Başbakan Yardımcısı İşler: Yegane İstikrar Adası Türkiye - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı İşler: Yegane İstikrar Adası Türkiye

Başbakan Yardımcısı İşler: Yegane İstikrar Adası Türkiye

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu kaydederek, "Bir huzursuzluk, istikrarsızlık almış başını gidiyor." dedi.

19.07.2014 00:13  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu kaydederek, "Bir huzursuzluk, istikrarsızlık almış başını gidiyor. İşte bu coğrafyaya baktığımız zaman yegane istikrar adası Türkiye" dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, beraberinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde yaptırılan İlim Yayma Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı. Yoğun yağmurdan dolayı açılış saati sarkarken, tören bina içerisinden yapılmak zorunda kaldı. Gerçekleştirilen törende bina içerisinde vatandaşlara seslenen Başbakan Yardımcısı İşler, Türkiye'de son yıllarda din ve başörtüsü konusunda yaşanan normalleşmeden bahsetti. Geçmişte Kur'an-ı Kerim eğitiminin önüne sürekli engeller çıkarıldığını söyleyen İşler, "Bildiğiniz gibi bu ülkede zaman zaman Kur'an eğitimin önünde engeller çıkarılmıştır. İmam hatiplerin önü kesilmiştir. Bildiğiniz gibi bu ülkede ne zaman bir askeri darbe olmuş ise ne zaman bir mutluluğa verilmiş ise ilk etapta, ilk yaptıkları iş Kur'an kurslarına gözlerini dikmişlerdir. İmam hatiplere tırpan vurmuşlardır, imam hatiplerin orta okullarını kapatmışlardır. Mesela 1971 muhtırasında da imam hatiplerin orta kısmı kapandı, dolayısıyla biz 72 yılında imam hatiplere gidemedik, biz ortaokulu normal okulda okuduk. 28 Şubat sürecinde de aynı şekilde ne yaptılar, Kur'an öğretilmesi yasaklandı, ne zamana kadar 12 yaşa kadar. 12 yaşa kadar buraya öğrenci alsalardı hocalar hakkında tahkikat yapılıp, soruşturma geçiriyorlardı, yasaktı. Çok şükür bizler bu dönemde normalleşme yaşıyoruz, her alanda Türkiye'de normalleşmeye getirdik ve 4+4+4 yasasını meclisten geçirerek çok şükür imam hatiplerin da orta kısmının da önünü açtık. Artık beşinci sınıftan itibaren imam hatiplerin önü açılmış oldu" dedi.

"ÇOK ŞÜKÜR BİR PROBLEMDEN ÜLKEYİ KURTARMIŞ OLDUK"

Türkiye'de başörtüsü konusunda da normalleşme yaşandığını söyleyen Başbakan Yardımcısı İşler şunları söyledi:

"Bundan başka ne yaptık, bütün okullarda seçmeli ders olarak Kur'an-ı Kerim eğitimi koyduk. Dolayısıyla çok şükür biz bu günleri görmüş olduk, normalleşmeyi yaşamış olduk. Bir başka normalleşmede yine başörtüsü meselesi, bu ülkede uzun yıllar problem oldu. Çocuklarımız okulların kapılarından çevrildi, üniversitelerin kapılarından çevrildi. Çok şükür bunların hepsi aşıldı. Şimdi üniversitelerde çocuklarımız, kızlarımız okullarına girebiliyor. Aynı zamanda sadece bununla yetinmedik, kamuda da başörtüsü serbest hale getirildi. Böylece çok şükür bir problemden, bir sıkıntıdan ülkeyi kurtarmış olduk."

"TİKA'YI BİR DÜNYA MARKASI HALİNE GETİRDİK"

Konuşmasında Türkiye'nin çevresinde yaşanan gelişmelere de değinen ve Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı İşler, Suriye ve Irak'ta kan döküldüğünü, gözyaşı olduğunu kaydetti. Gazze'de de 12 gündür İsrail'in pervasız bir şekilde saldırılar gerçekleştirdiğini de anımsatan İşler, şunları kaydetti:

"Sahur vaktinde, iftar vaktinde aileler sofra başında maalesef tepelerine yağan bombalar ile öldürülüyor. Kadınlar, çocuklar ve kundakta bebekler ölüyor ve bu acılar tabii ki bizlerin yüreklerini dağlıyor. Gerçekten içimiz yanıyor, etrafımıza baktığımıza zaman, etrafımız bir ateş çemberine döndürüldü. Bir huzursuzluk, istikrarsızlık almış başını gidiyor. İşte bu coğrafyaya baktığımız zaman yegane istikrar adası Türkiye. Dolayısıyla Türkiye'nin istikrarını korumak için hepimizin üzerine düşen görevler var. Bunu korumamız için adeta titremeliyiz, bunun nimetini, kadrini ve kıymetini bilmemiz lazım. İslam dünyasından bu acılar yaşanırken de, herkesin gözü kulağı Türkiye'de, herkes Türkiye'den bir şeyler bekliyor. Onun için bizim güçlü olmamız lazım, bizim iri olmamız, diri olmamız, zengin olmamız lazım ve bütün herkesi insanlık elini, dostluk, kardeşlik elini uzatmamız lazım. İşte şimdi devlet olarak da bunu yapıyoruz, millet olarak da bunu yapıyoruz. Bakınız Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nı (TİKA) bir dünya markası haline getirdik, bugün TİKA çok şükür dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara, garibanlara, kimsesizlere yardım elini uzatıyor, hastane, sağlık ocağı, cami yapıyoruz, okul yapıyoruz ve AŞ evi yapıyoruz o insanların hizmetine sunuyoruz."

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı İşler, iftarını Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve törene katılan protokol üyeleriyle birlikte yaptı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı İşler: Yegane İstikrar Adası Türkiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement