Başbakan Yardımcısı Elvan ve Orman Bakanı Eroğlu Mersin'e Geliyor - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Elvan ve Orman Bakanı Eroğlu Mersin'e Geliyor

Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hafta sonunda Mersin’e gelerek, 280 milyon lira yatırım bedelli 9 adet tesisin temelini atıp, bir tesisin de açılışını yapacaklar.

31.03.2016 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hafta sonunda Mersin'e gelerek, 280 milyon lira yatırım bedelli 9 adet tesisin temelini atıp, bir tesisin de açılışını yapacaklar. Bakan Eroğlu, Mersin'e yapılması planlanan 311 milyon lira yatırım bedeline sahip 37 müjdeyi de açıklayacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Elvan ile Bakan Eroğlu, 2 Nisan Cumartesi günü Mersin'e gelerek, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış törenine katılacaklar. Törende, Elvan ve Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin'de inşa edilecek 280 milyon lira yatırım bedelli 9 adet tesisin temelini atacaklar. Elvan ve Eroğlu, ayrıca DKMP Genel Müdürlüğü tarafından hizmete alınacak 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecekler.

Elvan ve Eroğlu'nun temelini atacağı tesisler Pamukluk Barajı Sulaması, Pamukluk Barajı Sulama İletim Kanalı ve Tesisleri, Mezitli Fındıkpınarı Barajı ve Sulaması, Aksıfat Barajı İçmesuyu Rölekasyonu ile 3 adet taşkın koruma tesisi ve 1 adet köprüden oluşurken, DKMP tarafından Pullu- Kuyuluk Tabiat Parkları'nın yol-alan düzenlemesi yapılacak. Törende ayrıca, Bakan Eroğlu, DSİ tarafından hizmete alınacak 100. Yıl Tabiat Parkı giriş kontrol noktasının iyileştirilmesi, çevre ihata yapımı ile Bahçe Alabalık Üretim İstasyonu Kapasite Artırımı Projesi'nin açılışını gerçekleştirecek.

Temeli atılacak Pamukluk Barajı Sulaması ile 160bin 30 dekar, Mezitli Fındıkpınarı Barajı ve Sulaması ile de 3 bin 760 dekar olmak üzere toplam 163 bin 790 dekar zirai arazinin suya kavuşacağı bildirildi. Ayrıca 1 ilçe, 2 mahalle ve 770 dekar zirai arazinin de taşkın zararlarından korunacağı belirtildi.

Öte yandan, Bakan Eroğlu, törende Mersinlilere 311 milyon lira yatırım bedeline sahip 37 müjde verecek. Eroğlu'nun, 15 Şubat 2014 tarihinde Mersinlilere verdiği 2,15 milyar TL'lik 58 müjdeyle birlikte son 3 yılda Mersinlilere toplam maliyeti 2,46 milyar TL olan 95 müjde vermiş olacak. Eroğlu'nun cumartesi günü vereceği müjdeler arasında sulama, taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma, yangın ilk müdahale ekip binası, 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulması ile Çukurova Havalimanı'na Havaalanı Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'nun (H-OMGİ) kurulması yer alıyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Elvan ve Orman Bakanı Eroğlu Mersin'e Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement