Başbakan Yardımcısı İşler, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı İşler, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Başbakan Yardımcısı İşler, Afyonkarahisar\'da Açıklaması

"İlk defa halkın seçeceği cumhurbaşkanını büyük bir oy oranıyla Çankaya'ya göndermemiz lazım. Benim tahminim yüzde 55'in altına düşmeyecek ama yüzde 60'ın üzerine neden çıkmasın.

18.07.2014 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "İlk defa halkın seçeceği cumhurbaşkanını büyük bir oy oranıyla Çankaya'ya göndermemiz lazım. Benim tahminim yüzde 55'in altına düşmeyecek ama yüzde 60'ın üzerine neden çıkmasın. Bu da bizlerin çalışmasına bağlı. İnşallah güzel bir sonuç alacağımızı ve 10 Ağustos günü cumhurbaşkanımızı ilk turda seçeceğimizi herkes, bütün dünya görecek" dedi.

İşler, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Afyonkarahisar Belediyesi'ni ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı İşler, partisinin il başkanlığında yaptığı konuşmada, 30 mart seçimlerinden büyük bir zaferle çıktıklarını, hem Türkiye genelinde hem de Afyonkarahisar ölçeğinde büyük bir başarı yakalandığını söyledi.

Afyonkarahisar'ın 2019 yılında büyükşehir olarak seçimlere girmesi temennisinde bulunan İşler, şunları bildirdi:

"25 gün sonra cumhurbaşkanlığı seçim var. Bu seçimde halkımız doğrudan ilk defa cumhurbaşkanını seçecek. Hep şunu söyledim 'İlk defa milletin seçeceği cumhurbaşkanı olmak sayın başbakanımıza herkesten fazla yakışır'. Çok şükür yapılan istişareler sonucunda sayın başbakanımız cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı. AK Parti'de gerçek manada istişareler yapıldı. Böyle dayatmalarla isimler belirlenmedi. Partinin her kademesine soruldu. Büyük oranda herkes sayın başbakanımızın cumhurbaşkanı olmasını istediği için adayımız oldu ve şimdi yollara koyuldu. Sizler, bizler, teşkilat mensubu arkadaşlarımız yine dolaşacağız. Bu seçimlerin önemini anlatacağız. Sayın başbakanımızın bu ülke için bir şans olduğunu anlatmamız lazım."

2002'den itibaren yeni bir Türkiye'nin kurulduğunu belirten İşler, "Yeni Türkiye'nin adayı sayın başbakanımız. Eski Türkiye'nin, statükonun adayı ise çatı adayı olarak tanıtılan zat, statükonun ve eski Türkiye taraftarlarının adayı olarak karşımıza çıktı. Ama baktığımız zaman bir şansı olmadığı zaten gayet net bir şekilde görülüyor. Bütün kamuoyu yoklamaları sayın başbakanımızın gittikçe arayı açtığını ortaya koyuyor" diye konuştu.

-"30 Mart öncesi yapılan çalışmaları devam ettirmeliyiz"

Teşkilat olarak 30 Mart öncesinde yapılan çalışmaları devam ettirmeleri gerektiğini vurgulayan İşler, şöyle devam etti:

"İlk defa halkın seçeceği cumhurbaşkanını büyük bir oy oranıyla Çankaya'ya göndermemiz lazım. Benim tahminim yüzde 55'in altına düşmeyecek ama yüzde 60'ın üzerine neden çıkmasın. Bu da bizlerin çalışmasına bağlı. İnşallah güzel bir sonuç alacağımızı ve 10 Ağustos günü cumhurbaşkanımızı ilk turda seçeceğimizi herkes, bütün dünya görecek. Bu seçimde yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız da oylarını kullanabilecekler. Gerekli çalışmalar yapıldı. Sadece yurtdışında değil, gümrük kapılarında ve hava limanlarında da 26 Temmuz-10 Ağustos arası yani 15 gün boyunca oy kullanılabilecekler. İnşallah cumhurbaşkanlığı seçimini sıkıntısız bir şekilde atlatacağız. Ondan sonra AK Parti olarak yine sıkıntısız bir şekilde sayın başbakanımızdan sonraki süreci yönetmemiz lazım. İnşallah hem genel başkanımız hem başbakanımız belli olacak ve ardından genel seçim hazırlıkları başlayacak. Yeni gelecek zatta, hem hükümeti yönetecek hem genel başkan olacak hem de artık önünde 2015 genel seçimi alması lazım. O yüzden çok çalışmamız lazım."

-"AK Parti yeni dönemde de çok büyük başarılara imza atacak"

AK Parti'nin kurumsal kimliğe kavuşmuş bir parti olduğunu ve ortak akılla hareket edildiğini ifade eden İşler, yeni dönemde de çok büyük başarılara imza atacaklarını bildirerek, "Zaten sayın başbakanımızın cumhurbaşkanı olması bizlerden resmen aramızdan ayrılmış olsa bile farklı ortamlarda yine beraber olacağız. Milletle iç içe olan, milletten kopmayan bir cumhurbaşkanı olacağını zaten kendisi açıkladı. 'Koşturan, çalıştıran, terleten, yürüyen ve durmayan bir cumhurbaşkanı' olacağını ifade etti. İnşallah bu yeni dönemde güzel bir iş birliğiyle 2023 hedeflerini gerçekleştireceğiz" dedi.

Anayasa çalışmaları uzlaşma komisyonunun, başarısızlıkla sonuçlandığını hatırlatan İşler, şöyle konuştu:

"AK Parti olarak o başarısız kıldıkları, muhalefetin başarısız kıldığı komisyonu, Allah nasip ederse yeni dönemde 330'un üzerinde bir milletvekili sayısıyla geldiğimizde, yeni demokratik, sivil bir anayasayı Türk Milleti'ne hazırlayıp sunmamız lazım. Artık gelişen, kalkınan, büyüyen, dünyanın ve bölgenin yıldızı olan Türkiye'ye hala 82 askeri anayasasıyla yönetilmek hiç ama hiç yakışmıyor. Buna bir an önce son vermemiz lazım. Bunu biz milletimize meydanlarda anlatacağız. Milletimiz hep değişimden, dönüşümden, gelişmeden, kalkınmadan  ve istikrardan yana oyunu kullanıyor. Şimdi de yeni Türkiye için oyunu kullanıyor. Bu yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa ediyoruz, etmeye de devam ediyoruz. Sizlerden 2015 seçimlerine kadar biraz daha yorulmanızı istiyoruz, isteyeceğiz."

İşler, daha sonra İstiklal Tanıtım Merkezi temel atma törenine katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı İşler, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement