Arınç: CHP, Bu Seçimde Büyük Bir Kumar Oynuyor - Son Dakika
Yerel

Arınç: CHP, Bu Seçimde Büyük Bir Kumar Oynuyor

Arınç: CHP, Bu Seçimde Büyük Bir Kumar Oynuyor

Başbakan Yardımcısı Arınç, "CHP, bu seçimde büyük bir kumar oynuyor. Bize göre hava hoş. Yazı da gelse tura da gelse biz kazanacağız inşallah." dedi.

21.03.2014 21:12  Güncelleme: 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "CHP, bu seçimde büyük bir kumar oynuyor. ya yeni bir CHP olarak Mansur Yavaşların, Lütfü Savaşların, Sabri Erbakanların partisi olmaya dönecek veyahut bir zamanlar yolsuzluk dosyaları önünde poz verdikleri, sonunda affedip aday yaptıkları Sarıgüllerin CHP'si olacak. Bize göre hava hoş. Yazı da gelse tura da gelse biz kazanacağız inşallah" dedi.

Manisa Medya TV'de canlı yayınlanan bir programda soruları yanıtlayan Arınç, seçim çalışmalarını çok hareketli geçirdiklerini, partisinin mitinglerine katılımın, önceki yıllara göre 2-3 kat fazla olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete haksızlık yapıldığına inanan binlerce insanın, AK Parti'ye destek olmak için meydanlara koştuğunu, mitinglerin, AK Parti'ye vurmak, dövmek isteyenlerin amaçlarına ulaşamadığını gösterdiğini belirten Arınç, seçimler öncesi yerel yönetimlerden çok merkezi hükümetin tartışıldığını, hükümeti yıkma, aciz bırakma, itibarını zedeleme amaçlı çok kötü şeyler yapıldığını, buna karşı hükümetin kendini savunma noktasında olduğunu anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümete hakaret ettiğini dile getiren Arınç, bu seçimlerin, hükümete yönelik eleştirilerin ne kadar karşılık bulduğunu, halkın buna ne kadar itibar edeceğini göstereceğini, bu özellikleriyle bir genel seçim havasını da yansıttığını kaydetti.

Arınç, Kılıçdaroğlu'nun, hakaret ve gaflarıyla meşhur olduğuna değinerek, "Bazen sinirlendiğinde 'anasının a'sı' diyecek kadar edepten yoksun bir insan. Bir siyasetçiye, bir ana muhalefet liderine yakışmayacak sözler ediyor. Hepsi kanunen suç, ahlaken yanlış ifadelerle hakaret ediyor" diye konuştu.

Manisa'daki durum

Manisa'da çok hareketli bir kampanya yürüttüklerini, 2011 seçimlerinde aldıkları yüzde 48-49 oyun verdiği bir öz güven bulunduğunu ve bu oyların büyük ölçüde sandığa yansıyacağını, yeni oyların da buna ilave olacağını düşündüklerini vurgulayan Arınç, burada düzenlenen mitingin, AK Parti'nin bu kentte başa güreştiğini gösterdiğine değindi.

Arınç,  2009'da merkezde belediyeyi kaybetmiş olmalarına rağmen 15 ilçeden en büyük 9'unu kazandıklarını, Soma, Kırkağaç, Akhisar, Saruhanlı, Turgutlu, Alaşehir, Kula, Selendi, Köprübaşı, Gördes gibi yerlerde önde olduklarını, Salihli'de CHP, Demirci'de MHP ile çekiştiklerini, hepsinde iddialı olduklarını bildirdi.

Manisa'da CHP'nin rakibinin AK Parti değil, MHP olduğunu, CHP'nin iki misli oy almış bir parti olduklarını söyleyen Arınç, "Kendimize rakip olarak bile CHP'yi görmeyiz. Şu andaki belediye başkanı MHP'liyse rakibimiz odur. CHP, kendisini ortaya koymasın. Onlar kendi aralarında çekişirler, yarışırlar, kim öne geçerse bir şey demeyiz ama bizim eteğimize yapışamazlar" değerlendirmesinde bulundu.

CHP ve MHP'nin, yüzde 20, yüzde 30 oyları dahi hedefleyemediğini savunan Arınç, şöyle devam etti:

"CHP, Manisa'da gerçek bir CHP'liyi aday gösterdi ama mesela Ankara'da aynı şeyi yapmadı. Ankara'da gerçek solcu, demokratik solcu veya sosyalist, Kemalist veya laikçi, o türde bir insanı aday göstermediler, MHP'nin eski bir adayını gösterdiler. Yine CHP, mesela Hatay'da AK Parti'li belediye başkanımızı aday yapmayınca onu gösterdi. Manisa dışında pek çok yerde ya bir eski AK Parti'li ya eski MHP'liyi aday gösterdiler. İzmir'de milletvekilerinin hiç istemediği ama 'Ancak Aziz Kocaoğlu ile oy alabiliriz' diye düşündükleri için öyle birisini aday gösterdiler. Şimdi Özgür Özel, kendi partisi içinde grup başkanvekilliğine aday oldu, 10 turda seçilemedi, sonunda bıraktı ama Manisa için onlara göre iyi bir aday. Öyle olsun. Başarılar dileyelim ama bu, Manisa için fark etmiyor. Burada böyle birisini buldular çıkardılar ama Ankara'da böyle birisini aday koysalar hiç oy alamayacaklarını bildikleri için bir MHP'liden medet umdular. CHP, bu seçimde büyük bir kumar oynuyor. ya yeni bir CHP olarak Mansur Yavaşların, Lütfü Savaşların, Sabri Erbakanların partisi olmaya dönecek veyahut bir zamanlar yolsuzluk dosyaları önünde poz verdikleri, sonunda affedip aday yaptıkları Sarıgüllerin CHP'si olacak. Bize göre hava hoş. Yazı da gelse tura da gelse biz kazanacağız inşallah."

Aynı dili konuşmak

"Yerel yönetimlerin hükümetle aynı dili konuşmasının, kentlere faydasının olup olmayacağı" yönünde bir soru üzerine Arınç, bu düşüncenin yanlış olduğunu, Anavatan Partisinin 1989 yerel seçimleri öncesi yaptığı seçim kampanyasında buna vurgu yaptığı için kaybettiğini söyledi.

AK Parti olarak partizanlık yapmadıklarını, devletin imkanlarını gönderdikleri bazı belediyelerin bunları başka yerlere aktarmasına rağmen kesinti yapmadıklarını anlatan Arınç, farklı partilerden adayların seçimi kazanması halinde küsmeyeceklerini, talepleri ne olursa yerine getireceklerini ifade etti.

Arınç, şunları kaydetti:

"Birisiyle ilişkilerimiz, aynı partiye mensup olmanın getirdiği samimiyet içerisinde olabilecek. Diğerleriyle ilişkilerimiz, onlar bize bir adım gelirse bizim onlara 3 adım gitmemiz gibi olacak. Öyle belediye başkanları var ki karşılamaya bile gelmedi, bize sırtını döndü. Türkiye'nin pek çok yerinde oldu bu. Başka bir partidense belediye başkanı, bizi görmezden geldi, sırtını döndü, selam vermedi, saygıda kusur etti. Böyle bir insan demek ki seçilirse ve AK Parti iktidarı da devam ederse 5 yıl boyunca bize elini uzatmayacak, sırtını dönecek. Bundan kim kaybeder, halk kaybeder. 'Biz hükümetteyiz, hükümetin adayını seçerseniz işiniz iyi gider.' Asla böyle bir şey yok ama uyumlu bir çalışmanın faydası vardır. Diğer partilerin adayları başkan seçilirse bize güler yüz gösterirse elini uzatırsa biz de bu eli boş bırakmayız."

Manisa'da MHP'li adayların, maketler üzerinden yapacakları projeleri anlatarak halktan oy istediğini, 5 yıllık görev sürecinde bu projelerin neden yapılmadığının sorgulanması gerektiğini de ifade eden Arınç, AK Parti'nin bu ilde görevde olduğu dönemde verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini belirtti.

- Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arınç: CHP, Bu Seçimde Büyük Bir Kumar Oynuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Özcan ineyici: Seçimlerde muhakkak hile yapacaklar. 0 0 Yanıtla

Advertisement