Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta Açıklaması

"Seçimlere hile karıştırmak için gece gündüz çalışsalar da bunu başarmaları mümkün değil. Sandığın sahibi bu milletin ta kendisidir. Sandığı sayan da sandığın başında nöbet tutan da olana bitene...

17.10.2013 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Seçimlere hile karıştırmak için gece gündüz çalışsalar da bunu başarmaları mümkün değil. Sandığın sahibi bu milletin ta kendisidir. Sandığı sayan da sandığın başında nöbet tutan da olana bitene şahitlik eden de milletin kendisidir" dedi.

Bozdağ, AK Parti'nin Çayıralan Çok Programlı Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, bayramın tüm İslam alemine ve Türkiye'ye huzur getirmesini temenni etti.

Türkiye'nin gündeminde 2014 yerel seçimleri olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Türkiyemiz demokrasi bakımından oldukça gelişmiş özelliğe sahip. Türkiye bugüne kadar seçimleri en sıhhatli şekilde yapmayı başarmış ülkelerin başında geliyor. Seçim oldu ama hiçbir seçimden sonra 'Türkiye'de seçimlere şaibe düştü' diye kimse söyleyemez. Lokal itirazlar oldu. Sivil toplum kuruluşları veya Yüksek Seçim Kurulu organları bunları inceleyip karara bağladı ve sorunları kesin olarak çözdü. Bu bizim yapmayı başardığımız en güzel ve en sağlıklı işlerden bir tanesi."

Son dönemlerde medyada seçimlere gölge düşürmek maksadıyla bir platform kurulduğunu ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Adını da 'Temiz Seçim Platformu' koymuşlar. Temel amaçları 2014'de yapılacak seçime 'şaibe karıştı' iddialarını ortaya atmak ve bununla ilgili her yerde çalışmalar yapmak. Şimdi aralarına bazılarını almışlar, çalışıyorlar. Ben onlara diyorum ki, herkese de söylüyorum, Türkiye'de seçimlere kimseler hile karıştıramaz. En sağlıklı, en güvenli iş seçimdir. Seçimlere hile karıştırmak için gece gündüz çalışsalar da bunu başarmaları mümkün değil. Çünkü sandığın sahibi bu milletin ta kendisidir. Sandığı sayan da sandığın başında nöbet tutan da olana bitene şahitlik eden de milletin kendisidir."

"Buradan size ekmek çıkmaz"

Bozdağ, 1946'da yapılan genel seçimleri anımsatarak, şöyle devam etti:

"O zaman insanlar oylarını açık kullanıyorlar. Oyların sayım ve dökümü gizli yapılıyor. Açıkça kime oyunu veriyorsan gözüküyor. Ayrıca saymaya ne gerek var, zaten açık oyunu kullanmışlar. Vatandaş dipçik gölgesinde Demokrat Parti'ye oy basıyor. Açıktan basıyor, yüreğiyle cesaretli bir biçimde ama kapalı devre sayım yapılıyor ve CHP iktidar çıkıyor. Işte seçimlere şaibe böyle düşürülür. Bu da CHP zihniyetinin yaptığı bir şey. Şimdi parti olarak geri durmuşlar bu platformlara destek veriyorlar ki aman buradan bize ekmek çıkar. Buradan size ekmek çıkmaz. Artık o fırınlar ekmek yapmıyor. Öyle fırıncılar da kalmadı. Öyle fırınlardan ekmek alan da kalmadı ama hala oralardan bir şeyler bekleyenler var. Türkiye'de iktidarlar, yerelde, genelde Allah'a şükür milletin iradesiyle oluyor. Bundan sonra da olacaktır."

"Türkiye'de muhalefet sorunu var"

Türkiye'nin birçok sorunu olduğunu ancak en önemli sorunların başında muhalefet sorunu geldiğini dile getiren Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Böylesi bir muhalefet dünyanın hiçbir yerinde yok. İktidar her yerde olur ama muhalefet sadece demokrasilerde olur. Amenna, kabul. Demokrasi olmayanlarda da muhalefet var ama onlar iktidarın gözünün içine bakarak danışıklı muhalefetlik yapıyorlar. Biz de muhalefet var mı yok mu? Ben bakıyorum muhalefetin varlığı değil Türkiye'de yokluğu sorun. Şu anda Türkiye'de kimse kusura bakmasın adı ana muhalefet partisi olan, diğer muhalefet partileri olan partiler var ama Türkiye'de ciddi bir muhalefet söz konusu değil. Proje üreten bir muhalefet yok, vizyon ortaya koyan muhalefet yok, geleceğe dair millete umut veren bir muhalefet yok."

"Gazeteciler yazıyor, onlar konuşuyor"

Muhalefetin sadece iktidarın yaptıklarını eleştirdiğini belirten Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Ne yapıyorlar ben söyleyim, ne yapmaya çalıştıklarını siz biliyorsunuz zaten. Gazeteleri açıp okuyorlar. Bahçeli hangi köşe yazılarını okuyor biliyorum. CHP'liler hangi köşe yazarlarını okuyorlar biliyorum. Yazarları okuyorlar, manşetlere bakıyorlar sonra gelip mecliste salı vaazları veriyorlar. Gazeteciler yazıyor, onlar konuşuyor. Manşetleri atıyorlar onlar söylüyorlar. Bir de iktidar ne iş yaparsa ona laf yetiştiriyorlar. Sayın Başbakanımız ne dedi ona cevap yetiştiriyorlar. Sizin işiniz bizim yaptığımız işlere cevap yetiştirmek mi? Çıkın proje ortaya koyun, güzel şeyler ortaya koyun, biz de cevap yetiştirelim. Böyle bir muhalefet yok."

Bozdağ, daha sonra Çandır ilçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement