Başbakan Yardımcısı Arınç, Halka Hitap Etti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Arınç, Halka Hitap Etti

Başbakan Yardımcısı Arınç, Halka Hitap Etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sayın Başbakanımızı mahcup etmek için, onun liderliğini, karizmasını yere düşürmek için el ele verdiler" dedi.

31.03.2014 02:21  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Şüphesiz karşımızda sadece AK Parti'yi başarısız kılmak, diz çöktürmek için, Sayın Başbakanımızı mahcup etmek için, onun liderliğini, karizmasını yere düşürmek için el ele verdiler. Çalıştılar, çabaladılar, tuzak kurdular, hakaret ettiler, planlar yaptılar ama Allah'ın hesabı, onların bütün tuzaklarını başlarına geçirdi, onları mahcup etti" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı önünde kurulan platformda partililerine hitap eden Arınç, çok mutlu olduğunu, mahalli seçimlerde Bursa'nın destan yazdığını söyledi. Arınç, karşısında binlerce kardeşini gördüğünü, bu durumun kendisine, 15 gün önce Gökdere Meydanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya gelen, ona selam veren, onu kucaklamaya çalışan 150 bin Bursalı'yı hatırlattığını dile getirdi.

Haklı bir sevinç yaşandığını belirten Arınç, "El ele verdiniz, ev ev gezdiniz, hanım kardeşlerimizle gençlerimizle büyük bir çaba gösterdiniz ve şu anda açıklandığı kadarıyla Bursa'da AK Parti 18 belediyenin 16'sını kazanmış durumda. Bu, yüzde 95'lik büyük bir başarıdır. İnşallah ümit ediyorum ki Mudanya'da sayım devam ediyor arada çok az bir puan kaldı, Mudanya'da da kazanabilirsek 17 ilçemizin tamamında kazanmış olacağız, bir tek Nilüfer kalacak" diye konuştu.

Arınç, bütün ilçelerde heyecan, sevgi ve coşku yaşandığını, metropol ilçelerden 800 bin nüfuslu Osmangazi'yi, yaklaşık 600 bin nüfuslu Yıldırım'ı, dağ ilçelerinden 4'ünü kazandıklarını bildirerek, "Bursa Büyükşehir Belediyemiz şu anda yüzde 52'lere gidiyor. Açılmayan sandıklar açıldığında inşallah yüzde 53-54'leri bulabileceğimizi de düşünüyorum. Şüphesiz en büyük belediyelerimizden, Türkiye'deki 30 büyükşehirin en büyüklerinden sayılan Bursa'da ikinci dönem tekrar yüksek bir oy oranıyla başkanlığımızı kazanmış Sayın Altepe başkanımızı huzurlarınızda tekrar tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- " Emanet, emin ellerdedir"

Çalışıp kazandıklarını, adayları, il ve ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları ve gençlik kollarının kazanmak için çok emek harcadığını anlatan Arınç, onların, AK Parti'nin kazanmasında büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

Seçim yarışında diğer partilerle eşit şartlarda bulunmadıklarını vurgulayan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karşımızda bütün partiler birleşti. O partilerin arasına başka bir parti de katıldı, o da onlara destek verdi. Şüphesiz karşımızda sadece AK Parti'yi başarısız kılmak, diz çöktürmek için, Sayın Başbakanımızı mahcup etmek için, onun liderliğini, karizmasını yere düşürmek için el ele verdiler. Çalıştılar, çabaladılar, tuzak kurdular, hakaret ettiler, planlar yaptılar ama Allah'ın hesabı, onların bütün tuzaklarını başlarına geçirdi, onları mahcup etti. Çok şükür MHP'siyle CHP'siyle yeni aralarına kattıkları dostlarıyla hepsi birleştiler."

Bu sırada katılımcılardan bazıları, "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" diye slogan attı.

Arınç, bunun üzerine, "Vurmaya gerek yok. Bu akşam zaten hepsi vurulmuştur onların. Seçim sonuçları onu göstermiyor mu? Neler yapmadılar, düşünmediler? Hakaretlerin, yalanların bini bir para ama Allah'ın dediği oldu, Allah'ın hesabı tuttu. Onların tuzaklarını başlarına çaldık" ifadesini kullandı.

Yüzde 50'ye yaklaşacak bir oy oranıyla 30 büyükşehir belediyesinin 23'ünü aldıklarını, 40'tan fazla ili, 500'e yakın ilçeyi kazandıklarını belirten Arınç, şöyle konuştu:

"Bu büyük başarı, Cenab-ı Hak'kın bir lütfudur. Rabbimize şükrediyoruz, hamdediyoruz ama elbette sandığa siz gittiniz, milletimiz gitti. Milletimiz de büyük bir güven ve inançla Başbakanımızı, partimizi, adaylarımızı kucakladı ve yapılan bütün planları kendi başlarına çaldı. Cenab-ı Hak, bizi aziz, onları zelil etti. Bu mücadelede 'Mağlup olursak suçlusu biziz' kaidesi vardı. Kazanırsak başarı size aittir. Bu başarıda her birinizin yüzde 100 payı var. Hepinizi alnınızdan öpüyorum ve sizleri tebrik ediyorum. Burada olanları ayrıca tebrik ettim, olmayanlara da sizler vasıtasıyla selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bütün Bursa'ya teşekkür ediyorum. Oy vermeseler de medeni bir yarışma oldu. Biz onlarla kesinlikle kötülük yapmadık, onlardan da kötülük görmedik. Vereninden de Allah bin kat razı olsun, vermeyeninden 10 kat razı olsun. Bütün Bursa'ya teşekkür ediyoruz. Emanet, emin ellerdedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Arınç, Halka Hitap Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement