Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa\'da Açıklaması

"Suriye'de ve Mısır'da biz halkın yanındayız, onlara insani yardım göndereceğiz, orada demokrasiye de dönülmesi, bir an önce bu sıkıntıların giderilmesi için elimizden gelen bütün siyasi desteği vereceğiz" "Dünyanın neresinde bir yolsuzluk, bir kötülük, bir sıkıntı varsa Türkiye onların her zaman yanında olmuştur" "Hamdolsun geldik ve 10 yıldan bu yana bütün bu kötülüklerle hesaplaşıyoruz. Bütün bu kötülük tohumlarını ekenleri yargının önüne çıkarıyoruz ve artık bütün ayrımcılıkları kaldırmış bir ülkede, kardeşçe dostça yaşamanın neşesini, bahtiyarlığını hep beraber yudum yudum içiyoruz" "Allah kısmet ederse önümüzdeki yıl haziranın son günlerinde Türkiye, cumhurbaşkanı seçimini yaşayacak, bu da halka verilen önemli bir değerdir"

28.07.2013 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye'deki iç savaş ve Mısır'daki darbeye ilişkin, "Suriye'de ve Mısır'da biz halkın yanındayız, onlara insani yardım göndereceğiz, orada demokrasiye de dönülmesi, bir an önce bu sıkıntıların giderilmesi için elimizden gelen bütün siyasi desteği vereceğiz" dedi.

Arınç, Manisa Valiliğince Yuntdağı bölgesindeki Ortaköy'de hayırseverlerin desteğiyle düzenlenen "İftar Vakti, Kardeşlik Vakti" programında yaptığı konuşada, ramazan ayının doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar tüm Türkiye'de huzur ve bereket içerisinde yaşandığını ifade etti.

Bütün illerde ve ilçelerde iftar yemeklerinin düzenlendiğini, hatta iftarlardaki birliktelikler yetmediği için insanların birlikte sahur yaptıklarını dile getiren Arınç, şunları şöyle devam etti:

"Bizim insanımız ramazana karşı çok saygılıdır, komşularına daha çok yardım eder, fakirlere, yoksullara daha çok eğilir, daha çok yumuşak olur. Küsler barışır, herkes eşiyle dostuyla adeta yeniden bir sıcaklık yaşar ve bunun neşesini hep birlikte 30 gün boyunca yaşar. Ramazan sonrasında da dileriz ki memleketimizde bu güzellikler devam etsin, sağlık ve mutluluk içerisinde dirlik, düzenlik içerisinde, inşallah ülkemizin geleceğinde hep beraber huzurla yaşayalım."

"Haram aylarda Müslümanlıklarını unuttular"

Arınç, Türkiye ramazanı sulh ve huzur içerisinde geçirirken birçok Müslüman ülkede kardeş kanı döküldüğüne işaret ederek, "Haram aylarda cinayet işleyenler adeta Müslümanlıklarını unuttular, birbirlerinin kanını döküyorlar. 300'e yakın ölü, 5 binden fazla yaralı sadece bir akşamda oluyor. Bunları birbirine düşürenler, cinayet işletenler var. Allah bu fitneyi bizim içimizde barındırmasın,  Allah nifakçılara fırsat vermesin" diye konuştu.

"Kötülük tohumlarını ekenleri yargı önüne çıkarıyoruz"

Türkiye'de de geçmişte benzer acı günlerin yaşandığını, halkın Türk-Kürt, Alevi-Sünni, ilerici-gerici, laik-yobaz, şehirli-köylü, doğulu-batılı şeklinde sunni ayrılıklar sebebiyle birbirine düşürüldüğünü, ülkeye çok büyük kötülükler edildiğini vurgulayar Arınç, şunları söyledi:

"Hamdolsun geldik ve 10 yıldan bu yana bütün bu kötülüklerle hesaplaşıyoruz. Bütün bu kötülük tohumlarını ekenleri yargının önüne çıkarıyoruz ve artık bütün ayrımcılıkları kaldırmış bir ülkede kardeşçe, dostça yaşamanın neşesini, bahtiyarlığını hep beraber yudum yudum içiyoruz. Allah o ülkelere de ramazan neşesini yaşamayı nasip etsin huzur versin. Allah şuur versin, fitne ve fesattan korusun."

"Suriye ve Mısır halkının yanındayız"

Arınç, Suriye ve Mısır halkı için bu mübarek günlerde dua edilmesini isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İftarın açıldığı saatteki dualar makbuldür. Bir de müminin gıyabında yapılan dualar da makbüldür. Biz, Mısır'daki Müslümanlar için dua edeceksek, mutlaka müstecaptır. Allah  karşılığını verecektir. Birbirimiz için dua etmeliyiz, günahsız ağızlarla. Kendimizi için yaptığımız bir tarafa ama karşıdaki dostumuz, kardeşimiz için ne yaparsak o mutlaka çok daha makbuldür. O ülkelere duanın yanında siyasi destek de vereceğiz, onların halkıyla birleşeceğiz. Biz, Mısır halkının yanındayız, mazlum ve mağdur. Darbeyi yapıp sokakta kan dökenlere karşı Suriye'de ve Mısır'da biz halkın yanındayız, onlara insani yardım göndereceğiz, orada demokrasiye dönülmesi, bir an önce bu sıkıntıların giderilmesi için elimizden gelen bütün siyasi desteği vereceğiz. Dünyanın neresinde bir yolsuzluk, bir kötülük, bir sıkıntı varsa Türkiye mağdurların her zaman yanında olmuştur. Somali'den Haiti'ye kadar, Endonezya'dan bir başka ülkeye kadar, zelzele olduğu zaman,  tusunami olduğu zaman, sosyal patlamalar olduğu zaman, Türkiye en büyük yardımı götüren ülke olmuştur."

Mahalli idare ve cumhurbaşkanlığı seçimleri

Türkiye'de gelecek yıl Mart ayından itibaren yeni seçim sürecine girileceğini anımsatan Arınç, mart ayında mahalli idareler, haziran ayı sonunda da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını belirtti.

Arınç, mahalli idareler seçimlerine Manisa'nın yapılan düzenlemeyle birlikte büyükşehir statüsünde gireceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Büyükşehir olunca Manisamızın bu köyleri de bütünşehir oldu, yani şehirle birleşti. Dolayısıyla büyükşehirin bütün imkanları maddi manevi artık Yuntdağımızın köylerine de en üst noktaya kadar ulaşacak. Merkezi planlamalar yapılacak, imarından içmesuyundan, bütün ihtiyaçlarına kadar büyükşehir kendi imkanlarını kullanarak ki bugünkü imkanları yüzde 100'den daha fazla artacak ve bu hizmetleri getirecek. Önümüzdeki seçim, sizin de büyükşehir için oy kullanacağınız bir seçim haline gelecek. En doğrusunu, en hayırlısını siz bilirsiniz, inşalah Manisamız için hayırlı sonuçlar ortaya çıkar, çok daha güzel büyük hizmetler, en kısa zamanda hepimize ulaşır."

Mahalli idareler seçimlerinin hemen ardından cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağına değinen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şunları kaydetti:

"İlk defa Türkiye'de halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilecek. Allah kısmet ederse önümüzdeki yıl haziranın son günlerinde Türkiye, cumhurbaşkanı seçimini yaşayacak. Bu da halka verilen önemli bir değerdir. Eskiden parlamentoda seçilen cumhurbaşkanlarımızı, artık halkımız seçecek. Artık Büyük Sümbüller'inden Avgan'ına, Asmacık'ından Pelitalanı'na herkes cumhurbaşkanlığı için oy kullanacak. Ne kadar güzel. İnşallah bu seçimi de hakkıyla layıkıyla ve en güzel şekliyle yapmak hepimize kısmet olsun."

- Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement