Başbakan Yardımcısı Akdoğan'dan CHP Projesine Eleştiri - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'dan CHP Projesine Eleştiri

Başbakan Yardımcısı Akdoğan\'dan CHP Projesine Eleştiri

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun "yüzyılın projesi" diye nitelediği Merkez Türkiye Projesi’ne, "Bu yüzyılın palavrasıdır.

22.05.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "yüzyılın projesi" diye nitelediği Merkez Türkiye Projesi'ne, "Bu yüzyılın palavrasıdır. Bu Türkiye'yi IMF'ye köle etme projesidir" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çankırı'ya yaptırılan Hoca Ahmet Yesevi Camii Meydanı Projesi'nin açılışını Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptı.

Açılışta konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaparak, "13 yılda 10 seçil yapıldı. Bu seçimlerde uluslararası güçler taşeronu olan paralel yapı ile diğer partileri organize edip bize karşı kışkırttı. Şimdi de bütün amaç hepsi bir araya gelecek ve koalisyon yapacaklar. Amaçları gayeleri bu" dedi.

KOALİSYON KAOS DEMEKTİR

Koalisyonların ülkeye fayda sağlamayacağını ve ekonomiyi zora sokacağını belirten Gökçek, "Koalisyon demek kaos demektir. 3 parti bir araya geldi ve koalisyonu kurdu. Ne olur eski dönemi aklınıza getirin. 3 bakanlık aralarında bölüşülecek. Milli Eğitim bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı. Şimdi İçişleri Bakanlığı HDP'nin olursa, hemen ilk polis imtihanı açtıklarında alacakların polislerin hepsi PKK'lı olacak. Bundan sonra PKK'lı polislerle karşılaşacaksınız. Adalet Bakanlığını alsa, savcılar PKK, Milli Eğitim Bakanlığı'nı alsa öğretmenler PKK'lı olacak. Vazgeçtik bir bakanlığı CHP'ye verdik CHP'nin DHKP-C yakınlığını biliyorsunuz. Şu an Hatay ve İstanbul'dan adayları var ve bunlar DHKP-C sempatizanı olan kişiler. Bu sefer bu bakanlıkları DHKP-C'liler dolduracak. İşte bütün bunları düşünerek koalisyona müsaade etmemeliyiz" diye konuştu.

BAHÇELİ HDP'Yİ NEDEN ELEŞTİRMİYOR '

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin HDP'li Selahattin Demirtaş'ı eleştiremediğini ifade eden Gökçek, "Devlet Bahçeli'nin bir yerde HDP aleyhinde konuştuğunu gördünüz mü' Yok. 10 lafından 9'u Ak Parti diğeri de ortada" şeklinde konuştu.

HDP'YE VERİLEN OYLAR VEBALDİR

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da tüm muhaliflerin Ak Parti'yi devirmek için bir araya geldiğini ifade ederek, "HDP'ye baraj geçirmeye uğraşıyorlar. HDP'nin parti olarak seçime girmesi ve barajı geçirmeye çalışmaları bir projedir. Diyorlar ki, HDP barajı geçer, AK Parti'yi devirirsek koalisyonlar dönemine gideriz. Ey HDP seç çözüm sürecini önemsiyorsan, o zaman kim yapacak çözüm sürecini? MHP mi yapacak, ulusalcı CHP mi yapacak?. Şimdi kol kola girdiği çözüm sürecinin düşmanı paralel yapı mı yapacak? Bu bir kandırmaca, kandırmaca. Bu HDP'ye verilen oylar bir vebaldir. HDP'nin güçlenmesi demokrasinin güçlenmesi anlamına gelmiyor, çünkü bunlar terör örgütünün vesayeti altındalar" dedi.

HDP'ye verilen her oyun terör örgütüne gittiğini belirten Akdoğan, "Millet bunlara bakıp oy veriyorlar, peki bunların dediği mi oluyor? Arkadaki adamın dediği oluyor, elinde silah olan adamın dediği oluyor. devlete kurşun sıkan adamın dediği oluyor" dedi.

YÜZYILIN PALAVRASI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "yüzyılın projesi" diye nitelediği Merkez Türkiye Projesi'ni de çok sert sözlerle eleştiren Akdoğan, "Sabah kalkmış aklına bir proje gelmiş, çünkü önceden gelse seçim beyannamesine koyardı. Birden bire bir fikir gelmiş ve yüzyılın projesi olmuş. Yüzyılın palavrasıdır bu. Tam bir palavra, bunlar üfürükçü. Sadece ben daha fazlasını veririm siyaseti yapıyorlar. Şimdi soruyorum, sen genel müdürdün, SSK emeklisi hacı amcalarımdan günlerce bankamatikte beklerken hayatını kaybedenler oldu. Bu Türkiye'yi IMF'ye köle etme projesidir" dedi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 10 milyon liraya mal olan meydan projesinin açılışı yapıldı. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Akdoğan'dan CHP Projesine Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement