Başbakan Yardımcısı Arınç : Şoförler ve Konsolosluk Çalışanları Can Güvenliği Anlamında Güvenli... - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Arınç : Şoförler ve Konsolosluk Çalışanları Can Güvenliği Anlamında Güvenli...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Musul'da kaçırılan Başkonsolosluk çalışanlarının kurtarılmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirti.

13.06.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Musul'da kaçırılan Başkonsolosluk çalışanlarının kurtarılmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirti. Hem şoförlerin ve Başkonsolosluk görevlilerinin can emniyeti anlamında güvenli bir yerde olduklarını belirten Arınç, "Kendileri ile zaman zaman telefon irtibatı sağlanabiliyor" dedi.

-SAADECE TELEVİZYONLAR-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT'nin ev sahipliğinde televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya geldi ve sorularını sohbet üslubuyla uzun uzun yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arınç, son birkaç gündür Türkiye olarak Musul'da yaşanan olaylara odaklandıklarını söyledi.

Musul Başkonsolosluk çalışanlarının rehin alınmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Arınç, "Bir an evvel Türkiye'ye sağ salim ulaştırılmasını ümit ediyoruz. Bu konu hakkında herkes tepkisini gösterdi. Memnuniyet verici olan şudur, böyle bir olayda Türkiye'de milli bir refleks oluştu. Biz kendi iç meselelerimizde çoğu zaman kavga ediyoruz, birbirimizi suçluyoruz hatta bu olaylar üzerinden bazen siyasi çıkar elde etmek adına biraz ileriye de gidebiliyoruz. Bunu sadece muhalefet adına söylemiyorum, iktidar partileri de bu tür olayları belli açılardan eleştirebiliyor. Musul Başkonsolosluğunun işgal edilmesi konusunda ana muhalefet partisi de, muhalefet partisi MHP ve HDP de çok sorumlu açıklamalarda bulundular. Bu memnuniyet vericidir" dedi.

-"MÜJDE YOK, OLUMLU GELİŞMELERİN YAŞANDIĞINI BİLİYORUZ..."-

CHP'nin Musul olayının ardından Başbakan Erdoğan hakkında verdiği önerge ve gensoruyu çektiğini belirten Başbakan Yardımcısı Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sabah itibariyle, sizlere müjdeli haberim yok. Sabah itibarıyla bir görüşme yaptım. Olumlu gelişmelerin yaşandığını biliyoruz. Çok dikkat isteyen bir sürecin içerisindeyiz. Bu süreci aksatmamak için, olumsuz bir noktaya dönüştürmemek için, Dışişleri Bakanlığımız da, hükûmetimiz de, bölgede işbirliği yapılan devletlerde yönetimleri de çok hassas davranmak zorunda. Çünkü konsolosluk görevlilerini belli bir yerde zorunlu ikamete tabi tutan örgütün ismini biliyoruz. Yaptıklarını, amaçlarını az çok biliyoruz. En azından son 10 yıllık periyotta bölge için ne anlam ifade ettiğini biliyoruz. Böyle bir örgütle yurttaşlarımız kurtarma noktasında gayret gösteren Türkiye'nin çabalarını sekteye uğratmamak gerekir."

-"HASSAS OLMALIYIZ"-

"Hassas olmalıyız. İnşallah ümit ediyorum çok kısa süre içerisinde bugün hayırlı bir haberi alabilecek noktadayız. Kırılganlık devam edebilir. Çünkü karşımızda bir devletle, bir hükümetle konuşmak görüşmek veya bir çaba harcamalarını istemek durumunda değiliz. Karşımızdaki örgüt bellidir. Bu örgütü etkileyebilecek unsurları en iyi şekilde çok hassa biçimde devrede olması gerekir. Bir hükümet ne yapması gerekiyorsa, istihbarat örgütleriyle, güvenlik güçleriyle, Dışişleri Bakanlığıyla civar ülkelerin yönetimleriyle ne yapması gerekiyorsa fazlasını yapıyor. İnşallah ümit ediyorum ki Bugün Cuma'nın güzelliğinde kardeşlerimizi kucaklamak ve onların kurtulduklarını en azından salimen güvenli bir yerde Türkiye'ye doğru yola çıktıklarını duyabiliriz."

-"GÖREVLİLERİ CAN EMNİYETİ ANLAMINDA GÜVENLİ BİR YERDEDİRLER"-

"Sayıları 30 civarında olan şoförlerimizde bir şekilde örgütün veya örgütlerin, o bölgede ellerindeki gücü bir şekilde kullanmak isteyen bir takım örgütsel yönetimlerin elinde bulunuyor. Bunlarla ilgili fidye konusu ayrıdır. Şoförlerimizin emin bir yerde olduklarını biliyoruz. Serbest bırakıldıkları noktasında bazı açıklamalar var buna katılmam mümkün değil. Bir yerden Türkiye'ye doğru veya endi araçlarını alıp Türkiye'ye dönebilecekleri notada değildir. Şoförler ve Konsolosluk görevlileri can emniyeti anlamında güvenli bir yerdedirler. Kendileri ile zaman zaman telefon irtibatı sağlanabiliyor. bu açıdan sevinçliyiz. En azından nerde olduklarını nasıl olduklarını bilebilecek durumdayız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Arınç : Şoförler ve Konsolosluk Çalışanları Can Güvenliği Anlamında Güvenli... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement