Başbakan Yardımcısı İşler Gümüşhane'de - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler Gümüşhane'de

İşler: "Maalesef İsrail terör estirerek ve masum sivilleri öldürerek Filistin halkına adeta soykırım uygulamakta"

19.07.2014 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Maalesef İsrail terör estirerek ve masum sivilleri öldürerek Filistin halkına adeta soykırım uygulamakta" dedi.

İşler, Kelkit Belediyesi'nin ilçe merkezinde düzenlediği iftar programına katılarak, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Her zaman garibanların ve mazlumların yanında olduklarını vurgulayan İşler, şöyle devam etti:

"Terörist İsrail devleti telefonlara mesaj göndererek insanlardan evlerini boşaltmalarını istiyor. Bu 21. Yüzyılda oluyor ve bütün dünya susuyor. Biz artık batı ve gelişmiş dünyanın susmasına alışmıştık. Ancak son yıllarda İslam dünyası da sustu ya da susturuldu. Türkiye'den ve liderinden başka sesini çıkaran kimse kalmadı. Bizim millet olarak bir özelliğimiz var. Biz her zaman garibanların yanında olduk. Bunun için Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk. Bizim bu politikamızı da eleştirenler oldu. Ölümden kaçan Suriyeli kardeşlerimize elbette kapılarımızı açacaktık."

Suriye'de zalimin karşısında durduklarını, aynı şekilde Filistin'de de mazlum halkının yanında duracaklarını anlatan İşler, "Filistin meselesi artık ülkemizde milli mesele haline geldi. İsrail'in kara savaşını başlatmasının ardından çok şükür parlamentoda grubu bulunan dört parti ortak bildiri yayınlayarak İsrail'in bu zulmünü kınadı. Bunun son derece önemli bir gösterge olduğunu düşünüyorum. Maalesef İsrail terör estirerek ve masum sivilleri öldürerek Filistin halkına adeta soykırım uygulamakta. Bundan dolayı İsrail'i lanetliyor ve kınıyoruz. İçimiz yanıyor ve İslam dünyasındaki dağınıklık bizleri en derin değerlerimizden yaralıyor" diye konuştu.

İşler, buradaki konuşmasının ardından iftara katılan vatandaşlarla sohbet ederek restorasyonu yeni tamamlanan Kelkit Büyük Cami'nin açılışını yaptı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler Gümüşhane'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement