Başbakan Yardımcısı Akdoğan Kızılcahamam'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Kızılcahamam'da

Akdoğan: (2) "Dersim meselesinde Sayın Cumhurbaşkanımız özür diledi.

15.11.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Dersim meselesinde Sayın Cumhurbaşkanımız özür diledi. Hemen rahatsız oldular. Dersim'i hangi zihniyet yaptı? Bizim zihniyetimiz mi yaptı? Bizden birileri mi vardı? Hangi zihniyet yaptı? Başkaları yaptı. Bugün kuyruğuna takıldıkları yaptı ama biz özür diledik" dedi.

Akdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, işlerinin kolay olmadığını söyledi.

Çok çalışmak durumunda bulunduklarını, 2015 seçimlerinin çok önemli olduğunu anlatan Akdoğan, "Bu bir eşik, bu eşiği aşmamız lazım" diye konuştu.

Türlü türlü oyunlar ortaya konulduğunu belirten Akdoğan, "İşte MİT Müsteşarı'na yapılan saldırıdan tutun Gezi olaylarına, 17 Aralık komplosuna. 'Bir şekilde Tayyip Erdoğan'dan kurtulursak bunların hepsinden kurtuluruz' dediler. Bütün şer odakları bir araya geldi. Her türlü oyunu denediler, her türlü tuzağı kurdular, her türlü kumpası kurdular. Ama millet bizim yanımızdaydı, hiçbiri tutmadı" ifadelerini kullandı.

"Türkiye ne zaman şaha kalksa birileri, bazı mahfiller harekete geçiyor" diyen Akdoğan, şöyle devam etti:

"Geçen gün hatırlayın, dev projeleri yaptık, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, Marmaray'ı açtık. Çözüm süreciyle kronik bir sorunu çözmek için adım attık. Hemen harekete geçtiler. 'Gezi olaylarıyla nasıl bir başkaldırı meydana getiririz'i aradılar. Arkasından 17 Aralık komplosu devreye girdi. Demokratikleşme Paketi'ni çıkardık, ümitler yeşerdi. 'Aman Türkiye şaha kalkmasın.' 17 Aralık komplosu yaşandı. Arkasından 30 Mart'ta, 10 Ağustos'ta denemedikleri oyun kalmadı. Hiçbiri tutmayınca dediler 'Bu kez AK Parti'nin içini karıştıralım. Buradan nasıl fitne çıkarabiliriz.' Ama onu da yapamadılar."

Cumhurbaşkanı ve başbakan adaylıkları, genel başkan değişimi gibi sınavları AK Parti'nin başarıyla geçtiğini vurgulayan Akdoğan, "Bu Tayyip Erdoğan'ın liderlik başarısıdır. Bu sürecin başarıyla tamamlanması, tıkır tıkır işlemesi, en ufak bir sıkıntı yaşanmadan gerçekleşmesi Tayyip Erdoğan'ın başarısıdır. Sizlerin, hepimizin, her bir kardeşimin ahlaki duruşudur. Bu davaya sahip çıkmanız, mirasa sahip çıkmanız, emanete sahip çıkmanızdır" değerlendirmesinde bulundu.

-"AK Parti zarar görsün diye her kirli yola başvurabilir"

AK Parti'nin çeşitli partilere benzetilmek istendiğini, "ANAP'ın başına gelen AK Parti'ye de gelir. Doğru Yol'a şöyle oldu, öbürüne böyle oldu" yaklaşımında bulunulduğunu dile getiren Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hiçbiri olmadı evelallah. AK Parti kitlesi, ailesi bunların hiçbirine pirim vermedi. Ahlaki bir duruş sergiledi. Bu yüzden her bir kardeşimize özellikle teşekkür ediyorum. Ama bundan sonra da 2015 seçimlerine de aynı ruhla girmek zorundayız, aynı heyecanla girmek zorundayız ve bu seçimlerde büyük bir başarı kazanmak durumundayız. Biz sorumluluk mevkisindeyiz. Birileri 'AK Parti kaybetsin de Türkiye ne olursa olsun' diye düşünebilir, sorumsuzca davranabilir, türlü tuzaklar kurabilir, provokasyonlara yeltenebilir. Aman işte 'Terör olayları tırmansın' diyebilir. AK Parti zarar görsün diye her kirli yola başvurabilir. Biz böyle düşünemeyiz. Biz 'Eğer Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız' anlayışıyla hareket ediyoruz. Farkımız bu."

Kendilerinin birlik siyaseti yaptığını anlatan Akdoğan, "Türkiye'nin her yerinde olan, bütün şehirlerinde, bütün ilçelerinde, bütün beldelerinde var olan, siyaset yapan tek parti biziz. Bu yüzden Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün sigortasıyız" diye konuştu.

AK Parti'nin siyasi anlamını çok iyi kavramak durumunda olduklarını ifade eden Akdoğan, "Bugün AK Parti'yi denklemden çekip alın, geriye Türkiye'nin bütünlüğünü koruyacak başka bir siyasi hareket kalmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu birlik siyasetini her türlü tehdide, baskılara, tuzaklara rağmen devam ettireceklerini dile getiren Akdoğan, siyasetin zor, mücadele işi olduğunu vurguladı.

-"Terör örgütlerine ezdirmeyiz"

"Doğu'da, Güneydoğu'da siyaset yapan arkadaşlarımız, çok kolay yapmıyorlar" ifadesini kullanan Akdoğan, şöyle devam etti:

"Çocukları kaçırılıyor. Kardeşleri vuruluyor. Parti binaları yakılıyor. Ortada ceberut bir örgüt var. Bir terör örgütü var. Dibinde ot bitirmiyor. Farklı olan her anlayışa karşı. Her partiye, her STK'ya, her işadamına, destek vermeyen her esnafa zulmeden bir örgüt. Bu yüzden işte ne dedik, gelinen noktada kamu düzeninden ve güvenliğinden asla taviz vermeyiz. Tek bir kardeşimizi kimseye ezdirmeyiz. Kürtleri de ezdirmeyiz, bölgede yaşayan hiç kimseyi de terör örgütlerine, bu şer odaklarına ezdirmeyiz ve bundan sonra da ezdirmeyeceğiz."

Bu zor zamanda, hep birlikte, dayanışma içinde siyaset yapacaklarını kaydeden Akdoğan, partililere "Sizler de oralara gidin, ziyaret edin, bu birlik siyaseti, böyle kaynaşmayla, dayanışmayla olur. Bunu biz yapmazsak hiç kimse yapmaz" diye seslendi.

-"Birileri milliyetçilik taslıyor"

"Birileri ahkam kesiyor, milliyetçilik taslıyor. Bu sorunu sizin zihniyetiniz üretti. Bu sorunu sizin zihniyetiniz kangren haline getirdi" ifadelerini kullanan Akdoğan, "On binlerce insan, vatan evladı hayatını kaybetti. Yüz milyarlarca dolar sizin cebinizden, kaynak heba oldu. Bu oyuna 'dur' demek zorundayız. Sabırlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız" dedi.

Milliyetçiliğin laf üretmekle olmadığını, hizmet üretmekle, bu millete sahip çıkmakla olduğunu belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

"Siz Türk lirasının değerini ne kadar yükseltiyorsunuz? Türk pasaportu ne kadar itibarlı oluyor? Siz buna bakacaksınız. Sizin döneminizde mi öyleydi, bizim dönemimizde mi böyle? Bir ülkenin uydusu olmayabilir, füzesi, roketi olmayabilir, piyade tüfeği de mi olmaz ya? Piyade tüfeği, piyade. Kim yaptı peki bunları. Bunları biz yapıyoruz, AK Parti iktidarı yapıyor. Bugüne kadar sadece konuşmuşlar. Altay muharebe tankını biz yaptık. ATAK taarruz helikopterini biz yaptık. ANKA insansız hava aracını biz yaptık. Milli gemiyi biz yaptık. Milli helikopteri biz yaptık. Milli tankı biz yaptık. Milli ne varsa savunma sanayinde biz yapıyoruz. Uydumuzu gönderdik, şimdi ikincisinin hazırlığı var. Seyir füzelerini, tanksavar füzelerini, güdümlü roketleri biz yapıyoruz. ve savunma sanayinde kapanmak üzere olan şirketler, şu anda dünyada ilk yüzde 2 şirketimiz var. Bunun yüzde 80'i Ankara'da yapılıyor. 2016'ya kadar 80 milyar burada ciro yapılacak, savunma sanayinde. Bunun 6 milyarı Ankara'da kalacak, Ankara'da yapılacak. İşte milliyetçilik budur. Milliyetçilik, yol yapmaktır. 6 bin kilometre yol yapmışlar, biz 17 bin kilometre yol yaptık. Kıtaları buluşturduk. Marmaray'ı yaptık. Şimdi yeni yeni tüneller açıyoruz."

-"Dünyada öncü ülkeler arasına gireceğiz"

Akdoğan, millete hizmet etmeyi sürdüreceklerini ifade ederek, "Ama bunun zemini nedir, 2015 seçimleri. Bu seçimlerde elimizden gelen gayreti göstermek durumundayız" diye konuştu.

Bugüne kadar Ankara'ya 50 milyarlık yatırım yaptıklarına işaret eden Akdoğan, bundan sonra Ankara'nın tüm ilçeleri ile büyüyeceğini söyledi. AK Parti'nin 2023 vizyonunu ortaya koyduğunu aktaran Akdoğan, "Ne var bunda? Demokrasiyi daha da geliştireceğiz, siyasi toplamsal normalleşmeyi sağlayacağız, toplumsal refahı yükselteceğiz, dünyada öncü ülkeler arasına gireceğiz" dedi.

-"Yapılan ne varsa AK Parti iktidarı yaptı"

Son dönemde Alevilik meselesinin de "kaşınan" konulardan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bakınız, çok samimi bir hasbıhal yapalım. Böyle bir problem var mı? Var. Peki, bu sorunda bugüne kadar yapılanları bugüne kadar kim yaptı? Olumlu adımları kim yaptı? Eskiden insanlar, 'Aleviyim' diyebiliyor muydu? Gizli kapaklı yaşanmıyor muydu bunlar? Korkulmuyor muydu, bastırılmamış mıydı? Peki kimin döneminde bunlar, yani dışlanan, inkar edilen, yok edilmeye çalışılan, yok sayılan kim varsa, hangi etnik köken, mezhep, anlayış, müslimi gayrimüslimi, burada paradigmayı biz değiştirdik. Kabul eden, tanıyan biz olduk. Burada yapılan ne varsa AK Parti iktidarı yaptı."

AK Parti iktidarında Alevi klasiklerinin basıldığını, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine 100 sayfa Alevilikle ilgili ilave konulduğunu, 7 çalıştay ile konuşulamayan bir konunun konuşur hale getirildiğini ve farkındalık yaratıldığını anlatan Akdoğan, şunları söyledi:

"Söyleyecek sözü olan kim varsa bir araya getirdik. Hacı Bektaş Üniversitesinin ismini biz koyduk. Şimdi bir enstitü kurduk, orada dedelerin eğitimi de yapılabilecek. Muharrem ayı iftarları daha önce kaçak göçek yapılırdı, şimdi devlet nezdinde biz yapıyoruz. Muharrem iftarları, artık bizim ortak değerimiz, ortak paydamız, bu anlayışla yapıyoruz. Madımak'ı kim kamulaştırdı?

- "Stockholm sendromu diyorlar ya"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim meselesinde özür dilediğini hatırlatan Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hemen rahatsız oldular. Dersim'i hangi zihniyet yaptı? Bizim zihniyetimiz mi yaptı? Bizden birileri mi vardı? Hangi zihniyet yaptı? Başkaları yaptı. Bugün kuyruğuna takıldıkları yaptı ama biz özür diledik. Şimdi rahatsız oldular, 'Bunu karıştırmayalım' diyorlar. Niye karıştırmıyorsunuz? İsyan eden varsa hukuk içinde gereken yapılır elbette ama çoluk çocuk insanları katletmek. Bunun ortası yoktur, ya zalimden yana yer alırsın ya mazlumdan yana. Burada hakikati savunmak da bizim görevimizdir.

Biz bunu yaparken birileri celladına aşık oldu. Stockholm sendromu diyorlar ya, kim zulmediyorsa onun peşine takılmak. Bunu da çok iyi görmemiz lazım. Bundan rahatsızlık duyuyorlar. İçlerinden bir tanesi özür diledi, adamı bir katranlı tüye bulamadıkları kaldı. Yerden yere vuruyorlar. Niye rahatsız oluyorsunuz? Bu kadar mı demokratsınız, niye tahammül edemiyorsunuz?"

-"O zaman nasılmış Tunceli, bugün nasıl bir Tunceli var"

CHP'nin 1996'da Tunceli raporu açıkladığını anımsatan Akdoğan, "Açıp baksınlar kendi raporlarına. O zaman nasılmış Tunceli? Bir yerden bir yere gıda sevk edilemiyordu, okulların çoğu kapalıydı, nasıl zulümler yaşanıyordu. Bugün nasıl bir Tunceli var? Kamu yatırımlarıyla devlet nasıl sahip çıktı, nasıl kucak açtı? Onların döneminde ne yapıldı, bizim dönemimizde ne yapıldı? Bu farkın çok iyi görülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Akdoğan, sorunların çözülmesi için AK Parti'nin büyük bir şans olduğunu belirterek, "Bu yüzden el birliğiyle bu davanın neferleri olarak, aşkımız, sevdamız azalmadan, inşallah 2015 seçimlerine de gireceğiz ve büyük bir başarıyla, yüzde 50'leri aşan bir başarıyla bu hareket yoluna devam edecek" dedi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Akdoğan Kızılcahamam'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement