Başbakan Yardımcısı Babacan: (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Babacan: (2)

BİRLEŞMİŞ Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ülkelerin büyümesi ve güçlenmesinin özel sektörden geçtiğini belirterek, "Özel sektörün geleceğe güveni yoksa, eğer özel sektör daha fazla eleman istihdam etme konusunda endişe ediyorsa büyüme ve işsizlik hedefleri beklediğimiz gibi gerçekleşmez" dedi.

20.04.2015 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİRLEŞMİŞ Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ülkelerin büyümesi ve güçlenmesinin özel sektörden geçtiğini belirterek, "Özel sektörün geleceğe güveni yoksa, eğer özel sektör daha fazla eleman istihdam etme konusunda endişe ediyorsa büyüme ve işsizlik hedefleri beklediğimiz gibi gerçekleşmez" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi'nin düzenlediği "Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı" konulu yüksek düzeyli toplantıda yaptığı konuşmada, dönem başkanı olarak Türkiye'nin G-20'deki öncelikleri ve kalkınma perspektifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin G-20 önceliklerini kapsayıcılık, uygulama ve büyüme için yatırım olarak formüle ettiklerini ifade eden Babacan, bu hedefleri hem uluslararası alanda hem de Türkiye özelinde takip ettiklerini vurguladı.

Yerel anlamda toplumun tüm katmanlarının büyüme ve refahtan payını almasını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Babacan, bu anlamda küçük ve orta ölçekli işletmelere özel önem verdiklerini kaydetti.

Birçok ülkede istihdamın büyük bir bölümünü küçük ve orta ölçekli işletmelerin sağladığını hatırlatan Babacan, işsizliğin azaltılması için bu işletmelerin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı.

Babacan, Türkiye'nin G-20'deki önceliklerinden birinin de reform sözlerinin uygulamaya geçirilmesi olduğunu ve G-20 ülkelerinin binden fazla konuda yapısal reform konusunda taahhütte bulunduğunu belirterek, "Bu reform sözlerinin yerine getirilmesi durumunda IMF ve OECD tahminlerine göre 2018'de küresel büyüme oranı şu anda tahmin edilenin yüzde 2 üstünde gerçekleşebilir" dedi.

G-20 olarak sürdürülebilir ve dengeli bir büyümeyi hedeflediklerini ifade eden Babacan, Türkiye'nin, bu hedefin az gelişmiş ülkeleri de kapsamasına büyük önem verdiğini anlattı.

Özel sektör yatırımları

Ali Babacan, küresel kalkınma gündemi ile G-20 gündeminin birçok noktada kesiştiğinin görüldüğüne de dikkati çekerek, Türkiye'nin bu yıl gündeme "kalkınmada özel sektörün rolü" konulu yeni bir unsur eklediğini söyledi.

"Yatırım ortamının geliştirilmesi ve ülkelerimizde yatırım yapmayı kolaylaştırmak kritik önemde" diyen Babacan, büyümenin ve güçlenmenin özel sektörden geçtiğini dile getirdi.

Babacan, "Mali politikaların ne kadar gevşek olduğu ya da Merkez Bankası'nın ne kadar para bastığından bağımsız olarak, eğer özel sektörün geleceğe güveni yoksa, eğer özel sektör daha fazla eleman istihdam etme konusunda endişe ediyorsa büyüme ve işsizlik hedefleri beklediğimiz gibi gerçekleşmez" dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, insani krizlerin de kalkınma hedefleri üzerinde olumsuz etkileri olduğunu kaydederek, güncel yaklaşımın uzun süreli krizlerde başarısız olduğunun görüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin, bu sorunu Suriye krizinde çok yakından gördüğünü anlatan Babacan, "İnsani kriz zamanlarında gelişmiş ülkeler, kaynaklarını bu kriz bölgelerindeki kalkınma bütçelerine kaydırmalılar" diye konuştu.

Babacan, gelecek yıl Türkiye'de düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'nde, insani krizlerin finanse edilmesi için Türkiye'nin öneriler sunacağını sözlerine ekledi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Babacan: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement