Başbakan Yardımcısı İşler Bosna Hersek'e Geliyor - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler Bosna Hersek'e Geliyor

İşler, TİKA tarafından yaptırılan Gorajde Kanton Hastanesinin 1. ve 2. katının tadilatı ile 3. ek kat inşaatının açılış törenine katılacak.

22.06.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çeşitli temaslarda bulunmak ve bazı açılış programlarına katılmak üzere yarın Bosna Hersek'e gelecek.

Bosna Hersek'in doğusundaki Gorajde kentine gidecek İşler, burada Gorajde Kanton Başbakanı Emir Fraşto ile görüşecek. İşler daha sonra, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yaptırılan Gorajde Kanton Hastanesi 1. ve 2. katının tadilatı ve 3. ek kat inşaatının açılış törenine katılacak.

Açılışa, Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu (FBİH) Başbakanı Nermin Nikşiç, TİKA Başkan Yardımcı Ali Maskan ve bazı TBMM milletvekillerinin katılması bekleniyor.

İşler açılışın ardından, Ankara'nın Keçiören ve Gaziantep'in Şahinbey belediyelerinin maddi desteği ve TİKA'nın koordinasyonunda Cuma günü açılışı yapılan Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Eğitim Merkezi'ni ziyaret edecek.

İşler, Gorajde'deki temaslarının ardından başkent Saraybosna'ya geçecek. Burada Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konsey Başkanı Bakir İzzetbegoviç tarafından kabul edilecek İşler, daha sonra Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret edecek.

Bosna Hersek temaslarında İşler'e, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu ve MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru'nun da eşlik etmesi bekleniyor. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler Bosna Hersek'e Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement