Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat\'ta

Bozdağ: "Biz cumhurbaşkanlığı seçimlerini kriz olmaktan çıkardık ve halka cumhurbaşkanını seçme yetkisi verdik" "Artık Ankara'nın odalarında, siyasetin başka tür mahfillerinde veyahut vesayet...

16.10.2013 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Biz cumhurbaşkanlığı seçimlerini kriz olmaktan çıkardık ve halka cumhurbaşkanını seçme yetkisi verdik" dedi.

Bozdağ, AK Parti Yenifakılı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. İkindi namazını Çarşı Camisi'nde kıldıktan sonra teşkilat binası önünde partililere seslenen Bozdağ, Türkiye'nin büyük bir değişim içerisinde olduğunu, her alanda gıpta edilecek başarılara imza atıldığını söyledi.

Türkiye'nin dış dünyada artık sözü dinlenilen ve ne söylediği, ne yaptığı uluslararası topluluk tarafından dikkatle takip edilen bir ülke haline geldiğine dikkati çeken Bozdağ, "Dün Türkiye'nin ne dediğinin, ne yaptığının fazla bir önemi yoktu belki ama 11 yıllık süre içinde ortaya konulan icraatların sonucu Türkiye hem bölgesinde hem de dünyada küresel bir aktör haline gelmiştir. Pek çok sorun aşılmıştır, daha yapacağımız çok şey var. Hizmetlerimizi daha güzel, zamanında ve etkin bir şekilde yaparak vazifemizi yerine getirmeye çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Gelecek yıl ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını hatırlatan Bozdağ, bundan sonra cumhurbaşkanını halkın seçeceğini ifade etti. Yenifakılıların 2014'ün Ağustos ayında sandığa gittiklerinde Türk tarihinde ilk defa kendi cumhurbaşkanını seçme yetkisini kullanacaklarını belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bundan önce her cumhurbaşkanlığı seiçiminde Türkiye'de kriz, kaos olurdu, nice olaylar olurdu. 2007 seçimleri öncesi cumhuriyet mitingleri, Danıştay saldırısı, 27 Nisan bildirisi, Anayasa Mahkemesinin 367 kararı, Anayasa değişikliği, erken seçime gitme kararı gibi çok önemli kararlar alındı, Türkiye'de çok önemli olaylar oldu, bir sürü sıkıntılar yaşandı. Bu işi kriz olmaktan çıkarmak gerekiyordu. Biz cumhurbaşkanlığı seçimlerini kriz olmaktan çıkardık ve halka cumhurbaşkanını seçme yetkisi verdik. Artık Ankara'nın odalarında, siyasetin başka tür mahfillerinde veyahut vesayetin karanlık odalarında Türkiye'nin cumhurbaşkanının kimin olacağına birileri oturup karar vermeyecek. Adaylar çıkacak, milletin önüne gelecek, millet onları dinleyecek, değerlendirecek, tartacak, artısına eksisine bakacak, kime 'evet' derse o cumhurbaşkanı olacak. Yeni anlayış bu. O nedenle tarihi bir oylamayı 2014'ün Ağustos'unda hep beraber yaşacağız."

Türk tarihinin hiçbir evresinde devlet başkanı veya cumhurbaşkanının doğrudan seçilmediğine dikkati çeken Bozdağ, "Ya sultandır, padişahtır atadan mirastır, kaandır, hakandır aileden mirastır, ya da cumhuriyet döneminde olduğu gibi parlamento seçmiştir ama doğrudan halk seçimi asla olmamıştr. Şimdi ilk defa onu da seçecek. Belediye başkanlarını, milletvekillerini, belediye meclisi üyelerini seçtiğimiz gibi kimin cumhurbaşkanı olacağına da biz karar vereceğiz" ifadesini kullandı.

Türk milletinin mizan terazisinin her zaman doğru tarttığını dile getiren Bozdağ, bu terazinin ayarının düzgün olduğunu, hiç kimsenin ayarı bugüne kadar bozmayı başaramadığını, bundan sonra da bozamayacağını vurguladı.

Bozdağ, kendisiyle bayramlaşarak elini öpen çocuklara 10'ar lira bayram harçlığı dağıttı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement