Arınç: Hükümetimizin Sinop'tan Alacağı Yok - Son Dakika
Güncel

Arınç: Hükümetimizin Sinop'tan Alacağı Yok

Arınç: Hükümetimizin Sinop\'tan Alacağı Yok

Eyüp Feshane'deki tanıtım günlerinin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sinop'a turizm ve geçmişte yaşanan hatıralar bakımından birçok insanın gitmek istediğini inandığını belirterek, "Son 12 yıldan beri bu ülkeyi yöneten hükümetimiz çok şeyler yapmıştır" dedi.

12.12.2014 17:05  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Feshane'deki tanıtım günlerinin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sinop'a turizm ve geçmişte yaşanan hatıralar bakımından birçok insanın gitmek istediğini inandığını belirterek, "Son 12 yıldan beri bu ülkeyi yöneten hükümetimiz çok şeyler yapmıştır. Ondan öncekiler ne yaptı fazla bilmiyorum ama ve yapmaya devam edecektir. Çünkü hükümetimizin Sinop'tan alacağı yok, bizim Sinop'a borcumuz var." dedi.

TÜİK VERİLERİNE GÖRE EN MUTLU İNSANLARIN İLİNDEN GELİYORSUNUZ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Feshane'de gerçekleştirilen Sinop tanıtım günleri etkinliğinin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Arınç, Sinop'a gerek turizm bakımından gerekse geçmişte yaşanan hatıralar bakımından birçok insanın gitmek istediğine inandığını ifade ederek, "Bugün nüfusu 200 bin civarında evet göç var devam ediyor. Ama Sinop kalkınıyor, gelişiyor. TÜİK verilerine göre en mutlu insanların ilinden geliyorsunuz. Demek ki, Sinop'ta yaşayanlar da şu ya da bu sebeple 'ben mutluyum, umutluyum, hayatımdan memnunum' diyorsa ben onların yalancısıyım. Böyle bir kanaat var. O zaman her şey kötü değil demektir. Umutlu olmanın bir anlamı bu. Bu ne zaman gerçekleşti en azından 12 senesine biz sahibiz. Son 12 yıldan beri bu ülkeyi yöneten hükümetimiz çok şeyler yapmıştır. Ondan öncekiler ne yaptı fazla bilmiyorum ama ve yapmaya devam edecektir. Çünkü hükümetimizin Sinop'tan alacağı yok bizim Sinop'a borcumuz var. ve hizmetlerimize inşallah devam edeceğiz. Bunu bir siyasi çekişme olsun diye söylemiyorum." dedi.

SİNOPLULAR ARASINDAKİ HEMŞERİLİK İLİŞKİSİ FEVKALADE GÜÇLÜ

Hemşeri derneklerimizin birleşerek böyle bir faaliyet yapması beni çok mutlu etti. İstanbul'da özellikle bu mekan da özellikle hemşeri derneklerinin yaptığı çalışmalara fırsat buldukça katılıyorum. Böyle bir toplantının özellikle İstanbul'da yapılıyor olmasının önemli sebepleri var. İstanbul 15 milyon nüfusuyla Dünya'nın gözbebeği bizim de yüz akımız. Sinop'un bugünkü nüfusunun neredeyse 3 misline yakın İstanbul'da Sinoplu hemşerilerimiz var. İstanbul'da bazı ilçelerde ve semtlerde yoğunlaşmış Sinoplu hemşerilerimizin nüfusunun 500 bin civarında olduğunu söylüyorlar. Bugün bu tanıtım gününe fırsat bulup koşarak gelenlere bakarsam, Sinoplular arasındaki hemşerilik ilişkisi fevkalade güçlü. Hem İstanbul'daki Sinopluları hem de Sinop'taki dostlarını, arkadaşlarını bir araya getirmişler. İyi bir iş yapmışsınız, faydalı bir iş yapmışsınız." dedi.

HÜKÜMETİMİZİN SİNOP'TAN ALACAĞI YOK BİZİM SİNOP'A BORCUMUZ VAR

Son yıllarda Sinop'u ziyaret edemediğini ve bundan dolayı mahçup olduğunu söyleyen Arınç, "İnşallah ilk fırsatta gitmeyi Sinop'u yeniden görmeyi arzu ederim. Eskiden Sinop'a gitmek çok zordu. Ama her gün olmak üzere İstanbul'dan havayolunun varlığını biliyorum. Artık Türkiye uçuyor. Havayolu ulaşımı gayet güzel oldu. Karayolundan da bölünmüş yollarımızla, köprülerle elbette tünellerle ve diğerleriyle inşallah ulaşımın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ben Sinop'a Turizm bakımından da geçmişte yaşanan hatıralar bakımından da çok insanın gitmek istediğine inanıyorum. Bugün nüfusu 200 bin civarında evet göç var devam ediyor. Ama Sinop kalkınıyor, gelişiyor. TÜİK verilerine göre en mutlu insanların ilinden geliyorsunuz. Demek ki, Sinop'ta yaşayanlar da şu ya da bu sebeple 'ben mutluyum, umutluyum, hayatımdan memnunum' diyorsa ben onların yalancısıyım. Böyle bir kanaat var. O zaman her şey kötü değil demektir. Umutlu olmanın bir anlamı bu. Bu ne zaman gerçekleşti en azından 12 senesine biz sahibiz. Son 12 yıldan beri bu ülkeyi yöneten hükümetimiz çok şeyler yapmıştır. Ondan öncekiler ne yaptı fazla bilmiyorum ama ve yapmaya devam edecektir. Çünkü hükümetimizin Sinop'tan alacağı yok bizim Sinop'a borcumuz var. ve hizmetlerimize inşallah devam edeceğiz. Bunu bir siyasi çekişme olsun diye söylemiyorum." dedi.

SAYIH ALTAY CHP'NİN BAŞARILI GRUP BAŞKAN VEKİLİDİR

Tarihte Sinop'tan çok güçlü siyasetçilerin çıktığını vurgulayan Arınç, "İstiklal mücadelemizde de, Birinci meclisimizde de, İkinci Meclisimizde de. Şuan meclisimizde de çok değerli iki arkadaşımız var. Birisi sayın Altay, CHP'nin başarılı grup başkan vekilidir. Bir diğeri sayın Mehmet Ersoy yine hükümetimizde parlamentoda görevlendirilmiş içişleri komisyonu başkanımızdır. Her ikisini kutluyorum çok başarılı siyasetçilerdir. Böylesine saygın iki milletvekili sahip olduğunuz için sizleri kutluyorum. Geleneği olan bir ilden bahsediyoruz. Bugün yaşayan folklorünüzden tutunuz, tarihiyle, ilmiyle hatta geçmişteki siyasi olaylara tanıklık eden cezaevlerinizle, vesahirenizle Sinop'tan bahsedilir. Dün yapmışsınız Helesa yürüyüşlerini bunlar bile tarihte Sinop'a ait menkıbelerdir, konuşmalardır, sözlerdir." dedi.

SİNOP VALİSİNDEN ARINÇ'A MAKET GEMİ VE FORMA HEDİYE EDİLDİ

Konuşmasının ardından Arınç'a Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından üzerinde fotoğrafının da bulunduğu maket gemi ve adının yazılı olduğu Sinop Spor takım forması hediye edildi. Arınç, açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Feshane'den ayrıldı. Açılışa ayrıca eski Bakanlardan Hayati Yazıcı, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, İstanbul ve Sinop'taki bazı ilçe belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç: Hükümetimizin Sinop'tan Alacağı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement