Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

"Paralel çeteyle mücadelemizi hukuk çerçevesinde sürdürüyoruz.

12.04.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Paralel çeteyle mücadelemizi hukuk çerçevesinde sürdürüyoruz. Kesinlikle bir cadı avı söz konusu değil. Suçluyu suçsuzdan ayırarak, gerekli incelemeler, soruşturmalar, yargılamalar yapılacak ve bu çete çökertilecek" dedi.

İşler, AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı ile Ankara'nın Beypazarı ilçesine belediye başkanı seçilen Tuncer Kaplan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Seçim sonuçlarının Kaplan'a ve Beypazarlılara hayırlı olması dileğinde bulunan İşler, Kaplan'nın bu ilçeyi bilen, tanıyan birisi olduğunu söyledi.

30 Mart seçimleri sonucunda AK Parti'nin büyük başarı elde ettiğini ifade eden İşler, bunun da AK Parti'nin milletin sandıkta verdiği mesajı iyi okuyan bir parti olduğu anlamına geldiğini belirtti.

Anamuhalefet ve muhalefet partilerinin bu mesajı hiç anlamadığını ifade eden İşler, "Bizler halkımızın ne düşündüğünü paylaştığımız için, onların taleplerini elimizden geldiği kadar karşıladığımız için halkımızın takdirine, güvenine mazhar oluyoruz. 30 Mart seçimlerinde ortaya çıkan sonuç bizim 2023'e vizemizi aldığımızı ortaya koymaktadır" diye konuştu.

-"Millet sandıkta güçlü mesaj verdi"

Başbakan Yardımcısı İşler, seçim sonuçlarının verdiği mesajlara değinerek, şunları kaydetti:

"17 Aralık operasyonundan sonra ülkemizde, özellikle devlet kurumlarında bir paralel çetenin, yapının hakimiyeti 76 milyon tarafından görüldü. Biz hemen bu olayı görür görmez gerekli tedbirleri aldık, mücadelemizi başlattık. Seçimlerden önce şunu söyledik, '30 Mart'ta sizin bize vereceğiniz güçlü bir destek bu mücadelenin sonlanması için bize çok önemli bir ivme katacak.' Hakikaten bu çıkan sonuçla da şu an biz, paralel çeteyle mücadelemizi hukuk çerçevesinde sürdürüyoruz. Kesinlikle bir cadı avı söz konusu değil. Suçluyu suçsuzdan ayırarak, gerekli incelemeler, soruşturmalar, yargılamalar yapılacak ve bu çete çökertilecek."

Milletin sandıkta " Türkiye Cumhuriyeti'ni bu paralel çeteye yem etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz" mesajını güçlü şekilde verdiğini söyleyen İşler, muhalefet partilerinin ise sandığın verdiği mesajı okumak istemediğini söyledi.

-"Çağ dışı kaldıklarının farkında değiller"

Muhalefet partilerinin 20. yüzyıl siyaset anlayışıyla 21. yüzyılı şekillendirme gayretinde olduklarını ifade eden İşler, "Bundan dolayı da kendileri çağ dışı kaldıklarının farkında değiller. Bu  tür siyaset anlayışı 20. yüzyılda geçerliydi ama 21. yüzyılda milletimiz hiçbir şekilde itibar etmiyor, prim vermiyor. Muhalefet partileri de olayın farkında değiller" dedi.

AK Parti'nin aldığı oylardan dolayı şımarmasının söz konusu olmadığını vurgulayan İşler, almış oldukları oy oranlarının kendilerini daha güzel hizmet yapmak için kamçıladığını söyledi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, İşler'e ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti.

İşler, Kaplan'a çini tabak hediye ederken, Kaplan da İşler'e Beypazarı evlerini simgeleyen tablo ile kol düğmesi sundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement