Başbakan Yardımcısı Elvan: Sonuna Kadar Değişikliğin Arkasındayız - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Elvan: Sonuna Kadar Değişikliğin Arkasındayız

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yeni anayasa konusunda, "Böyle zamana yayma vesaire yaklaşım söz konusu değil. Gece gündüz arkadaşlarımız bu konuda çalışıyorlar." dedi.

14.04.2016 16:21  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yeni anayasa konusunda, "Böyle zamana yayma vesaire yaklaşım söz konusu değil. Gece gündüz arkadaşlarımız bu konuda çalışıyorlar. Parti olarak, hükümet olarak gerekeni yapacağız. Sonuna kadar değişikliğin arkasındayız" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu, Siyasi Etik Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, gazetecilerin yeni anayasa ile ilgili sorularını cevapladı. Elvan, Anayasa Komisyonu'nda görüşülen Siyasi Etik Kanun Teklifi'nin alt komisyona sevk edildiğini söyleyerek, siyasette istikrarın önemine işaret etti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin olarak da Elvan, "Kılıçdaroğlu söylemlerine bakalım; 'dokunulmazlıkların hepsini kaldıralım' dedik, diğer partilerde dedi mi, dedi. AK Parti olarak 'hodri meydan, tamamını kaldırıyoruz' dedik. Hemen çark ettiler. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'nun da dokunulmazlık dosyası var, diğerlerinin de var. 'Haydi kaldırıyoruz' dedik. Ne dediler bize? 'Hayır biz böyle istemiyoruz' dediler. Siyasette ilkeli olmak, etik olmak son derece önemlidir" dedi.

Referandum eşiğinin aşılıp aşılmayacağı sorusu üzerine Elvan, "Bu takdir Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndedir. Bu konuda bir şey söylememiz mümkün değil. Parti olarak, hükümet olarak bizim yaklaşımımız son derece açık. Biz 'hodri meydan' dedik. Madem dokunulmazlıkları kaldırıyoruz, hepsini kaldırıyoruz. Diğer siyasi partiler de destek verirse biz bundan memnuniyet duyarız" diye konuştu.

Anayasa teklifine ilişkin olarak ise Elvan, "Zikzak yapan bir parti değiliz. Bizim ağzımızdan ne çıkmışsa harfiyen, teker teker yerine getireceğiz. Böyle zamana yayma vesaire yaklaşım söz konusu değil. Gece gündüz arkadaşlarımız bu konuda çalışıyorlar. Parti olarak, hükümet olarak gerekeni yapacağız. Sonuna kadar değişikliğin arkasındayız" dedi.

"DESTEK VERMELERİ OLUMLU BİR GELİŞME, NERESİNİN AYKIRI OLDUĞUNU SÖYLERSE BAKABİLİRİZ"

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ise, anayasa teklifi ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "AK Parti'nin birikimi, Türkiye'nin birikimi vardır. Bunların özeti olarak çalışma yapacağız. Gerekli süre neyse onu kullanacağız. Zamana yayma gibi bir şey söz konusu değil. Anayasa her zaman gündemde" şeklinde konuştu.

Şentop, Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliği konusunda 'evet' diyeceklerini fakat teklifin anayasaya aykırı olduğunu ifade ettiğini hatırlatan gazeteciye, "Destek vermeleri olumlu bir gelişme. Neresinin aykırı olduğunu söylerse bakabiliriz" ifadelerini kullandı.

Milletvekillerinin savunma hakkının ellerinden alındığına ilişkin soruya ise Şentop, "Biz onu değerlendirdik. Buradaki savunma hakkı ceza yargılaması hakkında savunma değil. Biz milletvekilinin suçlu olup olmadığına karar vermiyoruz. Sadece dosya ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılmasına karar veriyoruz. Müzakere sırasında milletvekillerine kendi görüşlerini dosyasıyla ilgili Genel Kurula sunma hakkı tanıyor. Dolayısıyla bu teklif bir savunma değil. Dün gelen dosyalarla birlikte fezleke sayısı 567 oldu" karşılığını verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Elvan: Sonuna Kadar Değişikliğin Arkasındayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement