Başbakan Yardımcısı Arınç: (2) - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç: (2)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Abdullah Gül parti kuracakmış da siz de orada olacakmışsınız da işin maddi yapısı da düşünülüyormuş da falan da filan da... İnternette dolaşırsanız bu saçmalıklara çok yerde rastlarsınız belki ama gerçek hayatta bunların bizim için kullanılması mümkün değildir" dedi.

17.04.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Abdullah Gül parti kuracakmış da siz de orada olacakmışsınız da işin maddi yapısı da düşünülüyormuş da falan da filan da... İnternette dolaşırsanız bu saçmalıklara çok yerde rastlarsınız belki ama gerçek hayatta bunların bizim için kullanılması mümkün değildir" dedi.

Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen "2011-2015 Bursa Yatırımları Değerlendirme Toplantısı"nda, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Siz 'Bursa'nın ağabeyi' olarak anıldınız. Bir ağabey olarak kızdığınız, üzüldüğünüz şeyler oldu mu?" sorusu üzerine Arınç, ağabeylik meselesinin birileri tarafından hafife alınan bir iş olabileceğini ancak herkese ağabey denilmeyeceğini söyledi.

Ağabeylik-kardeşlik ilişkisinin samimiyeti gösteren bir durum olduğunu vurgulayan Arınç, "Birileri kabul etmeyebilir, birilerinin hoşuna gidebilir ancak bir meselede yıllardan beri bir çizgide siyaset yapmışsanız, bazı insanlar sizi dinlemiş, sizden istifade etmişse, bulunduğunuz görevler itibarıyla pek çok insanlarla bir araya gelmişseniz, siyasette de bu olabilir, ekonomide buna daha çok 'duayen' diyorlar ama ağabeylik mekanizması bizim inancımızda ve geleneklerimizde vardır" diye konuştu.

Geçmişte Refah Partisi, Fazilet Partisi ve onların öncesinde Milli Selamet Partisi'nde siyaset yaptığını hatırlatan Arınç, o dönemden bu yana takip eden kişilerin kendisini "ağabey" olarak bildiğini belirtti.

Arınç, en son partiyi beraber kurdukları pek çok arkadaşı arasında da yaş itibarıyla ağabey konumunda olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Abdullah Gül bey benden iki yaş küçüktür. Tayyip Erdoğan bey benden 6 yaş küçüktür. Bize ağabey denilmiş olmasından memnuniyet duyarım; madem ki bizi ağabeylik konumunda görmüşlerdir diye. Tabii bazı insanlar bundan yanlış anlamlar çıkardı. Mesela şimdi saygı duyuyorum kendisine, bir zamanlar çok kavga etmiştik ama Ertuğrul Özkök, Hürriyet gazetesinde benim zorumla Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına aday gösterildiğini yazarak 'Sen bizim ağabeyimiz değilsin, yeter artık' diye bir yazı yazdı. Yani 'Sen de benim kardeşim değilsin' dedim. Din kardeşliği, mahalle arkadaşlığı, bütün bunlar geleneksel yapımızda yer bulan ifadelerdir. Biraz işin büyüğü, biraz danışılan insan, biraz yaşça veya tecrübe noktasında biraz daha ileride olan birisi. Bu çok önemli bir şey. Herkese denilmez, denilmemeli de ama denilmişse bundan dolayı şikayet etmem. Allah razı olsun, bize ağabey diyenler, demeyenler oldu. Bu konuda kendimize bir sorumluluk yüklendiğini düşündük. Ağabeyse, ağabey mutlaka adaletli davranır, mutlaka tecrübeye dikkat eder, mutlaka vefa hissiyle dolu olur. Hamdolsun bizi bu konuda gördükleri için büyük bir memnuniyet duyarım."

"Biz öyle insanlardan değiliz"

Başbakan Yardımcısı Arınç'a, "Gelecek dönemlerde Abdullah Gül başkanlığında bir siyasi hareket başlayacağı konuşuluyor. Sizin de Gül'e olan yakın hukukunuzdan dolayı böyle bir oluşumda olacağınız da konuşulmakta. Ayrıca AK Parti ile ilgili bir öz eleştiride bulunursanız, neler söylersiniz?" sorusu da yöneltildi.

Gül'ün siyasi hareket başlatacağı iddiasının gerçekleri yansıtmadığına dikkati çeken Arınç, "Abdullah Gül parti kuracakmış da siz de orada olacakmışsınız da işin maddi yapısı da düşünülüyormuş da falan da filan da... İnternette dolaşırsanız bu saçmalıklara çok yerde rastlarsınız belki ama gerçek hayatta bunların bizim için kullanılması mümkün değildir" görüşünü dile getirdi.

Bugüne kadar belli bir dava için siyaset yaptıklarını söyleyen Arınç, günübirlik parti kuranlardan olmadıklarını anlattı. Arınç, şunları kaydetti:

"Siyasi çizgim, şahsen yanlış bulabilirsiniz, Milli Selamet'le, Refah'la, Fazilet'le devam etti. Fazilet kapatılınca AK Parti'yi kurduk. Fazilet'in bir kısmı da Saadet Partisi'ne gitti. Fazilet kapatılmasaydı, şahsen AK Parti'de olur muydum, o ayrı bir konu. Anadolu'da bir tabir vardır; 'ayıpsız ayrılık' diye. Yani karı-koca geçinemezler, toplum içinde de boşanma hoş karşılanmaz. O zaman birisinden birisi ölürse 'ayıpsız ayrılık' olur. Şimdi biz AK Parti'yi kurduk. AK Parti bizim her şeyimiz. Davamız, inancımız, geleceğimiz orada. Neden? Çünkü Türkiye için yapılması gereken her şeyi AK Parti'de yapacağız. Benim aktif siyasetten çekilmem, Sayın Cumhurbaşkanı'nın aktif siyasetten çekilmesi, Allah saklasın ki hiç kimsenin de aklına gelmemiştir bazı cingözler hariç; 'Bunlar ayrılır, başka parti kurarlar.' Biz İdris Naim Şahin değiliz. CHP'den ayrılıp da parti kuran bir hanımefendi var, onlardan değiliz. Kendi kendine parti kurup da sonra 'Ben de bu partiden ayrılıyorum' diyen Kütahya Milletvekili vardı, ismini bile unuttum, onlar gibi değiliz. Biz partimizi kurduk, o da Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Allah ömür verdikçe onun başarısı için çalışacağız. Eleştirmemiz gerekirse de AK Parti'yi eleştireceğiz. Çalışmamız gereken yerde çalışacağız yani her şeyimizi onun içinde görüyoruz. Türkiye'nin, siyasi partiler mezarlığına dönmesine izin vermeyeceğiz. Derseniz ki 'Türkiye'de böyle bir ihtiyaç var. Sizler de güzel adamlarsınız. Öyle bir siyaseti siz takip etseniz', hayır biz öyle insanlar değiliz. Biz AK Parti'den başka bir partiyi düşünemeyiz. AK Parti'den başka bir yerde siyaset yapmayı düşünemeyiz. Biz farklıyız. İçimiz kan ağlasa bile AK Parti için varız. Başka türlü bir şey yapamayız. Yalnız, bu soruyu sık sık sorup sabrımızı da taşırmasınlar. Biz, Hazreti Eyüp Aleyhisselam gibi sabırlı insanlar da değiliz. 10 defa sorulursa bu 11'incisinde başka türlü de cevap veririz. Kimse bizde bir delik açamaz. Bizim her şeyimiz memleket, ülkemiz, AK Parti'nin başarısı içindir."

Öz eleştiriyi kendi içlerinde yaptıklarını belirten Arınç, bazen dışarıda da yapma ihtiyacı duyabildiklerini bildirdi.

"Hükümet bir emanettir, hükümete sahip çıkacağız"

Açık ve şeffaf olunması gerektiğini vurgulayan Arınç, bazı meselelerde dışarıya bir şeyler söylenmezse bunun toplumda kırılganlığa yol açabileceğine değindi.

Arınç, hükümetin itham edildiği bir yerde susamayacağını dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu hükümetin sözcüsüyüm. Hükümetin izzetini korumak mecburiyetindeyim. 'E sus be kardeşim', ben susamam. Başkası susarsa da bana ne? Susan çok adam var. Ben söylerim. 'Ama sonu iyi olmaz', sonu çok iyi olur, niye iyi olmayacakmış. Hakikati, doğruyu söyleyen hiç korkmasın. Hakikatten, doğruların söylenmesinden hiç zarar gelmez, her zaman fayda gelir. O yüzden 'Efendim eleştirilerinizi içeride yapsaydınız da dışarıda yapmasaydınız.' Dışarıda yaptığımızın 100 mislini içeride yapıyoruz. Ne olacak? Hayatta bildiğim bir şey var; giderken arkanızda iz kalsın. Bir büyüğümüz şöyle derdi; 'Sümüklü böcek bile affedersiniz gezdiği yerden iz bırakarak gider.' Sen ne biçim adamsın ki arkanda izin kalmamış. Biz öyle adamlar olmayacağız. Konuşmayan, susan, önüne bakan, sobecilik oynayan, her şeyi içine atan... Sen nesin be kardeşim? Sen var mıydın Allah aşkına? Sen yaşadın mı bu dünyada? Ne yaptın sen? Arkandan senin için ne konuşulacak? 'Etliye sütlüye karışmazdı, şunu bunu yapmazdı, onu bunu görmezdi...' Her şeyi göreceğiz kardeşim, her şeyin hakkını vereceğiz. Allah da bize bunu emrediyor, milletin de verdiği emanette bu var. Emanete sahip çıkacaksın. Hükümet bir emanettir, hükümete sahip çıkacağız. 'Efendim yanlış anlaşılır mı?' Hiç de yanlış anlaşılmaz. Herkes söylediği sözün arkasında durursa meseleler çok güzel olur Allah'ın izniyle. Söz ağızdan çıkar. Ağızdan çıkana kadar söz senin esirindir, çıktıktan sonra sen onun esiri olursun."

Parlamentoda 20 senedir bulunduğunu hatırlatan Arınç, tutanaklara geçmiş bütün sözlerinin arkasında durduğunu, bunların dışında söylenenlerin yalandan ibaret olduğunu ifade etti.

"Seçim başarısını inşallah birlikte kutlayacağız"

Arınç, Bursa'daki seçim çalışmalarına katılıp katılmayacağı yönündeki bir soruyu işe şöyle yanıtladı:

"Daha önceki yaptığımız toplantılarda şunu söylemiştim; seçim günü akşamına kadar bütün gücümüzle çalışacağız ve seçim başarısını inşallah birlikte kutlayacağız. Yine bu sözümün arkasındayım. İdeal bu olmakla birlikte şimdi farklı bir durum da var. Çalışmamız, gayretimiz yine Bursa için olacak ve son güne kadar bu sıfatım devam ettiğine göre Bursa milletvekili olarak emanetimizi son gün, son saate kadar götürmemiz lazım ancak yeni bir aday listemiz var. Yeni aday listemizin başında da değerli bir bakanımız var. Aday arkadaşlarımız arasında mevcut milletvekili arkadaşlarımız da var. Onlar büyük bir çaba sarf edecek. Bütün ilçelerimize, beldelerimize, köylerimize gidecekler. Birinci görev onların olacak, başlarında İl Başkanımız olmak üzere. Böyle bir ekip çalışıyorken benim de onlarla birlikte olmam uygun olmayabilir. Yani İl Başkanlığımız bir görev bölümü yapar da benim bulunmam gereken yerlerde bana görevlendirme yaparsa koşa koşa gelirim. Sözümün arkasındayım. Yalnız, dün akşam da biraz kısmen çalıştık, onun öncesinde de Bakanlar Kurulu toplantısında seçim stratejilerine yönelik bir toplantımız olmuştu. Dün de bakanlarla MYK üyeleri bir araya geldik ama ben akşam yemeğe yetişmek için biraz erken ayrıldım. Başbakanımızdan izin istedim. Benim bu seçimlerde daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gitmem, Başbakanımızın bulunmadığı yerlerde mitingler yapmam, arazide çalışmam düşünülüyor. İkinci olarak da Avrupa'daki seçmenlerle ilişki kurmam isteniyor. Henüz net programı bana vermediler ama düşünülen çalışma bu olacak. Doğu ve Güneydoğu illerine yapacağımız ziyaretler bazen Başbakan'la bazen Başbakan'sız. Yurtdışında Almanya merkez olmak üzere diğer ülkelerde yapılacak toplantılara iştirak etmem düşünülüyor. Onlardan ne zaman fırsat bulursam, İl Başkanlığımız ne zaman bana uygun bir program yaparsa elbette o arkadaşlarımıza da partimize de destek olmak için geleceğim."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement