Başbakan Yardımcısı Canikli: "Milletimiz En Iyisini Hak Ediyor, Biz de En Iyisini Vermeye... - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Canikli: "Milletimiz En Iyisini Hak Ediyor, Biz de En Iyisini Vermeye...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "En alt gelir seviyesinde bulunan vatandaşımız dahi çok yüksek standartta bir sağlık hizmetini elde edebiliyor.

08.11.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "En alt gelir seviyesinde bulunan vatandaşımız dahi çok yüksek standartta bir sağlık hizmetini elde edebiliyor. Milletimiz en iyisini hak ediyor, biz de en iyisini vermeye çalışacağız." dedi.

Canikli'nin makamında, Giresun Üniversitesi ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Afiliasyon Protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

Söz konusu protokolün, Giresun için son derece önemli olduğunu belirten Canikli, böylece Giresun Tıp Fakültesi öğrencilerinin de en ideal şekilde yetişmelerinin alt yapısının oluşturulacağını söyledi.

Giresun'da ve bölgede yaşayan vatandaşların, gelecek dönemlerde Giresun Tıp Fakültesinin bilimsel ve teknik alanda ortaya çıkaracağı performanstan yararlanacağına inandıklarını dile getiren Canikli, bu kapsamda bütün alanlarda hizmet verileceğini, ancak onkoloji ve hematoloji alanlarında hizmeti en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Bu noktada yapılması gereken ne varsa, hiçbir şeyden kaçınmadan yapacaklarının altını çizen Canikli, Sağlık Bakanlığının katkılarını da beklediklerini kaydetti.

Türkiye'de sağlık konusunda önemli reformlar yapıldığına değinen Canikli, hizmetlerin kalitesinin büyük ölçüde arttığını belirtti. Birçok ülkenin Türkiye'nin sağlık alanındaki dönüşümünden faydalanmak için talepte bulunduğuna dikkati çeken Canikli, "14-15 yıl önce Türkiye'de minimum standartta dahi sağlık hizmeti verildiğini söylemek mümkün değil. Bugün en alt gelir seviyesinde bulunan vatandaşımız dahi çok yüksek standartta bir sağlık hizmetini elde edebiliyor. Milletimiz en iyisini hak ediyor, biz de en iyisini vermeye çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Canikli'nin konuşmasının ardından, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Afiliasyon Protokolü'nü imzaladı.

İmza töreninde, AK Parti Giresun milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk ile Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş de hazır bulundu.

Başbakan Yardımcısı Canikli: "Milletimiz En Iyisini Hak Ediyor, Biz de En Iyisini Vermeye...
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Başbakan Yardımcısı Canikli: 'Milletimiz En Iyisini Hak Ediyor, Biz de En Iyisini Vermeye... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement