Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

"Sincan'da 28 Şubat'ın fitilini ateşleyen işleri yapanlara şunu söylemek istiyorum: Siz kaybettiniz, biz kazandık.

16.11.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sincan'da 28 Şubat'ın fitilini ateşleyen işleri yapanlara şunu söylemek istiyorum:  Siz kaybettiniz, biz kazandık. Siz kaybettiniz, çünkü batıl ve yanlış taraftaydınız. Biz kazandık, çünkü biz Hakk'ın tarafındaydık. Hak mutlaka kazanacaktır, Hak'tan daha yüce ve yüksek hiç bir şey yoktur" dedi.

Arınç, Sincan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Sincan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hedeflerinin, Sincan'ın çok daha başarılı, çok daha güzel günler görmesi olduğunu söyledi.

"Siz bize, ben AK Parti'ysem, siz de Sincan'sanız vereceğinizin fazlasını vermişsiniz, bize hiçbir borcunuz yok. Daha çok verirseniz, çok memnun oluruz, çok teşekkür ederiz ama bundan sonrası bize kalmış" diyen Arınç, Sincanlıların istediklerini vermelerinin boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

Sincanlıların mutlaka bir devlet hastanesine kavuşmak istediğini belirten Arınç, "Ben söz vermiş olayım da Sağlık Bakanımızın, Başbakanımızın kulağına da üfleyeyim. Sincan'a devlet hastanesi istiyoruz Sayın Başbakanımız diyeyim" diye konuştu.

Sağlık hizmetinde en büyük reformları gerçekleştirmiş bir hükümetin Sincan'da böyle bir ihtiyacı göz ardı edemeyeceğini anlatan Arınç, şunları belirtti:

"Bence Sincan için düşünülen mutlaka bir şehir hastanesi, bir kampüstü. Yatak sayısına bakılırsa bu öngörülmüş olmalı. Ama şehir hastaneleriyle ilgili problemimiz var maalesef. Bu problem yasal çerçevede çözülebilirse en kısa zamanda bunu yaparız. Yok o çözülemezse biz yine Sincan'a Allah'ın izniyle en az 400 yataklı bir hastaneyi kazandırmak mecburiyetindeyiz. Bunun için çalışacağız, söz Sincanlılar, bu bizim size olan borcumuzdur."

- "Doğu Türkistan Türklerini unutmayalım"-

Sincan isminin nereden geldiğini araştırdığını, kelime anlamının "şen ve canlı insanların memleketi" olduğunu bildiren Arınç, bu ismin, Orta Asya'da da pek çok yerleşim merkezinde de olduğunu anlattı.

Çin'deki Doğu Türkistan Uygur bölgesinin kanayan bir yara olduğunu dile getiren Arınç, buradaki "Sincan" bölgesine de atıfta bulunarak şunları söyledi:

"Oradakilerin çok neşeli, canlı olduğunu söyleyemem. Çok büyük bir baskı var üzerlerinde, çok büyük katliamlar yaşanıyor. Doğu Türkistan Türklerini unutmayalım. Müslüman kardeşlerimize dua edelim, bu zulümden bir an evvel kurtulsunlar. Hamdolsun Başbakanımız o zaman Tayyip Bey de Dışişleri Bakanımız Davutoğlu da Çin'e gittikleri zaman her türlü itiraza karşılık, 'ben Doğu Türkistan'dan bu seyahatimi başlatacağım' dedi, Urumçi'ye gitti Sincan'ı ziyaret etti. Bu yüzden oradaki kardeşlerimize Sincan'dan dayanışma içinde olduğumuzu gösterelim ve onların daha huzurlu, müreffeh yaşaması için dua edelim."

Hizmete endeksli siyaset yaptıklarını, sağlık, ulaşım, enerji, eğitim, gençlik ve spor hizmetlerinin en güzellerini yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini vurgulayan Arınç, "Bir taraftan da manevi kalkınma... Yani halkımızın ayrımcılıktan kurtulması, kılık kıyafetinden, inancından, mezhebinden, bölgesinden dolayı ayrımcılığa tabi tutulmaması... Yıllarca bunun çilesini çektik. Sincan'da 28 Şubat'ın fitilini ateşleyen işleri yapanlara şunu söylemek istiyorum:  Siz kaybettiniz, biz kazandık. Siz kaybettiniz, çünkü batıl ve yanlış taraftaydınız. Biz kazandık, çünkü biz Hakk'ın tarafındaydık. Hak mutlaka kazanacaktır, Hak'tan daha yüce ve yüksek hiçbir şey yoktur" diye konuştu.

-"Kılık kıyafetler serbest hale geldi, haberiniz olsun ihtiyarlar"

28 Şubat sürecinde "imam hatiplerin orta kısımları kapatalım, kaynaklarını kurutalım" denildiğini dile getiren Arınç, şöyle devam etti: "Bak şimdi ne oluyor, görüyor musunuz? Yaşayın da görün. Bütün meslek liseleri dimdik ayakta. Hepsine yeni güzel okullar yapıyoruz. Hepsinin öğrencileri, hamdolsun inanarak mekteplerine gidiyorlar ve hepsinde kılık kıyafetler serbest hale geldi, haberiniz olsun ihtiyarlar. Bugünleri de düşünün."

"28 Şubatçıların üniversitelerde başörtüsü olmayacak" dediğini aktaran Arınç, bütün üniversitelerde bugün başörtüsünde serbestlik bulunduğunu, öğrencilerin kardeşçe okuduklarını, öğretim üyeleriyle herhangi bir kişiyle kavgası bulunmadığını ifade etti.

-"Şu anda 6 tane bayan milletvekilimiz başındaki şeref örtüsüyle parlamenterlik yapıyor"-

Başını örten veya örtmeyen herkesin tercihi rahatlıkla kullandığını vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

"Bak 28 Şubatçılar sizin yüzünüzden 99'da Merve Kavakçı'yı elinde mazbatası olduğu halde ant içirmediniz vatandaşlıktan attınız, parlamentodan kovaladınız, provokatör ismiyle ona hakaret ettiniz. Ey 28 Şubatçılar yaşayın da görün, şu anda parlamentoda 6 tane bayan milletvekilimiz başındaki şeref örtüsüyle parlamenterlik yapıyor. Allah'a hamdolsun hiç düşmanlığımız yok. Sabrettik zafere eriştik. Sizin verdiğiniz oylarla yaptık bunları, bedava değil. Sizler yüzde 64,5 verdi, biz cesaretlendik, bunları yaptık."

Hiçbirinin dağa çıkmadığını, eline silah almadığını, yol kesmediğini, eşkıyalığa özenmediğini anlatan Arınç, halka dayandıklarını ve "milli irade bu işleri çözecektir" dediklerini aktardı.

"28 Şubatçılar daha çok şeyler yaptık" ifadesini kullanan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz, Danıştaya talimat veriyordunuz. Kanun yoktu, YÖK başkanına mektup yazmıştınız, Çevik Bir'in imzasıyla. 'yasaya gerek yok, üniversiteye başörtüsüyle girişi engelleyeceksiniz' diye. Yasaya gerek yok, çünkü postallar var, yasaya gerek yok, çünkü Sincan'da postalları yürütmüşsünüz öyle mi? Bak imam hatipler açıldı, ticaret liseleri açıldı, seçmeli dersler konuldu, Hazreti Peygamberin hayatını anlatan ders var kardeşim, siyer dersi var, Arapça dersi var. Bunları yüzde 64,5'la yaptık. Millet bize oy biz de milletimize dayandık. Üniversiteler serbest hale geldi, parlamento serbest hale geldi. Ah 28 Şubatçılar bu kadarla kalsak iyiydik ama biz daha fazlasını yaptık. Sen o zaman Danıştaya talimat vermiştin, Danıştay da karar vermişti. Bir örtülü bayan öğretmen okul kapısından girerken başını açıyor ve öğrencilerine başı açık ders veriyorsa mesele yoktu eskiden. Ama talimat üzerine maalesef Danıştay şöyle bir karar aldı:  'Bir öğretmenin okul kapısından içeri girerken başını açması yeterli değil, öğretmense dışarıda da mutlaka başını açacak.' 28 Şubatçılar haberiniz olsun bir seneden bu yana artık kamuda görev yapan öğretmenler başındaki örtüsüyle derse giriyorlar.

Okullarımıza gidin ne kadar güzel bir kardeşlik var. Bütün devlet dairelerinde. Evet şu anda silahlı kuvvetlerde, emniyette ve yargıda yok ama yargıdaki zabıt katiplerinin başında örtüsü var, kimse de ayıp karşılamıyor, yanlış karşılamıyor. Sizin korkularınızla vehimlerinizle Türkiye kaybediyordu AK Parti'nin cesaretiyle Türkiye'de din ve vicdan özgürlüğü var, fikir ve inanç özgürlüğü var ve  hamdolsun Türkiye daha demokratik bir ülke haline geldi."

7 ay sonra 2015 seçimlerinin yapılacağını, başarılı olmaya mecbur olduklarını ifade eden Arınç, "Artık fazla oluyor bunlar" diyerek yine tuzak hazırlayanların bulunduğunu, 2014 mahalli seçimlerinden önce ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce niyet edildiğini ama başaramadıklarını, şimdi başka bir tuzak peşinde olunduğunu söyledi.

Söz konusu çevrelerin tuzaklarının bozulacağını vurgulayan Arınç, 2015 seçimlerinde yine büyük bir başarıyla tek başlarına iktidar olacaklarını bildirdi.

-"Kanun dediğin böyle olur"-

Kongreye katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iyi bir performans sergilediğini, yurdun dört bir yanını dolaştığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun gecesi, gündüzü olmadan her türlü çalışmayı yaptığını, arka arkaya kanunların çıkmaya başladığını belirten Gökçek, "Salı günü vandalların Türkiye'deki son günü. Artık bundan sonra anarşistler, ellerini kollarını sallaya sallaya molotof, havai fişek, sapan taşı atamayacak, kafasına maske geçiremeyecek. Bunu yapanlar kolundan tutulup doğru içeri atılacak. İşte kanun dediğin böyle olur" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun talimatı doğrultusunda, belediyelere yeni imkanlar, yetkiler verileceğini ifade eden Gökçek, ekonomi konusunda da yeni kararlar alındığını anlattı. Gökçek, şöyle konuştu:

"Obama ile baş başa oturup masanın başında son derece güzel sohbetler yaptı. Bu da devletimizin büyüklüğünü, başbakanın başarısını çok net ortaya koyuyor. Aklıma hemen Ecevit geldi. Ya başta Ecevit olsaydı ne olurdu halimiz diye. Hatırlar mısınız resimlerdeki, masum olarak durduğu yerleri.  Ne zaman ki Recep Tayyip Erdoğan geldi, bu gelenek kırıldı. ve Allah'ın izniyle Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile aynen ve süratle devam ediyor. Önümüzde seçim var. Bu seçim son derece önemli. Neden önemli? Artık Anayasa'nın istediğimiz gibi değiştirilmesi lazım. Onun için anayasal çoğunluğu elde etmek için daha çok çalışmamız lazım."

-"Kılıçdaroğlu'na sahip çıkalım"-

AK Parti'nin oylarını yüzde 53-55'e çıkarabilmek için, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve MHP'nin tabanlarını kıracak ifadeler kullanmamalarını isteyen Gökçek, "CHP'ye atış serbest, dilediğiniz gibi konuşabilirsiniz. Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıkalım, Allah onu CHP'nin başından eksik etmesin. O, CHP'de olduğu sürece bizim işimiz daha kolay" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Gökçek, salondakilerden, Twitter'da kendisine destek vermelerini istedi.

AK Parti'nin çalışmalarının ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin sunulduğu kongrede, Davutoğlu'nun ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın mesajları okundu.

Kongrenin yapıldığı salona, " Kudüs'ün kaderi de Bağdat'ın kaderi de Bişkek'in kaderi de Semarkant'ın kaderi de Saraybosna'nın kaderi de bizim kaderimizdir... Tüm dünya düşman olsa bile Allah bizimledir" yazılı büyük bir pankart asıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement