Başbakan Yardımcısı Arınç: Biz Alabileciğimiz Oyları Aldık - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç: Biz Alabileciğimiz Oyları Aldık

Başbakan Yardımcısı Arınç: Biz Alabileciğimiz Oyları Aldık

Arınç, "Biz alabileceğimiz azami oyları aldık" dedi.

31.03.2014 01:05  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz alabileceğimiz azami oyları aldık. Bazı yerler müstesna ama sonuç itibarıyla ben çok şükür Bursamızı çok başarılı buluyorum" dedi.

Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, bugün oyunu Ankara'da kullandıktan sonra seçim bölgesi Bursa'ya geldiğini söyledi.

Çok mutlu olduğunu, çok sevinçli haberler aldıklarını belirten Arınç, şöyle konuştu:

"Yerel seçimlerde Bursa büyük bir başarı sağladı. Bizdeki oy oranları şüphesiz kesin değil. Şu an yüzde 40'a doğru ilerliyor. Ancak mevcut sonuçlar araların çok fazla kapatılamayacağını ve bu sonuçlarla belediyeleri kazanmış olabileceğimizi gösteriyor. Büyükşehir'de yüzde 50'nin üzerindeyiz. Yüzde 50.2 gibi görünüyor. Diğer partilerin oy oranları çok daha düşük. Büyükorhan önceleri AK Parti'nin aleyhinde gibi görünüyordu, kesin sonucu aldık Büyükorhan'da 44.6'yla seçimi kazandık. Diğerleri kesin sonuçlar değil ama bitmek üzere. Gemlik'te 40.8 ile, Gürsu'da 52.3 ile, Harmancık'ta 50 ile, İnegöl'de 55.6 ile, İznik'te 43.8 ile, Karacabey'de 35.6 ile Keles'te 58.3 ile, Kestel'de 39 ile... Mudanya'da ikinci durumdayız şu an aramızdaki puan farkı yarım puan. 37.1 CHP görünüyor, 36.07 biz görünüyoruz. Mustafakemalpaşa'da 37.6 ile, Nilüfer'de ikinci durumdayız ara bir hayli açık. Orhaneli'de 43.8 ile Orhangazi'de 41.1 ile, Osmangazi'de 48 ile, Yenişehir'de 48 ile, Yıldırım'da 49 ile seçimleri önde götürüyoruz."

Arınç, şu an itibarıyla Bursa'da Mudanya ve Nilüfer'in dışında büyükşehir başta olmak üzere 16 ilçede AK Parti'nin belediye başkanlıklarını kazandığını ifade ederek, Mudanya'yı kazandıkları takdirde 17 ilçede seçimleri açık ara ve büyük oy oranlarıyla kazanmış olacaklarını vurguladı.

AK Parti'nin Bursa'da çok büyük bir başarı kazandığını anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu başarıda başta il ve ilçe başkanlarımızın, çok değerli adaylarımızın, büyükşehir belediye başkanımızın, meclis üyelerimizin, yönetici arkadaşlarımızın tümünün,  gençlik ve kadın kollarının çok büyük etkileri oldu. Çok büyük bir performansla çalıştılar. Büyük bir fedakarlık örneği gösterdiler. Ben Bursa'yı bütün şehirlerimize örnek ve müstesna bir şehir olarak gösteriyorum. Gerçekten arkadaşlarımız çok gayret etti. Ben sadece zaman zaman gelebildim. Onların katkılarına, gayretlerine bir nebze olsun yardımcı olmak istedim. Yüzümüzü kara çıkarmadılar. Biz şüphesiz iddiası olan bir parti olarak 1+17'yi hesaplamıştık. Yani 18 ilçemizin tamamında başkanlıkları alabileceğimizi ifade etmiştik. En büyük iddiamız da şüphesiz kazanamadığımız Nilüfer ilçesindeydi. Görünüyor ki orayı tekrar kazanamadık. Bunun sebeplerini kısmen bildiğimizi düşünmüştük. Nilüfer de Bursamızın güzel bir ilçesidir. Güzel insanların yaşadığı bir beldedir. Her yerde kazanan AK Parti orada neden kazanamadı bunun sonuçlarını ben sizlerle ayrıca paylaşırım ama bunlara rıza göstermemiz gerekiyor. Nilüfer'e ilk gittiğimde de 'biz kabahati kendimizde ararız sizde herhangi bir kusur bulmayız' demiştim. Belki kazanan belediye başkanının şahsında ayrı, özel, önemli ilişkiler söz konusu olabilir. Onlardan da bildiklerimizi sizlerle paylaşırız."

Arınç, kaybettikleri Nilüfer ilçesinde belediye başkan adayları Mustafa Esgin ile parti ilçe başkanı Alparslan Yıldız ve teşkilat üyelerinin iyi çalıştıklarını düşündüğünü belirterek, kendilerine emeklerinden ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

CHP ve MHP'nin kendilerinin beklediği sonuçlarını aldığını vurgulayan Arınç, "Biz alabileceğimiz azami oyları aldık. Bazı yerler müstesna ama sonuç itibarıyla ben çok şükür Bursamızı çok başarılı buluyorum. İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçiminde de arkasından milletvekilliği genel seçiminde de Bursa kendisine yakışanı mutlaka en güzel şekilde yapacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç: Biz Alabileciğimiz Oyları Aldık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement