Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 12 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunarak, bu ve benzer olayların terör örgütünün insanların hayatını nasıl hiçe saydığını gösterdiğini vurguladı.

30.08.2015 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 12 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunarak, bu ve benzer olayların terör örgütünün insanların hayatını nasıl hiçe saydığını gösterdiğini vurguladı.

Çeşitli toplantı ve açılışlara katılmak üzere milletvekili seçildiği Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, beraberindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, eski Bakan Mehdi Eker ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar ile birlikte Valiliği ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, sabah saatlerinde 12 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği Silvan ilçesindeki patlamaya sert tepki gösterdi. 12 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiğini ve şehrin içinde sivillerin yaşadığı bir mahalde bombalama yapanların nasıl bir zihniyete sahip olduklarını anlamadığını ifade eden Yılmaz, "Bu olayı halkın vicdanına havale ediyorum. Bu ve benzer olayların terör örgütünün sivil vatandaşın hayatını hiçe saydığını gösteren örnekler oldu. Yaşananların terörün çirkin yüzüdür. Sivil hayata dair hiçbir hassasiyet taşımadığını gösteren örneklerdir. Daha önce de bazı ilçelerde sivil halkın içine silahlarla girip, bir takım eylemler gerçekleştirip, sivil halkın zarar görmesine zemin hazırlamaya çalıştılar. Biz onların bu tuzaklarına düşmeden olanca hassasiyetimizle terörle mücadele ediyoruz. Diğer taraftan sivil vatandaşlara en küçük bir zarar gelmemesi için azami çaba ve gayret içindeyiz. Bizim asıl amacımız vatandaşımızın emniyetini sağlamak" dedi.

"SUÇ İŞLEYENLER CEZALARINI ÇEKECEK"

PKK'nın sivil halkın yaşamı ile ilgili hiçbir hassasiyetinin olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Silvan insanların yaşadığı bir alan. Orada bu bombalamanın yapılması bu zihniyeti çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir tek insanın canı her şeyden daha kıymetli. Maalesef bazı yapıların insana bu kıymeti vermediğini çok açık görüyoruz. Türkiye bütün siyasi kanalların açık olduğu bir ülkedir. Demokratik siyasetin kapılarının ardına kadar açık olduğu bir ülke. Böyle bir ülkede terör saldırısı yapan, şiddete başvuranların hiç bir iyi niyet taşımadıkları, bu halkın faydasını gözetmedikleri çok açık ve net ortadadır. Özellikle bu bölgede yaşayan insanlarımıza büyük zararlar veriyorlar. Bu bölgenin huzurunu kaçırıyorlar. Ben bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Siyasi görüşü, partisi, anlayışı, mezhebi, inancı ne olursa olsun herkesin terörün karşısında ilkesel bir şekilde durması ve terörü dışlaması lazım. Bunu yapmadığımız müddetçe bu ağır bedelleri ödemeye devam edeceğiz. Güvenlik güçlerimiz seferberlik hali içinde. Bu mücadele kolay değil. Türkiye bir hukuk devleti ve hiç kimsenin suç işleme imtiyazı yok. Kim suç işliyorsa cezasını er geç görecektir" diye konuştu.

"BARIŞTAN YANAYIZ DİYENLERİN BUNLARI YAPMASINI KINIYORUM"

Silvan'daki saldırıyı nefretle kınadığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu ise, şunları kaydetti:

"Sokaklara, caddelere, şehir merkezlerine patlayıcı koyup patlatmak, insanımızın can kaybına sebep olmak ve bunu da üstelik 'Barıştan yanayız' diyen bir hareketin yapmasını şiddetle kınıyoruz. Kendileri 'Silah artık bir çözüm aracı değil silahların gömülmesi lazım' derken daha sonra bu silahların dağda değil şehirde patlatılmasını kınıyorum."

"İMRALI KONUSUNU HİÇ TAKİP ETMEDİM"

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Yılmaz, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Yılmaz, bir gazetecinin, dün bir televizyon kanalının Abdullah Öcalan'ın bulunduğu İmralı Adası'na gittiğine ilişkin iddiaların olduğuna ilişkin bir sorusunu, "Bilemiyorum, ben hiç o iddiayı takip edemedim doğrusu" sözleri ile yanıtladı.

Açıklamaların ardından basına kapalı toplantı gerçekleştirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti
    12:34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 ülkeden gelen çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'da ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek, onların enerji ve umut verdiğini belirtti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali boyunca çocukların İstanbul'un farklı noktalarında eğleneceğini ve birbirlerinin kültürlerini tanıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, çocukların evrensel bir dille sevgi ve arkadaşlık kurduklarını vurgulayarak, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade etti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.

  • AK Parti MKYK Toplantısında Seçim Analizleri Yapıldı
    12:34 AK Parti MKYK Toplantısında Seçim Analizleri Yapıldı

    Geçtiğimiz gün yapılan AK Parti MKYK Toplantısında, 31 Mart sonuçları ve sonrasına ilişkin parti içinde alınacak tedbirler ve CHP'li, YRP'li, DEM Partili adayların seçimi nasıl kazandığına dair analizler ele alındı. Toplantıda ayrıca Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın artık Fenerbahçeli olmadığı ve Milli Takım'ı tuttuğu iddia edildi.

  • Sivas Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:26 Sivas Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Sivas Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun'un yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda meclis başkanvekili, katip üyelikleri, encümen ve komisyon üyeleri belirlendi.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti
    12:23 Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki protokol üyeleri, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Özlü, ikinci dönemine başlarken tebrikleri kabul etmeye devam ediyor.

  • Bitlis'te düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi
    12:19 Bitlis'te düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi

    Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, Tatvan ilçe kırsalında toprağa gömülü halde bir AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 353 adet fişek, telsizler ve diğer yaşam malzemeleri ele geçirildi. Delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza altına alınırken, diğer malzemeler ise imha edildi. Güvenlik güçleri, bölge halkının desteğiyle terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir.

  • Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor
    12:18 Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda vatandaşların teveccühü ile Belediye Başkanı olarak seçilen Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Mazbata alım töreninden itibaren bugüne kadar yoğun bir ziyaretçi akını ile karşılaşan Belediye Başkanı Necdet Akel, başkanlık makamında vatandaşların tebriklerini kabul ediyor.


Advertisement