Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Cumhurbaşkanlığı Konusu Önümüzde Rahat Bir Çalışma - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Cumhurbaşkanlığı Konusu Önümüzde Rahat Bir Çalışma

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Cumhurbaşkanlığı Konusu Önümüzde Rahat Bir Çalışma

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "(Cumhurbaşkanlığı seçimleri) Cumhurbaşkanlığı konusu önümüzde rahat bir çalışma bizim için.

24.04.2014 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,

"(Cumhurbaşkanlığı seçimleri) Cumhurbaşkanlığı konusu önümüzde rahat bir çalışma bizim için. Burada dışarıdan görüldüğü gibi veya bazen sanıldığı gibi hiçbir yerde bir kriz yok"

"(Erdoğan'ın 1915 mesajı) 100. yıla giderken bu sorunları kökten çözelim mesajıdır o. Acılar üzerine hiç kimse gelecek inşa edemez. Varsa bu sorunları gidermek lazım. Türkiye'nin önünde uluslar arası alanda her sene yenilenen bir sorundu. Bunları tabi temizlememiz lazım. Dünkü atılan adım da çok değerlidir"

Haber: Taner YENER Haber-Kamera: Özgür ARSLAN - İSTANBUL DHA

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Cesaretimiz tabii daha da arttı. Cumhurbaşkanlığı konusu önümüzde rahat bir çalışma bizim. Çok iyi bir istişare mekanizması. Hiçbir zorluk yok. Kendi istişare mekanizmalarımız içinde biz bunu olgunlaştırıyoruz. Giderek olgunlaşıyor. Kendi içimizde değerlendirmeler var bütün teşkilatlarımızla hatta bütün kongre delegeleriyle değerlendirmeler yapılacak. Dışarıda görüldüğü gibi yani bazen sanıldığı gibi hiçbir yerde bir kriz, sorun yok çok rahat yürüyor onu ifade edebilirim." dedi.

Beşiktaş Yıldız Parkı içindeki Malta Köşkü'nde AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Siyasetin Mihenk Taşı Seçimler ve 30 Mart' konulu çalıştaya, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE Başkanı İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Başbakan Baş Danışmanı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu parti temsilcileri, akademisyen, gazeteci, yazar ve araştırma şirketi temsilcileri katıldı.

"SİYASET DIŞI FAKTÖRLERİN EN FAZLA ROL ALDIĞI BİR SEÇİM OLDU"

Çalıştay öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti'nin 12 yıl içinde 5 seçim, 2 referandum yaşadığını belirterek, "Bu seçimle 8 oldu. Mukayese ettiğimizde sanki birçok açıdan en zor seçim diye niteleleyebiliriz bunu. Yani kendine hasları çok olan bir seçim. Kendine hasları dediğimizde mesela ittifaklar konusu en belirgin bu seçimde oldu. Hiç bir araya gelemeyecekler bir araya geldi. Hele yerel düzeyde baktığınızda bazı illerde ilçelerde gerçekten çok tuhaf diyebileceğimiz ittifaklar oldu. Siyaset dışı faktörlerin en fazla rol aldığı bir seçim oldu. Belki siyasi partilerden daha çok çalıştı o mekanizmalar. Bu seçimin temel özelliklerinden birisiydi." dedi.

"LAFA DEĞİL İCRAATA BAKARIMö

Beşir Atalay, seçim kampanyalarının iyi analiz edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Doğrusu kampanyalarda ipuçlarını yakaladılar. Köşelerinde yazdılar. Ama akademik ortamlarda da bu kampanyaların değerlendirilmesi lazım. Biz AK Parti olarak dört dörtlük bir kampanya yürüttük bu seçimde. 5 seçim, 2 referanduma baktığımızda en temiz, çizgileri iyi belirlenmiş ve bütün ayrıntılarıyla daha iyi yönetilmiş bir kampanyamız var bizim. Pırıl pırıl bir kampanya diyebilirim. Çok disiplinli ve olgunlaşmış bir kampanya sebebi şu biz parti olarak çok tecrübeli olduk seçim kampanyaları için ekiplerimiz ve bütün birimlerimiz. Hem de bizimle çalışan profesyonel kuruluşlar da bizi daha iyi anlar oldu. İcraatla başladık mesela. 'Lafa değil icraata bakarım' meseli. Zaten o toplumu teslim alıyor. Siz çok somutun üstünde gidiyorsunuz ve iktidar partisi olarak yapmanız gereken en önemli vurguyu yapıyorsunuz. Tüm bunlar tabi çok iyi çalışıldı. Kampanyamızın hiçbir boyutunu eksik bırakmadık. 24 saat çalışırız biz. Hangi mitinglerde hangi lider ne söylüyor. Genel başkanımızın mitingleri. Hangi sözlerine müdahale etmeliyiz. Akşamları kendisine bir rapor veririz. Beklentilerimizi sunarız. Bazen mitinge gitmeden önce evine gider 'bugünkü mitingde şu konular' deriz ve oda genelde uyar. " dedi.

"2011 SEÇİMİNDEN BERİ YÜZDE 50 BANDINDA DEVAM EDİYORUZö

Atalay, vatandaşın nabzını iyi tutmanın çok önemli olduğunu belirterek, seçim dönemi kendilerinin aylık gündemlerini haftalığa indirdiklerini söyleyerek, "Seçimin başlangıcında bütün illeri ayrı çalıştık. Sonra kritik iller tekrar mart ortasında çalışıldı. 81 il 121 bin denekli seçime başlarken çok geniş, AK Parti dönemindeki en geniş örneklemle araştırmayı burda yaptık o verilerle kampanyamızın diğer kısımlarının dizaynını yapmaya çalıştık. Bu sonuçlara baktığınızda biz zaten şu anda çalışıyoruz. Tekrar seçmen tutumunun gerekçelerini öğrenmek için şu anda alanda geniş kapsamlı bir çalışma var. 40 ile uzmanlar gitti, sosyal bilimciler gitti. Onlar illerden görüşmelerle bize kanaatler getirecekler. Şu anda seçim sonuçları analizimiz çıktı. Sonuçlara baktığımızda tabii bu AK Parti açısından büyük bir başarıdır, büyük bir zaferdir. Burada bazen değerlendirmeler oluyor. 'AK Parti'nin oyu düştü' gibi falan öyle değil. 2011 seçiminden beri yüzde 50 bandında devam ediyoruz biz. Bazen bir iki puan üstüne çıkar bazen aşağıya iner. Bu seçimin bize verdiği en olumlu mesaj Türkiye'nin her tarafında yine en güçlü partiyiz, tam bir Türkiye partisiyiz. Her kesimden, her şehirden her bölgeden oy alan bir partiyiz. Güneydoğu'ya baktığımızda çözüm sürecinin ne kadar önemli olduğunu bir daha gördük. Bölgede vatandaşlarımız terör ve şiddet yerine siyasetin içinde sorunları dile getirmenin ne kadar daha güzel, önemli, anlamlı olduğunu gördüler" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI KONUSU ÖNÜMÜZDE RAHAT BİR ÇALIŞMA BİZİMö

Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Atalay, "Cesaretimiz tabii daha da arttı. Cumhurbaşkanlığı konusu önümüzde rahat bir çalışma bizim. Çok iyi bir istişare mekanizması. Hiçbir zorluk yok. Kendi istişare mekanizmalarımız içinde biz bunu olgunlaştırıyoruz. Giderek olgunlaşıyor. Kendi içimizde değerlendirmeler var bütün teşkilatlarımızla hatta bütün kongre delegeleriyle değerlendirmeler yapılacak. Dışarıda görüldüğü gibi yani bazen sanıldığı gibi hiçbir yerde bir kriz, sorun yok çok rahat yürüyor onu ifade edebilirim." dedi. Atalay, çözüm süreciyle ilgili analiz ve değerlendirmelerinin olduğunu, geçen hafta ilgililerle bir araya gelerek kapsamlı bir analiz çalışması yaptıklarını vurgulayarak, "En küçük bir tereddütümüz yok nasıl bugüne kadar getirdiysek bundan sonra da onu iyi şekilde planlayacağız" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ ERMENİSTAN'A GİTTİ BAŞKA ADIMLAR ATILDI AMA SONRA KESİLMELER OLDU"

Atalay, Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı yeni bir konunun olduğunu belirterek şunları söyledi:

"100 yıllık önümüzde bir sorun. O konuda çok ileri bir açıklama. İleri bir adım atıldı bu çok önemlidir bunların hepsi milletin bize verdiği yeni destekle yeni güçle oluyor. Milletin güveni olduğunda Türkiye'nin en kronik sorunlarını bile cesaretle omuzluyorsunuz. Çözüm süreci bunlardan biriydi şu anda dünkü sayın Başbakanımızın açıklaması yine bunlardan birisi. 100. yıla doğru giderken bu sorunları artık kökten çözelim mesajıdır bu. Acılar üzerine hiç kimse gelecek inşa edemez. Varsa bunları çözmek, gidermek lazım. Türkiye geçmişte bu konuda adımlar attı Cumhurbaşkanımız Ermenistan'a gitti başka adımlar atıldı ama sonra kesilmeler oldu. Türkiye'nin önünde uluslararası alanda her sene yenilen, her sene 24 Nisan gelirken ortaya çıkan bir sorun. Bunları artık temizlememiz lazım. Dünkü adım bu açıdan da değerlidir."

"MİLLETİMİZ 45,5 GİBİ NET BİR SONUCU AK PARTİYE HEDİYE ETMİŞTİR "

"1394 BELEDİYENİN 823 TANESİNİ AK PARTİ ADAYLARI KAZANMIŞTIR"

30 Mart'taki seçimlerde kazanılan belediyelere bakıldığında AK Parti'nin rakiplerine açık ara fark attığını belirten Erdem, "1394 belediyenin 823 tanesini AK Parti adayları kazanmıştır. Yani, toplam belediyelerin yüzde 59'unu AK Parti almıştır. AK Parti 81 vilayetin 48'inde birinci parti, 29'un da ikinci parti, sadece 4'ünde üçüncü parti olmuştur. 7 coğrafi bölgenin 6'sında AK Parti birinci parti olmuştur. Sadece 1500 oy farkı ile ikinci olduk. Şu görülmüştür ki, Türkiye'de sandık dışı formül arayanlar her zaman kaybetmeye mahkumdur. Bu sonuçlardan sonra, vesayetin son kaleleri de büyük darbe almış, siyasal değişimin tek adresinin sandık olduğu tescillenmiştir. " diye konuştu.

"AK PARTİ'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYININ KİM OLACAĞI YÖNÜNDEDİR"

Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Erdem, "30 Mart seçim sonuçlarından sonra kamuoyundaki tartışma konusu hangi partinin kimi Cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceği değil, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündedir. ve adayın ilk turda yüzde kaç oy alacağı üzerine değerlendirmeler yapılmaktadır. " dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Cumhurbaşkanlığı Konusu Önümüzde Rahat Bir Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Yeşilyurt'ta Orman Haftası Kutlamaları: Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıtıldı
    14:43 Tokat Yeşilyurt'ta Orman Haftası Kutlamaları: Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara çam, sedir, badem ve ıhlamur türlerinden oluşan 350 adet fidan ücretsiz olarak dağıtıldı. Fidan dağıtımına Yeşilyurt Kaymakam Vekili Murathan Cebeci de katıldı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu
    14:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Çolakbayrakdar, her mahalle için ayrı projeler geliştirdiklerini ve bunları imkanlar ölçüsünde hayata geçirdiklerini belirtti. İlçenin her cadde ve sokağında çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çolakbayrakdar, Kocasinan'ın gelecekte insanların yaşamak için can atacakları bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Programa MHP ve AK Parti ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

  • Otizmli Öğrenciler Atlar ile Terapi Alıyor
    14:42 Otizmli Öğrenciler Atlar ile Terapi Alıyor

    Kırıkkale'de otizmli öğrenciler, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda bulunan özel bir at çiftliğinde atlar ile terapi alarak kendilerini geliştiriyor. Proje kapsamında misafir edilen öğrenciler, binicilik eğitimi alarak fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan gelişim sağlıyor. Veliler ise çocuklarının mutluluğunun her şeye bedel olduğunu belirtiyor.

  • Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu
    14:40 Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi'nde yaşayan Down Sendromlu Bilal Büyük, yerel seçimler öncesi muhtar adayı olamamasına rağmen mahallelinin gönüllü muhtarı oldu. Bilal'in seçim çalışmalarına başlamasıyla birlikte mahalle halkı da ona tam destek veriyor. Bilal'in en büyük projesi ise iş ve ekmek vermek.

  • Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor
    14:40 Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kıyıya vuran erkek cesedinin kimlik tespiti için çalışma başlatıldı. Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin personelinden birine ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği, kaybolan personelin yakınlarından alınan DNA örnekleriyle tespit edilecek.

  • Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı
    14:40 Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı

    Bölgesel Amatör Lig temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü'nün taraftar grubu olan Belekoma Tayfa, Ramazan ayında güzel bir projeye imza atarak, ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı. Bilecik'in en büyük sivil toplum örgütü olan grup, aralarında topladıkları paralarla 1 haftalık kısa bir süre içerisinde 120 Ramazan kolisi aldı. Grup üyeleri, daha önceden belirledikleri ihtiyacı sahibi 120 haneye kendi imkanları ile dağıttı. Belekoma Tayfa Tribün Lideri Mert Pekcan, tüm grup üyelerine teşekkür ederek, 'Kendi imkanlarımızla aldığımız yardım kolilerini 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' şiarıyla başlattığımız organizasyon sonucunda 120 hanemize dağıtmış bulunuyoruz, herkesin bilmesini isteriz ki Bilecikspor'umuz var olduğu sürece bu şehrin en büyük sivil toplum örgütü olan Belekoma Tayfa olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen çorbada benimde tuzum olsun diyen değerli hemşerilerimize ve üniversitemiz bünyesinde bulunan taraftar gruplarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz' dedi.

  • Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    14:40 Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen 'Seçim Güvenliği ve Genel Değerlendirme' toplantısında, seçim öncesi, sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü. Toplantıya, birim amirleri ve rütbeli personel katıldı.

  • Kayseri'deki Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 Öğrenciye Ücretsiz Hizmet Sunuyor
    14:39 Kayseri'deki Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 Öğrenciye Ücretsiz Hizmet Sunuyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet sunan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 öğrenciye ücretsiz eğitim ve tedavi hizmeti veriyor. Merkez, engelli bireylerin bağımsız, üreten ve ayakları üzerinde durabilen bireyler olmasını sağlamak amacıyla 4 bin metrekare kapalı alanda kuruldu. Merkezde çok amaçlı konferans salonu, kütüphane, spor salonu, yüzme ve hidroterapi havuzu gibi yapılar bulunuyor.

  • İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde
    14:38 İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde

    İsmailağa Cemaati'nde yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. İsmailağa hocalarından Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri, 'Mahmut Efendi, Cübbeli Ahmet hakkında Allah ile görüştü' şeklinde oldu.


Advertisement