Başbakan Yardımcısı Atalay Kırıkkale'de - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Atalay Kırıkkale'de

Başbakan Yardımcısı Atalay Kırıkkale\'de

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Nevruz’u siyasi konular içinde yolundan, esas amacından saptırmamalarını da diliyorum” dedi.

20.03.2014 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Nevruz'u siyasi konular içinde yolundan, esas amacından saptırmamalarını da diliyorum" dedi.

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi'nde düzenlenen bir istişare toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, toplantı sonrasında gazetecilerin Nevruz Bayramı kutlamaları ile ilgili görüşlerini sorması üzerine, "Yeşillikler, çiçekler ancak Türkiye'de biz devlet olarak Nevruz'u kutluyoruz. Ancak maalesef Güneydoğu'da BDP falan biraz bunu Nevruz'u kutlanma anlamından çıkarıp siyasileştiriyorlar" dedi.

Nevruz'un bir bahar bayramı olduğunu ifade eden Atalay, "Bu geniş coğrafyada Nevruz Bayramı kutlanır. Nevruz'un en yoğun kutlandığı yerler Türkmenistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türk dünyasıdır, Orta Asya'dır. Orada Cumhurbaşkanlarından başlayıp, öyle törenler yapılır ki Nevruz en büyük bayramdır. Ama sevinç bayramı, folklor, baharın gelişi. Yeşillikler, çiçekler ancak Türkiye'de biz devlet olarak Nevruz'u kutluyoruz. Ancak maalesef Güneydoğu'da BDP falan biraz bunu Nevruz'u kutlanma anlamından çıkarıp siyasileştiriyorlar. Halbuki Nevruz bir bahar bayramıdır. Dünkü gezilerimde de o mesajı verdim. Güzel bayramı bari lekelemeyin dedim. Yani bunu siyasi motifler içine almayın, ben oralarda sokakta, cadde de rahat konuşurum. Şırnak'ta miting yaptım. Cizre'de caddelerde esnafla görüştüm. Van'da toplantılar yaptım. Hep şu mesajı verdik, bu seçim önemli herkes siyaset yapsın. Kimse, şiddete sığınmasın, şiddetin gölgesinde siyaset yapmasın. Bizim hedefimiz, çözüm sürecinin de hedefi de Türkiye'de terörü, şiddeti bitirmek ve siyaset alanını açmak. Sorunu olan herkes gelsin siyaset yapsın. ve herkes üslubuna dikkat etsin dedim. Çözüm sürecini zehirleyici üslubu terk etsinler. Seçim döneminde tabi BDP'nin o bölgede iyi sınav vermediğini de gördüm. Özellikle Van'da falan AK Parti zaten orada bir AK Parti bir de BDP var. Biz onunla yarışıyoruz. Orada bizim arkadaşlarımızı rahatsız edici konvoyu taşlama gibi hadiseler olmuş onları da uyardım. Bu bir sınavdır. Hani demokrasi diyorsunuz, işte demokrasinin en önemli platformu seçimi yaşıyoruz. Herkes samimiyetini burada ortaya koysun. Eğer sen orada yine tedhişin, şiddetin gölgesine sığınarak siyaset yaparsan o zaman senin samimiyetin diye bir şey kalmaz. Dolayısıyla çözüm süreci ortamında ilk seçimdir bu ve BDP'yi de aynı zamanda çok yakından gözlüyoruz ve bu konuda samimiyetini göreceğiz. Orada da bu mesajları verdim. Şunu da söyledim, o üsluplarla süreci zehirlemesinler hükümet olarak biz inşallah şiddeti, terörü bitirmeye kararlıyız. Bu Nevruz'un da dilerim o ortamda, bahar bayramı olarak geçmesi. Bütün vatandaşlarımızın da Nevruz Bayramını kutluyoruz. Nevruz bizim bayramımız. Oralarda Nevruz'u siyasi konular içinde yolundan esas amacından saptırmamalarını da diliyorum. Çok tedbirliyiz, dikkatliyiz, izliyoruz" şeklinde konuştu. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Atalay Kırıkkale'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalova'da AK Parti teşkilatı tarafından iftar programı düzenlendi
    13:19 Yalova'da AK Parti teşkilatı tarafından iftar programı düzenlendi

    Yalova'nın Altınova ilçesinde, AK Parti teşkilatı tarafından Hürriyet Mahallesi'nde iftar programı düzenlendi. Programa AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Altınova İlçe Başkanı Metin Bülbül ve Altınova Belediye Başkan adayı Regaip Ahmet Özyiğit'in de aralarında olduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. İftarın ardından dua edildi.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projeleri ve yatırımları artırarak Kocasinan'ı daha ileri noktalara taşıyacak
    13:16 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projeleri ve yatırımları artırarak Kocasinan'ı daha ileri noktalara taşıyacak

    Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan'ı hak ettiği şekilde daha ileri noktalara taşımak için yoğun gayret sarf ettiklerini belirterek, 'Kocasinan'da yaşamak ayrıcalıklıdır' dedirtene kadar projeleri ve yatırımları artırarak devam edeceklerini söyledi.

  • BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu
    13:09 BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur ilçesinde partililerle bir araya geldi. Çakır, Anamur Belediye Başkan adayları Mustafa Kemal Aslan'a destek istedi ve kendisinin de Aslan'ın kefillerinden biri olduğunu belirtti. Aslan ise Çakır'a ziyareti ve desteği için teşekkür etti.

  • Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi
    13:09 Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi

    Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde düzenlediği iftar programında mahalle sakinleri ile iftar yaptı. Alp, iftar sonrası vatandaşlarla bir araya gelerek mahallenin sorunlarını dinledi ve destek istedi.

  • Saratlı Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, Maaşını Öğrencilere Dağıtacağını Açıkladı
    13:09 Saratlı Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, Maaşını Öğrencilere Dağıtacağını Açıkladı

    Saratlı beldesinin SOL Parti Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, belediyeden maaş almayacağını ve maaşını eşit olarak öğrencilere dağıtacağını söyledi. SOL Parti mitinginde konuşan Kaplan, adaletli ve eşitlikçi bir yönetim anlayışıyla hizmet etmek istediğini vurguladı.

  • Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor
    13:08 Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor

    Karaman'da bulunan 57 mahallede, 31'i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, şehir merkezindeki muhtar adayı sayısının önceki seçime göre arttığını belirtti. Kadın adayların sayısının da arttığı belirtilirken, en çok adayın bulunduğu mahalle Ahmet Yesevi Mahallesi olarak açıklandı.

  • DEAŞ Terör Örgütüyle Bağlantılı 15 Şahıs Yakalandı
    13:06 DEAŞ Terör Örgütüyle Bağlantılı 15 Şahıs Yakalandı

    Bolu merkezli Sakarya ve Ankara'da düzenlenen 'BOZDOĞAN-17' adlı operasyonda DEAŞ terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen 15 şahıs yakalandı. Operasyonlar sonucunda suç unsurları ele geçirildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa mitingi için kente geldi
    13:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa mitingi için kente geldi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitingi için kente geldi. Erdoğan'ı karşılamak üzere Bursa Valisi, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti İl Başkanı hazır bulundu. Erdoğan, halkı selamlayıp hediye dağıttıktan sonra miting için Gökdere'ye geçti.

  • Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti
    13:02 Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'u ziyaret etti. Babacan, partisinin il başkanı ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı ve partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce açıkladıklarını ve belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladıklarını belirtti. Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor
    13:02 Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor

    Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmaların yarısı tamamlandı. Yapımı tamamlanan daireleri ve örnek daireyi hak sahipleri Başkan Yıldırım ile yerinde inceledi.

  • İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü
    13:00 İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü

    Seferihisar'da CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin'in düzenlediği ilk seçim mitingi binlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

  • Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi
    12:58 Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kayseri'de alkollü mekan olmamasını eleştirmesi Kayserili vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.


Advertisement