Başbakan Yardımcısı Atalay İzmir'de - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Atalay İzmir'de

Beşir Atalay: "Bugün haberlere şöyle bir şey düştü, 'Cumhurbaşkanlığından sonra başbakan olunmaz' gibi... Herhalde birileri ortalıkta yanlış anlam, cümle bulunca onu kullanmak istedi diyelim artık. Onu, düzeltmek istiyorum.

04.05.2014 21:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kanal 24'te katıldığı bir televizyon programındaki açıklamalarıyla ilgili "Cumhurbaşkanlığından sonra başbakan olunmaz" başlıklı haberlerin yayınlandığını belirterek, "Benim maksadım, onların anladığının tam tersidir, zıttıdır. Bizim alternatifler içinde şayet Başbakanımız cumhurbaşkanı adayı olursa, benim kendi arzum, düşüncem, o zaman Cumhurbaşkanımızın tekrar partisinin başına dönmesi ve bu şekilde partimizin de güçlü şekilde yürümesidir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın nişan törenine katılmak üzere İzmir'e gelen Atalay, AA muhabirine, Kanal 24'te katıldığı bir televizyon programındaki açıklamalarının, söylemek istediğinin tam tersi olarak haberlere yansıtıldığını belirtti.

-"Benim maksadım, onların anladığının tam tersidir, zıttıdır"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birlikteliğinin, kendilerine her zaman güç verdiğini vurgulayan Atalay, şunları söyledi:

"(Cumhurbaşkanı olduktan sonra başbakanlığa gelmek nasıl olabilir) gibi şeyler, bizim için geçerli değildir. Kutlu bir misyon ve hareket yürütüyoruz. Bu hareketin devamı önemlidir. Cumhurbaşkanı da  zaten "Kendi başıma gelmedim, bir siyasi hareketin içinden geldim" dedi. Dolayısıyla yine o siyasi harekete dönmüş olacak. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığı, tekrar başbakanlığa gelişine engel gibi bir anlayış çıkmaması lazım. Bizim ortamımızda ve ilişkilerimizde bunların engel teşkil etmeyeceği, aksine büyük fedakarlık ve samimiyet içerisinde bu değişimlerin çok normal olacağını kast etmiştim. Bugün haberlere şöyle bir şey düştü, 'Cumhurbaşkanlığından sonra başbakan olunmaz' gibi...  Herhalde birileri ortalıkta yanlış anlam, cümle bulunca onu kullanmak istedi diyelim artık. Onu, düzeltmek istiyorum. Benim maksadım, onların anladığının tam tersidir, zıttıdır."

AK Parti olarak cumhurbaşkanı adaylarını belirlemek için çok yoğun çalıştıklarını dile getiren Atalay, daha kararın verilmediğini, hafta sonu parti grubunun Afyonkarahisar'da toplanacağını, Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın da ikili görüşmeleri olduğunu, tüm istişareler sonucunda karara varılacağını anlattı.

-"Cumhurbaşkanımızın gelip partimizde başbakan olarak devamını arzu etmiş oluyoruz"

Atalay, aday belirlemekte acele ve telaşları olmadığını, muhalefet kesiminde de bir hareketlilik bulunmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Gayet bizim alternatifler içinde şayet Başbakanımız cumhurbaşkanı adayı olursa, benim kendi arzum, düşüncem, o zaman Cumhurbaşkanımızın tekrar partisinin başına dönmesi ve bu şekilde partimizin de güçlü şekilde yürümesidir. Çünkü 2015 seçimi için buna çok ihtiyacımız da var. Bu, kendimin teklifidir. Basına düşenin aksine, Cumhurbaşkanımızın gelip partimizde başbakan olarak devamını arzu etmiş oluyoruz. kastımız odur, düzeltmemiz de bu yöndedir." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Atalay İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement