Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

"Tarımsal gelişme ve kalkınma sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın üzerinde durduğu bir alan. Tarım alanlarında verimi ve kaliteyi yakalamamız lazım"

01.06.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Tarımsal gelişme ve kalkınma sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın üzerinde durduğu bir alan. Tarım alanlarında verimi ve kaliteyi yakalamamız lazım" dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ı makamında ziyaret eden Arınç, AK Parti olarak 30 Mart'taki yerel seçimlerde çok büyük bir başarı kazandıklarını söyledi.

Bu başarıya Karacabey'in iyi bir örnek olduğunu belirten Arınç, "Ali Özkan, teşkilatıyla ve Karacabey halkıyla bütünleşti. Çok güzel bir oy oranıyla belediyemizde de çoğunluğu temin edecek şekilde başkanlığa seçildi. Görevinde kendisine ve belediye meclisi üyelerine başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Arınç, Özkan'ın başarılı olacağına inandığını anlattı. Onun orijinal fikirlerine ellerinden geldiği kadar destek olacaklarını dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Karacabey'in 80 bini aşkın nüfusunun daha huzurlu, mutlu ve refah içinde yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Karacabey, Türkiye'nin tarım alanında, tarımsal sanayi alanında çok gelişmiş bir beldesidir. Bu özelliklerini büyük ölçüde muhafaza edilmesi lazım. Karacabey ve Mustafakemalpaşa, sanayide de çok ileriye gitmeye başladı. Güzel üretim ve yatırımlar var. Buralardan dünyanın pek çok ülkesine ihracat yapılıyor ama burası tamamen sanayi bölgesi olmamalı. Sanayi burada çok da fazla ağırlık taşımamalı. Tarım alanlarımız büyük ölçüde muhafaza edilmeli. Tarımsal gelişme ve kalkınma sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın üzerinde durduğu bir alan. Tarım alanlarında verimi ve kaliteyi yakalamamız lazım."

"Mustafakemalpaşa'da tarihe geçecek bir başarı kazanıldı"

Daha sonra Mustafakemalpaşa ilçesine geçen Arınç, belediye önünde mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde karşılandı.

Arınç, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın makamında yaptığı konuşmada, partisinin Mustafakemalpaşa'da büyük ve önemli bir başarı kazandığını bildirdi.

Bu ilçede siyasetin çok güçlü olduğunu söyleyen Arınç, şunları kaydetti:

"Çok güçlü adaylarla girilen yarışta Başkanımızın geçmiş dönem icraatları ve halkımıza duyduğu sevgi tekrar takdir edildi ve kendileri tekrar başkan seçildi. Başkanımız ve belediye meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Seçimlerde çok büyük çalışma yapıldı ve Mustafakemalpaşa'da tarihe geçecek bir başarı kazanıldı. İlerleyen 5 yılı altın sayfa olarak tarihe geçirmek istiyoruz. Belediye Başkanımıza güveniyorum. Hükümet olarak milletvekillerimizle Başkanımızın yanında olacağız. Mustafakemalpaşa, tarım alanında çok büyük tesisleri bünyesinde barındırıyor. Çok iyi üretim yapılıyor. Bu üretimin değerlendirilmesi hatta ihracatı bizim açımızdan dikkat çekicidir."

Mustafakemalpaşa'nın bir eğitim kenti olmasını istediklerine değinen Arınç, ilçede fakülte veya meslek yüksekokulu kurulması için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

Arınç'a ziyaretlerinde, Özkan ve Kurtulan tarafından birer vazo takdim edildi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement