Başbakan Yardımcısı Arınç, Edirne'de - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç, Edirne'de

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz burada Edirne'de, özellikle Trakya Bölgesi'nde en güzel neticeyi alacağız ki başka illerimize de örnek olsun" dedi.

26.03.2015 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz burada Edirne'de, özellikle Trakya Bölgesi'nde en güzel neticeyi alacağız ki başka illerimize de örnek olsun" dedi.

Arınç, AK Parti Edirne İl Başkanlığını ziyaretinde, en son seçimde yüzde 50 oy aldıklarını, Allah'ın izniyle şimdi yüzde 50'yi geçeklerini ve yine tek başına iktidara geleceklerini söyledi.

Edirne'de tarih, inanç, kültür olduğunu, kentte her şeyin var olduğunu aktaran Arınç, şöyle konuştu:

"Yağ var, şeker var, un var. Helvayı yapıp yiyeceğiz. Bakın kadın kollarımız çalışıyor, yeni başkanımız burada. Gençlik kolları çalışıyor, gençlerimiz burada, ilçelerimizin hepsi aslan gibi çalışacağız. Son gece, son saate kadar çalışacağız. Ertesi gün seçime gideceğiz, sandıklar açılıp tutanaklar yapılıp teslim edilinceye kadar sandığın namusuna sahip çıkacağız. Ondan sonra göreceksiniz Allahım bol bol da bereketiyle verecek. Biz burada Edirne'de, özellikle Trakya Bölgesi'nde en güzel neticeyi alacağız ki başka illerimize de örnek olsun."

Arınç, Edirnelilerin başarıya inandığını, yüzlerinden, özlerinden öyle anladığını vurguladı. Milletvekili adaylarının iyi tertiplenmesini, herkesin itibar ettiği, rahatlıkla oy vereceği kişilerden olmasını herkesin arzu ettiğini dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

"Edirne'de aday adayı olan kişilerin başımızın üstünde yeri var ancak listeye sadece 3 kişi yazabiliriz. Sayın Başbakanımız, il başkanlarını bizzat dinliyor. Bütün adaylarla mülakatlar yapılıyor. Onlar hakkında anketler yapılıyor, ayrıca kanaat önderlerinden fikirler alınıyor. Sonunda da Allah nasip ederse oturulacak  'Şöyle olsa, şöyle olsa daha iyi olacak' denilecek. Bunların içerisinden 3 arkadaşımızı göreceğiz. Buna rağmen küsenler olmasın, mecburuz. 13 kişiyi de yazacak listemiz yok. Bir sıraya 4 kişi yazacak liste de yok. O yüzden 'Ben de adaydım ama beni ihmal ettiler, görmediler' kimse demesin, yolda inmesin. Demirel bile siyaseti trene benzetir. 'Tren duraklarda durur bazıları iner, tren yoluna devam eder' der. Yani tren burada durdu ben de aday olmadım bana eyvallah. Vallahi gidersen sen kaybedersin. Yola devam durmak yok."

"AK Parti tüm Türkiye'de var"

Arınç, Edirne'nin bu seçimlerde herkesin dikkat ettiği, değer verdiği bir şehir olacağını, Edirne'ye Kırklareli'ne ve Tekirdağ'a güvendikleri kadar güvendiklerini söyledi.

Millete hizmet ettiklerine inandıklarını vurgulayan Arınç, şunları anlattı:

"Biz millete hizmet ettiğimize inanıyoruz. Hastaneleriyle yollarıyla enerjisiyle tarımıyla... Eksiğimiz varsa onları da tamamlarız ama bu parti iktidar olmazsa, bugün gördüklerinizin yüzde birini göremezsiniz. Vatandaşa bunu söyleyeceksiniz, ortalık karışır, ekonomik krizler çıkar, istikrar bozulur, terör geriye gelir, şehit cenazelerinde tekrar Allah saklasın ağlamaya başlarız. Türkiye'nin buna tahammülü olmaz. Bir tek şartımız var AK Parti iktidar olacak ki hizmetler aksamadan devam etsin."

Arınç, Allah'ın izniyle 13 yıldan beri 3 tane milletvekili genel seçiminden, 3 tane mahalli seçimden, 3 tane referandumdan başarıyla çıkmış bir parti olduklarının aktardı.

Türkiye'nin her yerinden oy aldıklarını, Türkiye'nin her yerinde var olduklarını aktaran Arınç, şöyle devam etti:

"Doğunun en doğusundan batının en batısına kadar kuzeyden güneye kadar sesimizin gitmediği, AK Parti bayrağının dalgalanmadığı teşkilatımızın olmadığı bir tek yer bile yok. Bakınız Cumhuriyet Halk Partisi 22 ilden milletvekili çıkaramadı. Milliyetçi Hareket Partisi zannediyorum 35 olması lazım 35 ilden milletvekili çıkaramadı. Biz de 3-4 ilden çıkaramadık malum sebeplerden ama onlar artık o seçim sonuçlarını gördükten sonra dahi oralarda siyaset yapmıyorlar, kepenklerini kapattılar. Bir kısmı sahillerin partisi oldu, bir kısmı başka Karadeniz'in partisi oldu, bir kısmı Akdeniz'in oldu. Biz 81 ilimizin, 780 bin kilometrekaremizin 77 milyon nüfusumuzun her yerinde varız. Az varız, çok varız ama varız."

"Millet, partisini daha çok sever"

Arınç, salonda bulunan aday adaylarının kendisini göstermesini istedi. Tüm parti teşkilatlarının seçim gününe kadar çalışması, partilerinin yeni bir anayasa yapacak gücü olması gerektiğini vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

"Bu partinin millete verecek daha çok bütçesi olması lazım. Desteklerin artması lazım. Kim yapar bunu, vallahi kalbine sorarsa herkes AK Parti yapar der. CHP'li de olsa MHP'li de olsa. O yüzden vatandaş sandık başına giderken geçimini düşünür, istikrarı düşünür, emekli maaşını düşünür gelirini düşünür, oğlunun üniversitedeki masraflarını düşünür ve 'Bu işler iyi gidiyor, bu kerataları pek de sevmiyorum son zamanlarda ama bu hükümet giderse hepsi berbat olacak. Ne güzel insanlar bunlar yahu her söylediklerini yapıyor. Halka yakın, halkın bütün isteklerine yanıt, karşılık veriyor.' diyecek kalbinden. Ondan sonra seçime gideceğiz biz."

Arınç,  seçimlerde en iyi sonucu alacaklarına inandığını dile getirdi. 7 Haziran akşamında en büyük zafer müjdesini Edirne'nin meydanından duymak istediğini vurgulayan Arınç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Adayın yüzüne bakarak oy kullanmaz millet. Adayları tanır, sever ama partisini daha çok sever. Biz yıllarca 'Seçimlerde kime oyunu vereceksin' diyoruz, 'Teyyibe" oyumu vereceğim diyor, Güneydoğu Anadolu'da, Doğu Anadolu'da. Ne AK Parti'yi biliyor, ne kendi adayını biliyor 'Teyyibe oyumu vereceğim' diyor. Teyyip de Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi onun arkadaşı, kardeşi Ahmet Davutoğlu ve bizler de seçime kadar bütün gücümüzle çalışacağız. Başımızda Cumhurbaşkanımız var, hükümetimiz güçlü. Hep beraber milletin önüne çıkacağız ve çok iyi bir netice alacağız inşallah. AK Parti Kırkpınar Güreşleri'nin başpehlivanıdır arkadaş. Altın kemer bizde. 2002'yi, 2007'yi, 2011'i almışız şimdi 4. yıldızı takacağız. Altın kemer bizde. 3 dönem üst üste başpehlivan olana altın kemer götürürler. Allah'ın izniyle güç bizde. Rabbim bize vermiş, millet de bizi destekliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç, Edirne'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement