Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

"Aynı iftiraları Menderes'e de yaptılar.

22.02.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Sayın Başbakanımızı diktatör olmakla, baskıcı olmakla, sansür uygulamakla vesaire birtakım suçlamalar ve iftiralarda bulundular. Ama bugüne kadar tutmadı, bundan sonra da tutmayacak" dedi.

Köprübaşı Sosyal Tesislerinde, Kazan Belediyesince düzenlenen toplu temel atma törenine katılan İşler, geçmişte bir köy olan Kazan'ın gelişen ve kalkınan Türkiye'ye yakışan bir ilçe olduğunu söyledi. 2023 hedeflerinde Ankara'yı savunma sanayinin merkezi haline getirme sözünü verdiklerini hatırlatan İşler, Kazan'ın başkentin en büyük ilçelerinden birisi haline geleceğini dile getirdi.

İşler, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Ankara'nın toplam 25 ilçesinde AK Parti'nin bayrağının dalgalanacağını belirtti. 30 Mart seçimlerinin AK Parti'nin 3. yerel seçimi olduğuna dikkati çeken İşler, söz konusu seçimlerin her birinde partinin oyunu arttırarak çıktığını kaydetti.

Bu seçimlerde de AK Parti'nin yenilmezlik unvanını koruyacağını bildiren İşler, şu anda yapılan bütün kamuoyu yoklamalarının da bunun habercisi olduğunu ifade etti.

İşler, hizmet yaptıkça enerjilerini sinerjiye dönüştürdüklerine değinerek, şunları söyledi:

"Ama bizim Türkiye'yi kalkındırmamızı, Türkiye uyuyan bir devdi, bu devi uyandıran bu kadroyu, iktidardan uzaklaştırabilmek için Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın itibarını zedelemek için son yıllarda birtakım çabalar, gayretler içerisinde olunduğunu görüyoruz. İşte 2011 seçimlerinde yüzde 50 oy alan AK Parti'yi 'bundan sonra acaba iktidardan nasıl uzaklaştırabiliriz, Recep Tayyip Erdoğan'nın yükselişini, ilerleyişini nasıl durdurabiliriz' çabaları başladı. Sayın Başbakanımızın itibarını zedelemeye yönelik birtakım faaliyetlerde bulundular. Bunun için görsel medyayı kullandılar, yazılı medyayı kullandılar. Sayın Başbakanımızı diktatör olmakla, baskıcı olmakla, sansür uygulamakla vesaire birtakım suçlamalar ve iftiralarda bulundular. Ama bugüne kadar tutmadı, bundan sonra da tutmayacak Allah'ın izniyle."

"Dik durmaya devam edeceğiz"

Türk tarihine bakıldığında yüz küsur yıl önce Sultan Abdülhamit'e de Başbakan Erdoğan'a yapılan iftiraların aynısının atıldığına değinen İşler, şunları kaydetti:

"O zaman da Türkiye'de güçlü bir sultan vardı, dirayetli bir sultan vardı. Birtakım küresel güçlerin ve içerideki işbirlikçilerinin çirkin emellerine geçit vermeyen bir yönetim olduğu zaman hep bu iftiralara başvurmuşlardır. Aynı iftiraları Menderes'e de yaptılar, aynı iftiraları Özal'a da yaptılar, şimdi de Sayın Başbakanımız'a yapıyorlar. Ama ben geçtiğimiz günlerde de söyledim, bu sefer milletimiz Allah'ın izniyle rövanşı alacak. Bu küresel ve işbirlikçi çetelerden rövanşı inşallah AK Parti'yi güçlü bir şekilde çıkararak 30 Mart'ta milletimiz inşallah rövanşı o çetelerden almış olacak. Biz bu düşüncedeyiz, bu kanaatteyiz, milletimizle beraberiz. Herkesin bize dediği şu: 'Dik durun'. Biz zaten onlara şu cevabı verdik: 'Bugüne kadar dik durduk, eğilmedik bundan sonra da Allah'ın izniyle dik durmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar bu dik durmamızın arkasında yatan şey, milletten aldığımız destektir. Bu seçimin ve bu başarının anlamı, Türkiye üzerinde mühendislik yapmak isteyen, oyunlar oynamak isteyen küresel güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine adeta bir tokat olacak. Yapılan şeyler Sayın Başbakanımızı uzaklaştırmayı hedefliyorsa, AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmayı hedefliyorsa ama esas gizli hedef, Türkiye'nin gelişmesi durdurulmasıdır."

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilçeye yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti. Ertürk, 30 Mart seçimlerinde Kazanlıların Başbakan'a sonsuz destek vereceğini de söyledi.

İşler, alana geldiğinde anne ve babası şehit olan ve polis kıyafeti giyen Fatma Aktürk ile fotoğraf çektirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement