Başbakan Yardımcısı Elvan - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Elvan

Görüntü Dökümü : Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın gelişi ve karşılanışı, salona gelişi Elvan'ın konuşması Çeklerin verilmesi ve kurdele kesimi Başbakan Yardımcısı Elvan: "Türkiye, daha da büyüyecek, daha da güçlenecek.

22.01.2016 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın gelişi ve karşılanışı, salona gelişi

Elvan'ın konuşması

Çeklerin verilmesi ve kurdele kesimi Başbakan Yardımcısı Elvan:

" Türkiye, daha da büyüyecek, daha da güçlenecek. Evet sorunlarımız var, terörle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Terörü ülkemizden tamamıyla ortadan kaldırıncaya kadar, kökünü kazıyıncaya kadar mücadele edeceğiz"

"O alçaklar, o utanmaz insanlar, o çocuklarımıza karne töreni düzenlenirken bomba atmaya yelteniyorlar. Bu ne alçaklıktır, bu ne aşağılık bir şeydir. Bunu kabullenebilmemiz mümkün mü? Herkes şunu bilsin, özellikle buradan sesleniyorum. O terör örgütüne destek verenler de bunu duysun. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle kimse oyun oynamaya kalkmasın. Öyle bir şamar yerler ki nereden geldiklerini bile şaşırırlar"

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Türkiye, daha da büyüyecek, daha da güçlenecek. Evet sorunlarımız var, terörle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Terörü ülkemizden tamamıyla ortadan kaldırıncaya kadar, kökünü kazıyıncaya kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Elvan, Akdeniz İhracatçı Birlikleri binasında düzenlenen Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) projelerinin toplu açılış töreninde, Türkiye'de tarım ve kırsal kalkınma alanında 13 yılda büyük değişimler yaşandığını söyledi.

Tarım alanında verimliliğin eskiden son derece düşük olduğunu ifade eden Elvan, ülkede artık dünyada söz sahibi olan, rekabet gücüne, ihracat yeteneğine ve birçok gelişmiş ülkeyle rekabet edebilecek güce sahip firmaların olduğunu vurguladı.

Elvan, TKDK gibi kurumların öncelikli olarak insan altyapısının geliştirilmesine ağırlık verdiğini belirterek, "Anadolu'da proje üretebilen ve ürettiği bu projeye destek alabilen insanlar yetiştirme arzusundaydık. Allah'a çok şükür bunu gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Geçmişte 'Proje nedir' diye sorulduğunda onun cevabını bile veremeyecek çok sayıda arkadaşımız vardı. Ama bugün Toroslar'da yaşayan yörük kardeşlerimiz, çiftçilerimiz gibi projenin nasıl hazırlanacağını, nereye başvuracağını, ne kadarlık destek alacağını ve yapacağı yatırımla bu ülkeye nasıl katkı sağlayacağını bilen insanlara sahibiz" diye konuştu.

Çalışana ve üretmek isteyenlere destek veren bir mekanizma oluşturulduğunu anlatan Elvan, desteklerin katlanarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Elvan, kırsal alandan kentlere göçün görüldüğü Türkiye'de artık kırsal alanda da fabrikaların bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Biz gençlerimizin kırsal alanda, bulunduğu coğrafyada yaşamasını arzu ediyoruz. Bu nedenle kırsal kalkınma alanında vermiş olduğumuz desteklere ilave olarak, genç çiftçilerimize 30 bin lira destek vereceğimizi anlattık. Mart sonuna kadar bu düzenlemeyi de hayata geçireceğiz ve kırsal alanda yatırım yapmak isteyen gençlerimize bu desteği sağlayacağız ki o gençlerimiz kırsal alanda hem kendi hayatını idame ettirsin, hem de kurmuş olduğu tesiste ilave istihdam sağlasın. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz."

"Türkiye daha da büyüyecek, güçlenecek"

Elvan, ateş çemberine benzer bir coğrafyada bulunan Türkiye'nin, buna rağmen büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğini belirterek, "Türkiye, daha da büyüyecek, daha da güçlenecek. Evet sorunlarımız var, terörle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Terörü ülkemizden tamamıyla ortadan kaldırıncaya kadar, kökünü kazıyıncaya kadar mücadele edeceğiz. Bu konuda son derece kararlıyız. Hiçbir şekilde taviz verilmesi söz konusu olmayacak" dedi.

Diyarbakır'da öğrencilerin karne alımı esnasında terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıya da değinen Elvan, şunları kaydetti:

"O alçaklar, o utanmaz insanlar, o çocuklarımıza karne töreni düzenlenirken bomba atmaya yelteniyorlar. Bu ne alçaklıktır, bu ne aşağılık bir şeydir. Bunu kabullenebilmemiz mümkün mü? Herkes şunu bilsin, özellikle buradan sesleniyorum. O terör örgütüne destek verenler de bunu duysun. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile kimse oyun oynamaya kalkmasın. Öyle bir şamar yerler ki nereden geldiklerini bile şaşırırlar. Biz bunu gerçekleştirecek güçteyiz. Bu terör örgütüne yönelik de Allah'ın izniyle hem emniyet mensuplarımız, hem silahlı kuvvetlerimiz yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Bu insanları temizleyeceğiz ve o bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimizin özgür bir şekilde hayatlarını sürdürebilmelerini temin edeceğiz. Sözde o bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimize destek amacıyla bu terör faaliyetlerinde bulunuyorlar. Halbuki yaptıkları şey orada yaşayan Kürt kardeşlerimize zulmetmek, eziyet etmek. Evlere, sokaklara giriyorlar, aileleri evlerinden çıkarıyorlar ve oraya terör örgütü mensupları yerleşip keskin nişancılarla bizim emniyet güçlerimizi hatta sivilleri öldüren girişimlerde bulunuyorlar."

Elvan, terör faaliyetlerine destek verenlerin ve sessiz kalanların utanması gerektiğini belirterek, her şeye rağmen Türkiye'nin istikrar adası olmaya devam edeceğini söyledi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı'nın da konuşmalarının ardından proje desteği alanlara temsili çekleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Elvan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement