Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yasin Börü'nün katillerinin yakalandığını ve adalet önünde hesap verdiğini belirterek, "Adalet mekanizmasının sonucunu hep birlikte göreceğiz.

06.10.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yasin Börü'nün katillerinin yakalandığını ve adalet önünde hesap verdiğini belirterek, "Adalet mekanizmasının sonucunu hep birlikte göreceğiz. Bu tür hadiseleri yapanların cezasız kalmaması gerekiyor. Biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devleti için de hak ettikleri cevabı, hak ettikleri karşılığı da yine hukuk içinde göreceklerdir inşallah" dedi.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bir kafede düzenlenen "2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yatırım Programları" bilgilendirme toplantısına katılan Yılmaz, milli eğitimin fiziki yatırımlarında son 13 yılda ve özellikle de son 4 yılda adeta bir sıçrama gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yapılan yatırımların sonucunun, belki 10 yıl sonra köklü yatırımlar olarak alınacağını vurgulayan Yılmaz, bu yatırımları yapan ülkelerin geleceklerini kurtaracağını, yapmayanların ise kaybedeceğini belirtti. Yılmaz, ülkelerin en büyük zenginliğinin insanlar olduğunu ve ülkemizde eğitime yapılan yatırımların sonucunun gelecekte hep birlikte görüleceğini aktardı.

Yılmaz, 2009'da bakan olduğunda Bingöl'ün ihtiyacı olan kız öğrenci yurdu için ödenek çıkardığını, çok hızlı bir şekilde özel idare kanalıyla kız öğrencilerin kalacağı pansiyonu inşa ettiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Çünkü kız çocuklarının okuması çok çok önemli. En az erkek çocuklar kadar, kız çocuklarının da okuması ve iyi yetiştirilmesi son derece önemlidir. Bunun için emin ve güvenli ortamlara ihtiyaç var. Devlet olarak bu ortamları yapmazsak, kimse çocuklarını bize emanet etmez, okula göndermez. Özellikle kırsal alanlardaki kız çocuklarının eğitimden geri kaldığını görüyoruz. Bu konuda elimizden gelen tüm desteği sağladık. Engelli kardeşlerimizin eğitimi de çok önemli. Bugün itibariyle Bingöl'de eğitimin fiziki alt yapısını bitirmiş durumdayız. Buna erişim meselesi deniliyor. Bundan sonraki süreç ise kalite meseledir. Artık fiziki gelişmeye fazla kafa yormadan, kaliteye odaklanacağımız bir döneme giriyoruz. Erişim meselesini çözmek kolay olmadı. Bizim yaptığımız hesaplara göre, Bingöl'ün temel eğitim ve orta öğretim altyapısına yarım katrilyon yatırım yapmışız."

6-7 Ekim olaylarının yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, gazetecilerin 6-7 olaylarının yıl dönümü ve seçim güvenliğine ilişkin sorularını yanıtladı.

6-7 Ekim olaylarını şiddetle kınadığını ifade eden Yılmaz, "O tarihlerde sokaklarımız karıştırıldı ve 50 insanımız hayatını kaybetti. Bu son derece üzücü elbette. Bölgenin huzuru bozuldu. Bizim her şeyden daha fazla huzura ihtiyacımız var. Bu bölgede yaşam kalitesini artırmak, iş ve yaşam ortamımızı iyileştirmek için huzura ihtiyacımız var. Huzura zarar verenler, aslında demokrasinin de kalkınmanın da düşmanıdır. Özgürlüklerin yaşanması ve refahın artması için her şeyden önce huzura ihtiyacımız var" dedi.

Yılmaz, şiddeti bir araç olarak kullananların aslında yetersiz insanlar olduğuna işaret ederek, fikirleriyle ortaya çıkamayanlar ve siyaset yapamayanların şiddete başvurduğunu, insanlara baskı yaptığını bildirdi.

Yasin Börü'nün katillerinin yakalandığına ve adalet önünde hesap verdiğine dikkat çeken Yılmaz, "Adalet mekanizmasının sonucunu hep birlikte göreceğiz. Bu tür hadiseleri yapanların cezasız kalmaması gerekiyor. Biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devleti için de hak ettikleri cevabı, hak ettikleri karşılığı da yine hukuk içinde göreceklerdir inşallah" ifadesini kullandı.

Siyasetin bir sorumluluk işi olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Siyaset, her ağzınıza geleni söyleme, toplumu tahrik etme işi değildir. Toplumun faydası, huzuru ve genel menfaati için sorumlu bir şekilde hareket etmek konumundadır bütün siyasetçiler. Bunu yapmayanlar, çıkacak sonuçlardan da sorumludurlar. Tahrik edici bir üslup kullanan siyasetçiler, düşmanlaştırıcı, ötekileştirici bir dil kullanan siyasetçiler, toplumu siyaset yapmaya çağırmak yerine, sokağa çağıran siyasetçiler, bütün bu olup bitenlerden de sorumludurlar. Dolayısıyla onların da ahlaken ve siyaseten hesap vermesi gerekir. Bütün bu yaşanan hadiselerden onların da bir payı olduğunu özelikle vurgulamak isterim."

Toplantıda, Vali Yavuz Selim Köşger ile İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement