
    10:40 Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrencilere Ücretsiz İftar Veriyor

    Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilere Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar veriliyor. Üniversitenin yerleşkesindeki Üniversite Evinde bulunan yemekhanede günlük ortalama 5 bin kişilik yemek çıkarılıyor. İftar programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da katılarak öğrencilerle birlikte iftar açtı. Öğrenciler, kampanyadan dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı
    10:40 Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı

    Çorum merkez ve Kargı ilçesinde yapılan denetimlerde, polis ekipleri tarafından 4 araç sürücüsüne toplamda 58 bin 400 TL para cezası kesildi. Ayrıca yapılan denetimlerde silahlar ve mermiler ele geçirildi.


Advertisement