Bülent Arınç: Sayın Abdullah Gül Dolgu Malzemesi Değildir - Son Dakika
Politika

Bülent Arınç: Sayın Abdullah Gül Dolgu Malzemesi Değildir

Bülent Arınç: Sayın Abdullah Gül Dolgu Malzemesi Değildir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sayın Abdullah Gül geldiği zaman, Sayın Abdullah Gül'e yakışan bir görev mutlaka kendisine takdim edilir." dedi.

12.08.2014 13:34  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sayın Abdullah Gül dolgu malzemesi değildir. Sayın Abdullah Gül geldiği zaman, Sayın Abdullah Gül'e yakışan bir görev mutlaka kendisine takdim edilir, verilir, verilmesi gerekir. 'Seni Kayseri'den milletvekili yapacağız bu yeter' kimse diyemez. O, partimiz için çok büyük bir değerdir. Mutlaka bu değeri karşılığında bir karşılık da bulacaktır" dedi.

A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin sona ermesinin ardından AK Parti'ye döneceğini açıklamasıyla ilgili olarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu Ona yakışan bir asalettir. Çünkü başkaları başka hesapların peşinde olabilir. 'Bize gel, yeni parti kur, Tayyip Erdoğan ile çatış, orada seni sevenlerle sevmeyenler var onların arasını iyice aç, siyasi provakasyona gir.' Bunu teklif edenler, düşünenler, planlayanlar da olabilir. Bunların hepsini elinin tersiyle itip, 'Ben AK Parti'ye aidim, benim Adalet ve Kalkınma Partisine dönmem gerekir' diye düşünmesi Abdullah Gül'e yakışan bir davranıştır. Hemen gelip genel başkan olmasına, hemen gelip başbakan olmasına da şu aşamada gerek yok. Dönecektir, birlikte siyaset yapacağız, belki hiçbir görev almadan bu devam edecektir. Belki de şartlar gerektirdiği zaman önümüzdeki süreç içerisinde kendisine, 'gel senin yerin burasıdır' diye teklifte bugün bu kararı alanlar da bulunacaktır. Bugüne ait bir kararı bu şartlar içerisinde değerlendirmemişlerdir."

-"Gül'ün çok büyük sorumluluklar alması mümkündür"

Bugün bir gazetede Gül'ün yakın çevresine dayandırılarak, cumhurbaşkanlığı yapmış birinin sade üye olarak partiye dönmesinin beklenmemesi gerektiği ve Gül'ün hesaplarının 2015'e yönelik olduğu yönündeki haberin anımsatılması üzerine Arınç, şunları söyledi:

"Bunun bir tanesi doğru bir tanesi yanlış. Evet 2015'ten itibaren Sayın Abdullah Gül'ün AK Parti içerisinde çok önemli çok büyük sorumluluklar alması mümkündür. Bunu hep beraber göreceğiz ama onun öncesinde de yani 2015 öncesinde bir başka düşünceye sahip olmaması gerekebilir. Şu anlamda söylüyorum, bugün için biz Sayın Abdullah Gül'e cumhurbaşkanlığı yapmış bir insana, 'partimize gel' denildiğinde 'önce bir asker olarak yazıl da ondan sonra bakalım' diyecek halimiz yok. Bunu düşünenler varsa kendilerini bir yoklasınlar. 'Gel seni grup başkanvekili yapalım' diyecek halimiz de yok. Sayın Abdullah Gül dolgu malzemesi değildir. Sayın Abdullah Gül geldiği zaman, Sayın Abdullah Gül'e yakışan bir görev mutlaka kendisine takdim edilir, verilir, verilmesi gerekir. 'Seni Kayseri'den milletvekili yapacağız bu yeter' kimse diyemez. O, partimiz için çok büyük bir değerdir. Mutlaka bu değeri karşılığında bir karşılık da bulacaktır."

-"Herkes çevresindeki insanlara sükunet tavsiye etmeli"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresindeki bazı kişilerin zaman zaman gazetelere servis ettikleri bir takım duyumların iki devlet adamı arasına girme çabalarından başka bir şey olmadığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Bunlar danışmaları olabilir, ikisi hakkında konuşma hakkını kendinden fazladan görebilenler olabilir. Demek ki şu aşamada bir işe daha dikkat etmemiz lazım. Herkes çevresindeki insanlara hem sükunet tavsiye etmeli, hem de bu kardeşliği, bu hukuku bozabilecek davranışlara da müsaade etmemeli. Yani Sayın Abdullah Gül'de bir başkası da. Mesela üç dönem kuralı gereğince 2015'te tekrar milletvekili adayı olamayacaklardan biris de benim ama benim gibi 70 arkadaşım daha var. Bunları ayıplı malzeme olarak görmeye çalışanlar varsa, birkaç kişi olabilir, bunlar da kendilerine bir dikkat etsinler. Bu partiyi var eden hiçbir kimse bir eksiklik değildir, ayıplı malzeme, dolgu malzemesi değildir. Onların bir değeri vardır. Bazılarının özgül ağırlığı vardır, bazılarının da bu süreç içerisinde çok büyük hizmetleri vardır. Yani yeni yetmelerin kendilerine bir şeyler evham ederek, mevhum bazı değerler üzerinden 'aslında öyle olması gerek, aslında böyle olması gerekir' diye hesaplar vermesi bizim aramızda yıllardan beri bozulmayan kardeşliği zedeleyebilir. Bence herkesin çevresindeki bu tür insanlara karşı, onları ayıplayıcı, 'aman böyle yapma, şöyle yap' diyen bir tavır alması lazım."

-"Partimde 40 Arınç, 20 Çiçek, 10 Babacan çıkar"

AK Parti'deki üç dönem kuralının çok güzel bir kural olduğunu belirten Arınç, kendisinin bu kuralın ne kadar doğru bir karar olduğunu savunduğunu anımsattı.

Bir kişi için 40 yıl siyasi hayatın ve 20 yıl parlamenterliğin bir noktası olması gerektiğini savunan Arınç, konuşmasına söyle devam etti:

"Bu parti bir kadro partisi, bu kadroda çok değerli insanlar var. Onların da önünün açılması lazım. Bir insanı sorumlu bir mevkide denemediğinizde ona bir yetki ve sorumluluk vermediğiniz aslında onun kapasitesini  ölçme imkanınız olmaz. Ama bir yetki ve sorumluluk vererek denediğiniz zaman  onun gerçek değeri ortaya çıkar. Benim partimde inanıyorum ki en az 40 tane Bülent Arınç çıkar, en az 20 tane Cemil Çiçek çıkar, en az 10 tane Ali Babacan çıkar. Biz böyle güçlü bir partiyiz. Arkasının gürül gürül geldiğine de şahsen inanıyorum. Ama bugünkü değerlerimizi bir zafiyet olarak görmek, onlardan kurtulmaya çabalamak veya onların eksikliklerini, dedikodularını, gürültüsünü yapmak. İnanıyorum ki çok az sayıda bunlar ama bu biraz önce söylediğiniz gazetedeki yorumların bence gerçek kaynaklarından bir tanesi odur. Birilerini zayıf göstererek, birilerini parlatmak faydalı bir iş değildir. Eğer mesele Abdullah Gül ise Abdullah Gül bu partide değeri karşılığında yer bulacaktır. Bunu da kimsenin engellemesi mümkün değildir ama bu süreç içerisinde MKYK aldığı karar fevkalede doğrudur."

-Yeni başbakan hiçbir zaman Erdoğan'ın karizmasını dolduramayacak

Arınç, yeni başbakanın nasıl biri olacağı yönündeki bir soru üzerine, "Bence bir genel başkan ve başbakanın Recep Tayyip Erdoğan'dan sonraki konumunun zor olduğunu söylemek istiyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan çok güçlü bir lider. Hiçbir partide olmayan liderlerden birisi ve Türk siyasi hayatında örnek figürlerden birisi oldu. Sözü dinleniyor. Kitleleri harekete geçiriyor, fevkalade güçlü bir başbakan, her şeyi takip ediyor, gece gündüz çalışıyor ve topluma faydalı işler yapıyor. Onun arkasından binlerce insan gözyaşı döküyor, binlerce insan coşuyor. Böylesi kitleleri heyecanla sürükleyen bir insanın arkasında genel başkan ve başbakan olacak kişinin herhalde liderlikte daha çok iyi bir genel başkan ve iyi bir başbakan olması lazım" yanıtını verdi.

Yeni başbakanın her zaman Erdoğan ile kıyaslanacağını belirten Arınç, "Hiçbir zaman bu kişi Erdoğan'ın karizmasını dolduramayacak ve onun gücüyle bütün meselelere nüfuz eden, sirayet eder bir durumda olmayacak. Bu bir eksiklik değil. Bu yaratılıştan gelen bir şey. Her siyasi partide de böyle bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Böyle bir profilde pekçok arkadaşımız var" dedi.

Yeni genel başkanın kim olması konusunda dün MKYK'da herkesten bir isim yazması istendiğini ve kendisinin de bir isim yazdığını vurgulayan Arınç, bunun partinin diğer yetkilileri ile de yapılacağını söyledi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bülent Arınç: Sayın Abdullah Gül Dolgu Malzemesi Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement