Başbakan Yardımcısı İşler: Bireysel Başvuru Yapılsa Bile Aym Reddetmeli - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler: Bireysel Başvuru Yapılsa Bile Aym Reddetmeli

Başbakan Yardımcısı İşler: Bireysel Başvuru Yapılsa Bile Aym Reddetmeli

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminde YSK'nın verdiği kararın bağlayıcı olduğunu belirterek, "YSK'nın kararı bağlayıcı ve kesindir.

09.04.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminde YSK'nın verdiği kararın bağlayıcı olduğunu belirterek, "YSK'nın kararı bağlayıcı ve kesindir. Biz Ankara'yı ilk günden kazandık. Melih Bey 5 yıl daha görev yapacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler Meclis'te gazetecilerin, CHP'nin YSK'ya itirazını ve YSK kararına ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı, YSK'nın, Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerine ilişkin verdiği kararı değerlendirirken, "Biz zaten Ankara'da bir sıkıntı görmüyorduk. Melih Bey Cumartesi günü mazbatasını aldı. Buna rağmen CHP YSK'ya müracaat etti. YSK son merci olarak karını verdi" diye konuştu.

İşler, CHP'nin seçim sonuçlarını Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağı yönündeki bir soruyu, seçimler konusunda YSK'nın dışında hukuken gidilecek başka bir merciinin olmadığını belirtti. İşler, "YSK'nın kararı bağlayıcı ve kesindir. Bu saatten sonra yapılacak bir işlem yoktur. Bireysel bir başvuru yapılsa bile Anayasa Mahkemesi bunu reddetmelidir. Biz zaten ilk günden kazandık. Ankara hayırlı olsun. Melih Gökçek 5 yıl daha Ankara'ya hizmet verecek" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler: Bireysel Başvuru Yapılsa Bile Aym Reddetmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement